Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
910
View
19
Reply

Percutian Di Kuantan Pahang. Boleh?

[Copy link]

Author: noraidil_06    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-11-2019 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by AceHand at 19-11-2019 12:06 AM

"And above all,
watch with glittering eyes the whole world around you
because the greatest secrets are always hidden in the most unlikely places.
Those who don't believe in magic will never find it."

The quote above i think best phrases tp describe this tranquil place. I have my weekend fix! Mangala give me the serene feeling.

Sapa terfikir dicelah2 kebun sawit terdapat satu resort yg sgt indah dgn susunan villa with pool. Swamp area with monitor lizard. Ada teratai lg.

unnamed (1).jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-11-2019 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Resort ini kepunyaan seorang ahli perniagaan yg agak terkenal di Kuantan. Mulanya dibina sebagai rumah pencen beliau, sehingga kwn2 beliau mencadangkan beliau membukanya utk umum. unnamed (3).jpg

Gambar sy ambik dr website.

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya pernah masuk ronda2 tgk resort ni tp blm pernah mengidap lagi
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 02:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Onty pernah stay semalam sini. Strict tempat ni. Siap kira berapa kepala dah masuk sebilik.yg tak suka; macam ada curfew. And tah pape siap call bagai. Kisahnya kita ajak la adik melepak situ; dia kata kena sampai pukul 10pm je.10.00pm receiptionist call & suruh mintak our guests balik. Padahal kitaorg bukannya berparty pon. And takde apa2 declaration tentang curfew after 7pm pun pada kitaorang in the first place. Instead masa tu banyak bilik kosong. So kalau nak kata ganggu ketenteraman awam, tak relevant. Alasan dia masa tu; policy after 7pm extra guest kena balik-sort of mcm tu lah.Onty pergi weekdays, so takde sarapan buffet; dia kasik 2 pilihan menu, soh pilih salah 1. Btw, bilik Ada private pool. However taknak dah p sini. The same amount tu baik spend kat tempat lain.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-11-2019 06:52 AM From the mobile phone | Show all posts
auntie_girl replied at 14-11-2019 02:46 AM
Onty pernah stay semalam sini. Strict tempat ni. Siap kira berapa kepala dah masuk sebilik.yg tak su ...

Ade curfew ke? Laaa. Tp mknn dia mmg x sedap la
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 10:07 AM | Show all posts
dah 2 tahun berturut gi sana tak pernah kecewa .kalau tak ramai orang dia buat alacarte brekfast sama jer . mmg best
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 04:04 PM | Show all posts
dah pernah survey nak pegi situ, tapi mahai gila.
dah la dok dlm utan
tak pe la, aii pilih je kat tepi pantai lagi best, nak makan pun best.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-11-2019 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Melorqe replied at 14-11-2019 04:04 PM
dah pernah survey nak pegi situ, tapi mahai gila.
dah la dok dlm utan
tak pe la, aii pilih je kat  ...

Hahahaaha. Dlm kebun sawit noks.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 05:50 PM | Show all posts
thanks for the info
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Nama mangala ni mengingatkn i kat nama hantu dalam novel ramlee awang mursyid
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
ada biawak ke???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-11-2019 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
buapakperut replied at 14-11-2019 06:39 PM
ada biawak ke???

Kt paya la.hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Resort ni area mana ya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-11-2019 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 14-11-2019 07:52 PM
Resort ni area mana ya

Kat susur tol Gambang. Dr susur tu kena u-turn.dlm kebun sawit.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
pearl.silver replied at 14-11-2019 06:39 PM
Nama mangala ni mengingatkn i kat nama hantu dalam novel ramlee awang mursyid

Kan. I baru nak tulis. Nama tempat berhantu/watak hantu dalam novel Ramlee Awang Murshid tu...ala ala jenglot. Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
isseliparjepun replied at 14-11-2019 09:16 PM
Kan. I baru nak tulis. Nama tempat berhantu/watak hantu dalam novel Ramlee Awang Murshid tu...ala  ...

Manggala tu yg jenglot mcm serigala jadian ke camne tah.. I pun lupa dah.. Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
auntie_girl replied at 14-11-2019 02:46 AM
Onty pernah stay semalam sini. Strict tempat ni. Siap kira berapa kepala dah masuk sebilik.yg tak su ...

I think ada la kot sebab sebabnya. Mungkin mengelakkan perkara tak diingini untuk tetamu luar dengan kawasan dalam kebun kelapa sawit, ye la nak keluar masuk tempat tu terang tak laluannya?
I suka tempat tempat tersembunyi macam ni, Tanah Aina..Denai Daun. Bila malam tu bunyi unggas dia..ala ala seram tapi tenang and damai.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
auntie_girl replied at 14-11-2019 01:46 AM
Onty pernah stay semalam sini. Strict tempat ni. Siap kira berapa kepala dah masuk sebilik.yg tak su ...

Ok tu dh private property hang bawa orng luar. Mmang dia berhak la nk tetapkn waktu melawat.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 14-11-2019 03:21 PM
Hahahaaha. Dlm kebun sawit noks.

Yenamaaaaaa takut iols nnty ada pak panjang kobera
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 03:00 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 14-11-2019 04:21 PM
Hahahaaha. Dlm kebun sawit noks.

lepas tu buat open konsepaku terfikir kalau ada orang miang dtg ngitip mandi malam.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094854s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list