Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6220
View
123
Reply

"Dah Buat GV Enam Tahun Takkan Nak Ubah Jadi Alif?" - Nabil Jawab Bila Dibanding Dengan Alif Satar

[Copy link]

Author: Cari-Amiey       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-11-2019 02:13 PM | Show all posts |Read mode
Pengacara Nabil Ahmad dan kecaman rasanya tidak asing lagi. Setiap minggu mengacarakan program Gegar Vaganza 6, ada sahaja telatahnya yang dikritik.

Malah, ada pula netizen yang membandingkan Nabil dengan Alif Satar kerana Alif dikatakan lebih profesional, menjaga air muka dan sebagainya.

Bercakap tentang hal ini, Nabil berkata dia tidak tersinggung bila dia dibandingkan sedemikian rupa.


Kredit foto:




"Saya tak boleh jadi Alif dan dia tak boleh jadi saya. Itu kehebatan dan perbezaan hos masing-masing.

"Alif ada cara dia, kalau saya jadi macam dia orang akan kata saya propa.

"Saya dah buat GV selama enam tahun dan takkan tiba-tiba saya nak ubah menjadi Alif?" katanya kepada Astro Gempak.


Dia juga berkata akan teruskan 'perangai' dalam program itu dan mengikut terma yang ditetapkan.

"Alif pula kalau cuba jadi saya dan lawak tu tak sampai, apa pula kesannya pada dia?

"Jadi, masing-masing ada keunikan mengacara sesebuah rancangan dan saya akan terus buat perangai saya mengikut terma dan syarat rancangan itu sendiri," ujarnya lagi.


  


Nabil juga sangat terbuka dan menerima kritikan terhadapnya.

"Saya okey saja apabila ada yang mengkritik saya mengacara dan saya menghormati pendapat orang.

"Oleh kerana GV sebuah rancangan televisyen, masing-masing ada pendapat dan kemahuan sendiri," katanya lagi.

Apa pula pendapat anda? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 02:32 PM | Show all posts
nabil is nabil...x perlu nk banding dgn alif...cuma nabil.....cuba la kurangkan lawak yg kdg2 tu B
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Sapo suro ko berubah jadi Alif..suro Alif ganti ko terus je..tu pun ko x faham..ke buat2 x faham..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 02:34 PM | Show all posts
Aku selama ni ok jer dengan mamat ni tapi since Tin Yah datang tu aku mula menyampah dengan dua2.. tak sepatutnya dia push the situation.. tapi secara Husnuzon nya maybe diorang ikut cakap penerbit... tapi aku tetap tak suka...
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 02:36 PM | Show all posts
format rancangan tu memerlukan host dia mcm tu kot. kalau tak, takkan dah sampai edisi yg ke6 masih dikekalkan.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 02:37 PM | Show all posts
I suggest dia ubah cara jadi macam AzwanAli, mencarut tanpa batasan
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Go go nabil

Pedulikan haters
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 02:40 PM | Show all posts
bg aku best laa die mengacara GV..
lawak die tu, mmg masuk air..
jenis menganjing spontan..
kalau ko nak skema je..
g layan mentor tu la heh..
tgk kak  kepomm mengulat2 kt stu..zizikk ehhh
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Paling x suka time dia mencelah bila juri nk bg komen. Nk melawak pun tunggu org abis bercakap dulu. Lain2... Amaaan.... Bak kata bunda hetty
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
atau hentikan kejap gv ni 5 tahun.. pun ok jugak.. sian nabil, takpe, kurex tetap meminatimu..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 02:46 PM | Show all posts
ok je..tapi kurangkan menganjing org je..kekadang lawak jugak nabil dgn jihan ni..yang penting depa boleh menjinakkan tokram muka ketat
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 02:51 PM | Show all posts
Kurex replied at 14-11-2019 01:46 PM
atau hentikan kejap gv ni 5 tahun.. pun ok jugak.. sian nabil, takpe, kurex tetap meminatimu..

oooo nabil pon taste jugak eh. tapi setuju gak, hentikan kejap baru orang ternanti2.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 02:52 PM | Show all posts
diorang yang menghidupkan acara
takde diorang akan hambar
percayalah
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 02:54 PM | Show all posts
iols ok je dgan dia sbg host gv.... plg x blah ms dia nyanyi lagu Bagaikan Sakti dgan slang jowo
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 02:59 PM | Show all posts
Bukan tak boleh melawak tapi janganlah jatuhkan airmuka orang...
sampaikan suruh check mak hady ada affair dgn tokram la..
sampaikn mintak tips mcm mana nak beranak dgn tokmal la..mungkin tokram boleh terima tapi wife dia? jatuhkan airmuka orang dikhalayak ramai..
cuba creative sikit nak melawak jgn buat lawak bodoh lah tokram tu bukan budak2 yg nak gurau kasar mcm tu...kalau setakat lawak sampah baik tak payah..mmg tiap minggu meluat dgn mamat ni..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
PEPPERMAN replied at 14-11-2019 02:37 PM
I suggest dia ubah cara jadi macam AzwanAli, mencarut tanpa batasan

Sokong brada!
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Telolet replied at 14-11-2019 02:51 PM
oooo nabil pon taste jugak eh. tapi setuju gak, hentikan kejap baru orang ternanti2.

dah tengok dah nabil depan2.. helok jugak
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 03:27 PM | Show all posts
Noraniza_Iblis replied at 14-11-2019 02:40 PM
bg aku best laa die mengacara GV..
lawak die tu, mmg masuk air..
jenis menganjing spontan..

dulu aku meluat juga dgn lawak bodo nabil
tapi sekrang aku dah boleh terima lawak sinis dia
aku rasa diaorang pun mesti dah rehersal sblm hari kejadian
mesti dia pun tahu limit nak melawak dgn tok ram.
pasal tin yah tu aku pun rasa penerbit yg suruh, tapi baik tak payah la buat mcm ni next time.

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Aliff? ew boringg.. utk award skema boleh lah
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Nabil n jihan OK ja gurau2 ngn tokram sbb tokram pun sama ja 2x5  but wktu time tinyah dtg X sptut depa buat mcm tu sbb mybe tinyah xbiasa lawak2 mcm tu hndk lagi live kan... Baguslah tinyah balik awal klo x spnjag2 di bahankan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.116638s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list