Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
9228
View
107
Reply

Bawa Pelajar Tahfiz Tonton Wayang Sempena Maulidur Rasul, Netizen Kecam Sharifah Sakinah

[Copy link]

Author: Sarirsa       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-11-2019 10:38 AM | Show all posts |Read mode
Rakyat Malaysia terutamanya orang Islam sememangnya tidak asing lagi dengan sambutan Maulidur Rasul yang sentiasa disambut saban tahun.


Banyak acara keagamaan yang sering dilakukan bagi meraikan hari ini antaranya perarakan dan juga ceramah berkaitan kelahiran Nabi Muhammad SAW.


Pelakon kontroversi iaitu Sharifah Sakinah turut mempunyai cara sendiri bagi menyambut hari mulia ini. Dia telah menjemput beberapa kanak-kanak tahfiz dan membawa mereka menonton filem 'Pusaka' di panggung wayang.





Kredit foto: Blog





Tidak cukup dengan itu, dia turut membelanja kesemua kanak-kanak tersebut menjamah KFC!


Walau bagaimanapun, ada sahaja netizen yang tak puas hati walaupun pelakon wanita itu cuba menggembirakan anak-anak tersebut dengan cara lain daripada yang selalunya dibuat.





Kredit foto: Blog





Namun, ramai lagi netizen lain yang 'back-up' Sharifah Sakinah dan memintanya supaya tidak mengendahkan kritikan 'acik bawang' itu yang kemudian membalas kritikan netizen yang lancang berbicara terbabit.





Kredit foto: IG




Biarlah ,budak-budak tu pun nampak gembira sangat, kan? - CARI
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 11-11-2019 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Semua benda nak kecam. ....
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
x abes2 nak kecam... apolaa.
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 11:17 AM | Show all posts
betul la dia ni aku jumpa kt IOI City Mall sabtu lepas..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 11:17 AM | Show all posts
dia ni nak upkan diri dia..cer netz wat dek konfem kembali ke kuburan..dia ni memang suka nak org kecam dia..xcam akak2 dia sharifah haslinda n sharifah shahira tuhh..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Lah, apa netizen yang mengutuk tu sepanjang hari ke berselawat ketika maulidur rasul? Come on la... biar lah dia buat budak budak tu happy. Bukan selalu. At least dia dapat pahala belanja budak budak tu makan kfc.
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 11:25 AM | Show all posts
... dia try nk buat kebajikan, tp...
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 11:34 AM | Show all posts
prizadane replied at 11-11-2019 11:24 AM
Lah, apa netizen yang mengutuk tu sepanjang hari ke berselawat ketika maulidur rasul? Come on la...  ...

just another public holiday...
ramai je yg pegi tgk wayang, jalan2 kat shopping complex
sekurang-kurangnya sharifah sakinah ingat jugak la kat budak2 tahfiz
netizen lain belum tentu nak mendekati budak2 tahfiz




Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 11:40 AM | Show all posts

bawa lah jenjalan muzium AlQuran di Putrajaya, tak pun ke Putrajaya melawat Tun M ... apa kes bawa budak tahfiz tengok wayang yang melalaikan mereka?

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 11:40 AM | Show all posts
salah ke budak2 tu tengok wayang
aku rasa ok  jer kut..sesekali hiburkan hati dia org
yg pakwe, makwe tengok wayang ok pulak
parents pun ajar ank2 tengok wayang dr baby lagi tu ...ok ke pulak
ke hari tu dari pagi smpai tutup mata nk tido kena berselawat jerk
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Cuba test hafalan bdk2 tahfiz tu..kut2 dh x blh hafal lps tgk wayang dan mkn kfc..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 11:51 AM | Show all posts
prizadane replied at 11-11-2019 11:24 AM
Lah, apa netizen yang mengutuk tu sepanjang hari ke berselawat ketika maulidur rasul? Come on la...  ...

yg kutuk tu guna account kakak nya ke bini
sb kinah ada post kt igs nak report polis
terus yg komen tu post kt igs minta maaf
rupanya org lelaki yg mcm kepala senget sikit
mungkin sb kesan acident yg komen kt ig kinah
tulis 'motif post' panas terus kinah
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA: bawa lah jenjalan muzium AlQuran di Putrajaya, tak pun ke Putrajaya melawat Tun M ... apa kes bawa budak tahfiz tengok wayang yang melalaikan mereka?


Ke Putrajaya melawat Tun M supaya budak2 tu ingt mati ka
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 12:02 PM | Show all posts
netz ni suke sgt besarkan isu yg ntah hpe2..  biar laa die nk rai kan ank2 tahfiz cmtuu.. berdosa ke berpahala ke lantak kn die kt sne
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Budak tahfiz x leh tgk wayang ke... dosa sangat ke... budak2 pun nak seronok..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 12:39 PM | Show all posts
zaman socmed ni semua orang suka kecam mengecam kan.
kes dia ni sbb dia up kan dia bwk g tgk wayang
mungkin hari lain dia  buat amalan lain pulak kita taktau.
sebab tu aku suka lagi berforum drp di socmed sana.
banyak menaip terus tanpa fikir
dan mengecam di page artis tu direct pulak
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
menyucikan dosa ke sis
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 12:44 PM | Show all posts
Salah la. Sbb Tahfiz. Cer budak2 Hendry Gurney. Mesti dapat tokoh celebrity paling prihatin.
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 12:49 PM | Show all posts
aduhhhh.. sbrnya, buat baik ke buat salah ke, dah dia artis kan.. ada jer laa netizen nk kecam.
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 12:52 PM | Show all posts
tak salah pun dia nak bwk bdk2 tu tgk wayang.. filem melayu lg.. at least dia support industri dia.. dah tgk wayang siap blanje makan lg.. takyah la nak kecam sgt.. maybe bdk2 tu pergi lepas majlis maulidur rasul kat tahfiz dorang ke...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list