Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1096
View
15
Reply

Dituduh Merogol, Joon Joon-young Dan Choi Jong-hoon Berdepan Hukuman Penjara Minimum 5 Tahun

[Copy link]

Author: hussaini4675       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-11-2019 09:35 AM | Show all posts |Read mode
Jung Joon-young (kiri) dan Choi Jong-hoon dituduh merogol seorang wanita dan menyebarkan rakaman perbuatan itu. Kredit foto: Facebook


Dua artis K-pop berdepan hukuman penjara sekurang-kurangnya lima tahun sekiranya disabitkan kesalahan merogol seorang wanita secara beramai-ramai  pada Mac 2016.


Menurut laporan Newsweek pada 13 November seperti dipetik daripada Soompi, pihak pendakwaan mencadangkan agar Jung Joon-young dihukum penjara selama tujuh tahun kerana terlibat dalam perbuatan jenayah itu serta merakamkan dan mengedarkan video kejadian melalui media sosial.


Pihak pendakwaan turut mencadangkan Choi Jong-hoon dari kumpulan F.T. Island dihukum penjara lima tahun kerana penglibatannya dalam kejadian yang sama.


Choi Jong-hoon. Kredit foto: Instagram


June lalu, Joon-young mengaku mengadakan hubungan seks dengan wanita berkenaan tetapi menafikan dia merogol mangsa manakala Jong-hoon menyatakan dia tidak bersalah dan tidak melakukan perbuatan jenayah itu.


Joon-young, Jong-hoon dan tiga lelaki yang lain dibicarakan atas tuduhan merogol seorang wanita dan merakamkan perbuatan itu ketika dia tidak sedarkan diri di dalam bilik di sebuah hotel.


Selain mencadangkan hukuman penjara antara lima hingga 10 tahun terhadap semua tertuduh, pihak pendakwaan turut menyarankan supaya semua lelaki terbabit dilarang daripada bekerja dengan golongan bawah umur selama 10 tahun dan melalui rehabilitasi.


Mac lalu, Joon-Young ketika dihadapkan ke mahkamah atas tuduhan tersebut mengaku dia telah merakamkan aksi panasnya dengan beberapa wanita tanpa kerelaan mereka.


Jung Joon-young. Kredit foto: Instagram


Pada Mei lalu, Joon-Young mengaku bersalah atas 11 tuduhan merakamkan dan berkongsi video aksi panas itu serta mahu berunding dengan mangsa-mangsa untuk mencari jalan penyelesaian.


Mangsa dalam kes tersebut tampil ke depan setelah mendengar laporan berita tentang video yang dikongsikan oleh Joon-Young dalam ruang sembang media itu.


Dia seterusnya berjumpa dengan peguam yang mendedahkan ruang sembang itu dan mengesahkan bahawa terdapat satu rakaman audio dan enam gambar wanita berkenaan yang dikongsi.


"Selepas melihat laporan media tentang ruang sembang ini, saya menyedari mereka sebenarnya bukan kawan-kawan saya. Mereka melayan saya seperti barang mainan. Ia sangat memalukan dan perit. Saya berharap mereka menerima hukuman yang setimpal," kata mangsa.


Di sebalik imej bersih dan kemas, segelintir artis K-pop yang menjadi pujaan ramai rupa-rupanya mempunyai perangai yang buruk lagi menjijikkan. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
comel yg minum guna straw tu walaupun kulop
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 10:02 AM | Show all posts
5- 10 tahun je jail lepas rogol???takde sebatan plak tu...what the heck law korea poojaan kpooopers ni!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Busuk punya budak k pop
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 11:09 AM | Show all posts
orang yang sama ke gambar atas ngan bawah tu.. yang atas tu semua muda2.. bawah tu macam umur 40 je
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
whadda: orang yang sama ke gambar atas ngan bawah tu.. yang atas tu semua muda2.. bawah tu macam umur 40 je


Muka plastik kot
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Kurex: comel yg minum guna straw tu walaupun kulop

Budak jahat tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 02:41 PM | Show all posts
Datang jela Msia, ramai yang laju kangkang free.
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Nt-ViruS: Datang jela Msia, ramai yang laju kangkang free.


Ikon tahun melawat msia ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Sapa yg depa rogol tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2019 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Nt-ViruS replied at 15-11-2019 02:41 PM
Datang jela Msia, ramai yang laju kangkang free.

So sad..tp ada benarnyaaa
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 03:45 AM | Show all posts

Bnda ni actually trjadi around awal tahun ni & dorg brdua ni mrupakan pmangsa & prmpuan2 yg d buat mcm tu ktanya smuanya dlm keadaan x sedarkn diri msa kna raped.

Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
whadda replied at 15-11-2019 11:09 AM
orang yang sama ke gambar atas ngan bawah tu.. yang atas tu semua muda2.. bawah tu macam umur 40 je

choi joon hoon yg credit instagram tu salah pic..tu vokalis group jannabi..
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku lebih nak tau ape jadi dengan seungri lelaki 4gang dia dah keluar dari military training
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 09:29 PM | Show all posts
bodoh je sape minat geng kulup ni. dah la berak tak basuh..... weeeeekkkkkkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 01:04 PM | Show all posts
Ko ingat ko retis ko boleh buat sesuka hati??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.107849s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list