Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1096
View
32
Reply

[Tempatan] Adakah pemandu wanita Malaysia lebih baik dari pemandu lelaki?

[Copy link]

Author: Modngengade       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-11-2019 01:09 PM | Show all posts |Read mode
Confused.com telah menjalankan satu kajian yang bertajuk The Gender Gap in 100 Drivers telah membuktikan bahawa kaum wanita memandu jauh lebih baik dari lelaki.
Kajian itu telah dijalankan keatas 100 orang Britain dengan menggunakan ujian berkomputer. Hasil ujian menunjukkan banyak wanita yang gagal dalam ujian terbabit namun nisbah dalam melakukan kesalahan jalan raya antara lelaki dan perempuan adalah 4:1.

  


Jadi adakah pemandu wanita Malaysia juga lebih baik dari pemandu lelaki?
Sumber : confused

Single Polls, Total 48 Users voted
54.17% (26)
31.25% (15)
14.58% (7)
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 01:31 PM | Show all posts
100 org tu  , bape laki vs bape pmpn

ada byk fktor lain

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Ye ke lebih baik.....
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 02:37 PM | Show all posts
Were they put test on the road or simply using the computer?
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
ada ke road bully pompuan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-11-2019 02:44 PM | Show all posts

dah lupa pada kiki steering lock?




Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Modngengade replied at 14-11-2019 02:44 PM
dah lupa pada kiki steering lock?

Besar badan perempuan ni dari uncle tu....hehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 03:56 PM | Show all posts
Hanya boleh diguna pakai disana kat sini  mungkin tak sama hasilnya
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 04:20 PM | Show all posts
i think bergantung kepada individu tu bukan jantina

aku byk naik grab
mostly grab perempuan yg bawak ok
bawak lancar and the best 1 amoi lawa cun tinggi lampai pakai legging itam
dia bawak smooth aje... pantas aku sampai opis.. xla rempit pon tapi mmg smooth

tapi pagi ni aku kena dgn chinese guy tak sure umur baper
mcm jahanam bawak keta... brek tiba2  salah masuk lane.. ko nak lurus ko pi duduk kanan sekali lane tu nak ke kanan bebal..
terkial2 mintak jalan.. tukar lane stereng tu tiba2 aje ko pusing xbagi signal hapa
bau mcm bau bangkit tido hapak siot. aku dah report dah dekat grab

so... dua2 jantina ada je buruk baiknya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-11-2019 04:36 PM | Show all posts
Edited by Modngengade at 14-11-2019 04:40 PM
cikatilia replied at 14-11-2019 04:20 PM
i think bergantung kepada individu tu bukan jantina

aku byk naik grab

kalau nak pemandu yg jelita, educated dan tinggi lampai, naiklah grab akak  weekdays  9PM-12AM  weekends 9AM to 12AM
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 04:39 PM | Show all posts
Modngengade replied at 14-11-2019 04:36 PM
kalau nak pemandu yg jelita, educated dan tinggi lampai, naiklah grab akak  weekdays  9PM-12PM  we ...


semoga kita berjodohan

iols kasi 5 star and puji2 melambung kelak
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 04:40 PM | Show all posts
cikatilia replied at 14-11-2019 08:20 AM
i think bergantung kepada individu tu bukan jantina

aku byk naik grab

i share the same pov..

as for me, my husband sniri pon bwk keta mcm puaka niyang rapik...

bila tegur, dia cakap 'did i tell u how to wash your pads..?? dont teach me how to drive..!!' katanye..

my sister and i jenis bwk kereta laju jugak tapi kitorg jenis cermat..xsuke memandu tergopoh-gapah..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 04:44 PM | Show all posts
delsmomm replied at 14-11-2019 04:40 PM
i share the same pov..

as for me, my husband sniri pon bwk keta mcm puaka niyang rapik...

amboi kau


pemandu yg sgt cekap for me is my adik..
she seminggu dpt lesen berdesup kena hadap gi selayang dari shah alam.. mcm u ckp la laju  cekap dan cermat.


worst male driver i naik is husband kawan iols
u tau jalan federal nak naik ke subang airport yg senget tuh
dia punya laju aku berderau aje darah takut tercampak jatuh ke federal highway kat situ
bawak keta kat federal zig zag laju xtentu hala mcm nak tercirit aje.. tapi tenang2 aje.. aku berdoa panjang.. nasib 2 hari aje kami gi kursus sama..
laju bebal dan gila

tobat lahom xnak aku naik dah dgn dia

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
delsmomm replied at 14-11-2019 04:40 PM
i share the same pov..

as for me, my husband sniri pon bwk keta mcm puaka niyang rapik...

Agreed! Based on individual yach..not gender.

Iols berani kata iols lagi hebat drive n parking than husband iols. Even my mom, my family, in law n friends said the same thing. Mak mertua iols kalau iols balik kampung, dia akan lebih confident kalau iols yang drive berbanding anak dia (which is my husband la).

But the worst driver i've ever ride with is my sister. Kalut gila n iols kalau naik kereta dengan dia, memang rasa kecut perut. Abang iols pun sama...iols takut gila kalau dia drive walaupun slow.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 05:17 PM | Show all posts
prizadane replied at 14-11-2019 09:11 AM
Agreed! Based on individual yach..not gender.

Iols berani kata iols lagi hebat drive n parking  ...

same la kesahnya..
in fact dulu2 i bwk keta manual & he drives an auto car..


i can park nicely in the box without too much efforts pon..kikiki..
my mil pon same like yours, more confident with my driving than her sons'...


Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Pompuan asspeciali amoi suka main hp masa drive. Nak jer aku tonyoh muka ngan siku
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Why bother

Sama je mana pun

Bergantung pada individu lah
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 08:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Ya driver pompuan lebih baik drpd driver lelaki.. sbb aku dah malas nk drive.
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 09:00 AM | Show all posts
byk faktor
yg pasti tgk pada lifestyle
kalo yg jenis jiwa kacau mmg bawa kete pon jiwa kacau
lagi2 yg jenis byk benda kene fikir, kadang2 lampu merah pon x perasan, apetah lagi kete moto kiri kanan
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 09:05 AM | Show all posts
worst driver kt malaysia aku (base on personal observation)  in random order


ummah dengan Plat number starts with D, T dan P
Chinese ladies
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093243s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list