Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8276
View
336
Reply

[Tempatan] Perkongsian maklumat terbaru - Bagaimana scammer boleh mengeluarkan duit tanpa OTP?

[Copy link]

Author: saripdolmat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 20-11-2019 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
pinksarah replied at 20-11-2019 06:52 AM
Acct favorite list tu apa?

Am noob sikit lah sbb mmg kurang buat online transaction but keen to k ...

Akaun yg ko setting utk x perlu tac lagi.. biasa yg ko guna kerap akaun tu.. idak ler perlu taip no akaun lagi tiap kali transaksi.. tapi risiko
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Atata replied at 20-11-2019 08:17 AM
Favourite list tu nombor2 acc friends or family yg kita dah set. Bila transfer duit tidak perlu OT ...


Berapa hari lepas iols nak pindah duit ke akaun A tapi bila dapat noti duit tu masuk akaun B secara magiknya. Both dalam my fav list. Ada kaitan ke
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Lynn9 replied at 20-11-2019 08:48 AM
@insulin ye dari saving account but the amount has been transferred into several accounts.  Bank Man ...

Maybe kena pukau
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:24 AM | Show all posts
belacan_gurl replied at 20-11-2019 09:13 AM
I click kat mana ekk...i ngah cari dlm maybank2u nih..tapi x jumpa cara utk delete...sebelum nih I ...

Favourite list utk bayar bill tak perlu risau, scammer pun tak nak guna account tu sebab susah diorang nak dapat duit. Ada kes, scammer dapat masuk account tapi, account owner tak bagi tac no. , habis dia kosongkan acc. owner transfer kat bill2 astro, tm , etc. Still chance utk owner dapat duit masih ada. Favouite list kat individu yg perlu di risaukan.

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
maximus_01 replied at 20-11-2019 09:24 AM
Favourite list utk bayar bill tak perlu risau, scammer pun tak nak guna account tu sebab susah dio ...

Alhamdulilah...lega bila baca...hehee tq max
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:28 AM | Show all posts
macam2 kes lah skrg ni. meols ari tu dpt keluar duit epf segebuk pn dh risau dok dlm bank tu. terus ku transfer ke TH n ASB. hope selamat la di situ
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:28 AM | Show all posts
Atata replied at 20-11-2019 08:17 AM
Favourite list tu nombor2 acc friends or family yg kita dah set. Bila transfer duit tidak perlu OT ...

Soalan noob....

Even Favourite list xyh pakai OTP, camner scammer tu boleh tau no phone favourite list kita untuk mintak balik duit yang kekonon salah transfer tu????

Something is still wrong somewhere. Either the story is fabricated or there is obvious data leaked (account number and phone of everybody)

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
maximus_01 replied at 20-11-2019 08:50 AM
So far ada sekali kena scam masa beli smarttag online. Dpt iklan kat facebook ada jualan murah smart ...

Memang ada bercadang nak beli smarttag RM80 secara online tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Lynn9 replied at 20-11-2019 08:32 AM
don't under estimate these scammers, my colleague kena scam 1 million RM.  they are very convincing  ...

Betul. Never engage with the unknown. Theres one time valid bank phone number call I dan terus tanya IC utk pengesahan, mmg aku x bagi la and then dia mcm nak marah. Aku cakap aku xtau ko dtg dari mana tetiber nak tanya IC aku. Terus aku letak. Bila check, mmg caller dari bank but better be safe than sorry.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:31 AM | Show all posts
maximus_01 replied at 20-11-2019 09:24 AM
Favourite list utk bayar bill tak perlu risau, scammer pun tak nak guna account tu sebab susah dio ...

Kalau scammer buat dajjal hantar kat bills bila xdpt OTP ni i x pelik....
Yang i pelik... camner dia boleh tau no phone favourite list?
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 20-11-2019 08:57 AM
tak secure.. mcm kite isi satu form pastu submit.. ade ruang owner wifi dpt dara

hackers ni cre ...

Ya sebab even jompay partner cimb pon tarik diri
Ada banyak partner cimb dah tarik diri termasuk bil utiliti
Iols tak boleh bayar bil utiliti guna favourite akaun atau jompay
Kat situ dah rasa berdebar dengan akaun kita
Better Ada few business akaun. With few more yang tak pernah publish online or customer tau
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tumpanglalu74 at 20-11-2019 09:44 AM

True story.  Aku kenal sorang nyonya tua ni 70 dah kot.  Scammer call fon kabel tanah rumah.  Dorang pakse dia beli henfon sebab nak ajor cara transfer duit.  Dia pon pegi le beli kat Digi postpaid RM50.  Pastu dia terjumpe aku cerite la sume ni.  Aku tanye dia ade ke scammer tu mintak nombor henfon tu.  Blom katenye.  Aku kata potong line fon rumah tu.  Aku store nombor aku dalam henfon tu ajar dia wasap aku.  Dia langsung tak bace ape saje mesej aku.  Langsung tak pakai henfon tu.  Then aku suruh dia pegi cerite kat Digi.  They cut her account but she still had to pay what she was due.  Gile tak gile scammer ni sume?
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:44 AM | Show all posts

ntahla u..kalau ikutkan dari akal yg waras tak mungkin kita buat benda2 mcm tu...tapi Wallahu'alam..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:45 AM | Show all posts
KIM.K replied at 20-11-2019 09:29 AM
Memang ada bercadang nak beli smarttag RM80 secara online tu

Iklan kat facebook ni tak payah lah nak percaya. Kemudian aku beli kat shopee je @RM 138. Selamat sikit.


Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:46 AM | Show all posts
e.gurl replied at 20-11-2019 09:31 AM
Kalau scammer buat dajjal hantar kat bills bila xdpt OTP ni i x pelik....
Yang i pelik... camner  ...

phone kena hack jugak kot
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:47 AM | Show all posts
noell replied at 20-11-2019 08:13 AM
cehhh sapa kata? acc aku ada 10hengget pun dok dpt call dari mahkamah...hari ahad pun court keja k ...

ada laa... mahkamah johor, kedah, terengganu dan kelantan..depa ni kerja hari ahad.

tapi x yah cakap laa.. kerja kat mahkamah pon dapat panggilan scammer..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:48 AM | Show all posts
scammer ni ada dua kelompok...

1. scammer jantan
2. scammer betina

kalau scammer betina, ko layan fon sex aje dgn dier...

kalau scammer jantan, ko tanya dia samada dia gay atau tidak...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:55 AM | Show all posts
Suchi replied at 20-11-2019 08:17 AM
Selalu dengar kes gini jd time sale besar2 mcm
11.11 ni nnt 12.12 mesti akan ade lg scammer nk wa ...

11.11 and 12.12 nie middle of the month, selalu nye duit tinggai bape puluh hinggit je.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:59 AM | Show all posts
julielapadite replied at 20-11-2019 09:30 AM
Betul. Never engage with the unknown. Theres one time valid bank phone number call I dan terus t ...

betul, dah kau yg call kau lak tanya kan?? kena be extra careful...mcm2 tactic diorang ni.  
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
e.gurl replied at 20-11-2019 09:28 AM
Soalan noob....

Even Favourite list xyh pakai OTP, camner scammer tu boleh tau no phone favouri ...

Itulaaa. tak tahu macamana dia boleh dpt nombor telefon org2 yg favourite tu? High level betul scammer2 ni.

Tp skrg kan femes jg cara scam yg menyamar jadi diri kita tu. Dia pakai gambar kita and whatsp kawan2 kita suruh transfer duit. Kawan2 kita ingatkn kita pakai nombor baru. Padahal tu scammer menyamar. Soalannya, macamana scammer tu boleh dpt semua contact number kawan2 n family kita? Mungkin kah sebab kita ada link phone book kita kat google account? Aiyoyoy scary ammaa appaa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084076s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list