Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8922
View
336
Reply

[Tempatan] Perkongsian maklumat terbaru - Bagaimana scammer boleh mengeluarkan duit tanpa OTP?

[Copy link]

Author: saripdolmat       Show all posts   Read mode

Post time 20-11-2019 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 20-11-2019 08:42 AM
Yg pasti..
Tabung haji tak bocorkan maklumat...dorang takut neraka...bank lain semua menakutkn... ...

Kiranya tabubg haji dan ASB paling jujur buat masa skrg...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 20-11-2019 08:26 AM
Asb nak kuar duit kene gi kaunter and ada cap jari segala
kalo nk lg selamat, convert je ke sijil ...

Huhuhu.. Jenuh nak balik alor setar..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:15 AM | Show all posts
belacan_gurl replied at 20-11-2019 09:13 AM
I click kat mana ekk...i ngah cari dlm maybank2u nih..tapi x jumpa cara utk delete...sebelum nih I ...

i tak pakai maybank sis i pakai rhb & agrobank takut sgt nak pakai maybank byk kes duit ilang sis
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:17 AM | Show all posts
sarahmirza replied at 20-11-2019 10:40 AM
I save semua bil yang kena bayar bulan2..
Tak selamat jugak ke?
Favourite list tu nampaknya nak  ...

sila la delete sis arituh ada poremer crita scammer ngamok dgn dia transfer abih duit dia masuk tnb haaaa satu keja plak nak ngadap tnb mintak balik
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Lepas i shopping kat lazada 11.11 aritu terus dpt call number dari london hari2 setiap masa. Byr guna debit card. Dah block pon, number lain plak call. Stress i.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:20 AM | Show all posts
Mizuahana replied at 20-11-2019 11:08 AM
U ade masukkan ape2 item ke kt shopping chart shopee tu?

Ada, i nak beli barang tu, then kan nak keluar tu u kena pilih payment option
Then i pilih cash at 7E
So shoppe bagi u masa 48 hours untuk buat payment
Kalau tak payment shoppe akan automatically cancel it

Then suddenly seller tu inbox i
Unpaid
Bila boleh bayar?
Boleh bayar sekarang tak?
I dah pos barang, dah sampai harini

Dari situ dah pelik dah
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:23 AM | Show all posts
sarah82 replied at 20-11-2019 11:14 AM
Kiranya tabubg haji dan ASB paling jujur buat masa skrg...

I pun dapat gaji terus masuk asb
Tinggal kan yg nak pakai je
Rasa2 tak cukup pandai2 lah ko beratur kat kaunter maybank tu isi borang kuarkan duit
Dari duit hilang susah hidup aku
Lagi bagus aku susah kan diri kat bank
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:23 AM | Show all posts
jazaa100 replied at 20-11-2019 08:58 AM
Akk tak angkat call yg tak kenal....tetiba dua hari tu call bertalu talu dari no yg sama... akk in ...

sama, never ever angkat nombor tk kenal. Tp geram jgk yg tak reti nk sms/Ws klu tk pick up.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
dewi_rina replied at 20-11-2019 11:23 AM
I pun dapat gaji terus masuk asb
Tinggal kan yg nak pakai je
Rasa2 tak cukup pandai2 lah ko bera ...

Betul.. Susah sikit x apa.. Janji selamat.. Bulan depan kena buat mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Suchi at 20-11-2019 11:30 AM
maximus_01 replied at 20-11-2019 08:47 AM
Skrg tabung haji aku link dgn maybank2u. Memang senang nak transfer online m2u  th.Bahaya jugak ni ...


Iols link gak ngn tabung haji tp utk anak2 takleh hanya suami iols je yg boleh camner ye nk buat tp dia xde acc maybank
takleh sbb iols bukan acc primary bg ank2  yela masa bukak buku anak2 tu nama suami dulu tertera bapa.
Udahnya kad atm iols takleh link ngan tabung haji ank2
Sbb dulu masa g atm nak buat link tu mmg xleh.
Ade sapa tau tak nk buat cemana? Takkan nk tutup acc anak2 tu then buat baru ye?
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Confirm staff bank bagi info kat scammer. Kalau tidak, macam mana scammer leh tahu sapa Dalam favourite list mangsa?

Lemme guess, Cimb, Maybank antara bank2 yg selalu mangsa nye acc kena target.

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:30 AM | Show all posts
shernazz replied at 20-11-2019 10:59 AM
Yes..
Bahaya kan..
Iols pung duit xde la banyak mana dlm acc tp takut juga la kang tetibe guna d ...

I selalu je guna debit acah2 suruh pay wave seklai tak cukup hahah
Sbb i ada maybank saving lagi satu maybank MAE
So maybank saving tu genapkan RM5 je
Nak beli barang kena transfer dari MAE ke saving baru boleh pakai debit card tu utk pin/wave

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:31 AM | Show all posts
sarah82 replied at 20-11-2019 11:28 AM
Betul.. Susah sikit x apa.. Janji selamat.. Bulan depan kena buat mcm ni

Buat je, lantak kan je org keje maybank tu tgok u sbb tiap2 bulan kuar duit asb
I dekat sini dorang tengok muka tiap bulan tahu lah nak kuar duit asb lah tu
Ada aku kisah? Duit aku yg nak kuar
Bukan duit acik ko
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:33 AM | Show all posts
Forfoxache replied at 20-11-2019 11:30 AM
Confirm staff bank bagi info kat scammer. Kalau tidak, macam mana scammer leh tahu sapa Dalam favour ...

Paling teruk cimb
Yg ada gmbar sotong kurita tu kan?
Duit hilang pun mcm sotong kurita
Banyak tangan amik
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:33 AM | Show all posts
Suchi replied at 20-11-2019 11:29 AM
Iols link gak ngn tabung haji tp utk anak2 takleh hanya suami iols je yg boleh camner ye nk buat ...

Link TH  utk acc. anak2 memang under primary account shj. Boleh tanya TH samaada boleh re-register acc. anak atas nama maknya pulak.

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
maximus_01 replied at 20-11-2019 11:08 AM
Bill2 tu boleh setkan maximum limit jadi taklah account jadi kosong terus dan chance utk dapt bali ...

Ada kes ppuan bengang duit dia semua kena transfer ke biller2 dia. Nak dapatkan duit tu semua bukan senang.Company2 ni kalau kita kurang byr mcm apa ja dorang tagih, tp once kita terlebih bayar, dia takkkan nak pulang balik duit tu waima terlebih bayar RM1000. Dia kata akan auto deduct bil2 kita yg seterusnya. Maknanya kalau bill kita 100 sebulan, 10 bulan tu kita x pyh byr bil dah sbb dah terbayar awal. Haaa cam celake tak.

Pastu kalau scammer tu transfer ke instalment kereta, bank anggap je lah awak bayar installment tu awal. Nama dia nak pulang blk duit tu, mmg tak la. Unless mmg pegawai tu ada hati perut lah rajin nak tolong. Kalau pegawai malas nak layan, ikat perut la kita sbb duit smua dh scammer buat tolong bayar instalment kereta 3-4 months in advance. The positive side is, cpt la habis hutang. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:35 AM | Show all posts
syadail replied at 20-11-2019 11:23 AM
sama, never ever angkat nombor tk kenal. Tp geram jgk yg tak reti nk sms/Ws klu tk pick up.

U download apps truecaller
Kat situ kalau scammer dia siap tulis lagi
Aeon lah, mahkamah la, bank negara la
Lepas tu no dgn nama dia jadi kaler merah sbb block list
Dlm 1 hari ada beratus scammer call i sampai call HR i
HR ingat i pinjam ahlong
SO dorang suh settle masalah tu dorang takut bangunan opis kena simbah cat merah
Kesian HR pun bodoh tak kenal scammer
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
dewi_rina replied at 20-11-2019 11:31 AM
Buat je, lantak kan je org keje maybank tu tgok u sbb tiap2 bulan kuar duit asb
I dekat sini dora ...

Hahaha.. Kann.. Tq2..tips utk kebaikan poket kita semua.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
dewi_rina replied at 20-11-2019 11:33 AM
Paling teruk cimb
Yg ada gmbar sotong kurita tu kan?
Duit hilang pun mcm sotong kurita

Itu sebab aku tulis Cimb first. Sebab aku suspect banyak penyangak bank staff keje sana.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:38 AM | Show all posts
Atata replied at 20-11-2019 11:34 AM
Ada kes ppuan bengang duit dia semua kena transfer ke biller2 dia. Nak dapatkan duit tu semua buka ...

The negative side, hutang habis bayar tp bulan2 ikat perut la tak mkn, tak apa sbb duit dah habis ke hutang2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083899s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list