Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8340
View
336
Reply

[Tempatan] Perkongsian maklumat terbaru - Bagaimana scammer boleh mengeluarkan duit tanpa OTP?

[Copy link]

Author: saripdolmat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 20-11-2019 11:39 AM | Show all posts
sarah82 replied at 20-11-2019 11:35 AM
Hahaha.. Kann.. Tq2..tips utk kebaikan poket kita semua.

Kadang segan jugak budak2 kat bank tengok muka i je nak kuar asb
Tapi buat2 tak malu haha
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:39 AM | Show all posts
sarah82 replied at 20-11-2019 06:34 AM
Yg aku selalu baca.. Depa target acc bank ribu raban.. Maknanya ada org dlm bank sendiri bocor rahsi ...

ASB kalau nak withdraw perlu sendiri pergi kaunter, dengan cap jari bagai. susah nak menipu kecuali kena pukau.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:40 AM | Show all posts
e.gurl replied at 20-11-2019 09:28 AM
Soalan noob....

Even Favourite list xyh pakai OTP, camner scammer tu boleh tau no phone favouri ...

1st thing 1st, mcm mana scammer tu boleh tau no apa fav acc chuols??? benda yg sama la dia apply...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:40 AM | Show all posts
dewi_rina replied at 20-11-2019 11:35 AM
U download apps truecaller
Kat situ kalau scammer dia siap tulis lagi
Aeon lah, mahkamah la, ban ...

wow thanks info.

Selalu i google je nombor tu. nnti adalah yg dpt call dr no. sama bg info scammer ke, astro ke, debt collector ke.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
maximus_01 replied at 20-11-2019 11:33 AM
Link TH  utk acc. anak2 memang under primary account shj. Boleh tanya TH samaada boleh re-register ...

Ooh tulaa so korang mmg guna nama korang ye tuk primary acc tgk semua org boleh buat pelik juga.
Nk kena g TH la ni tanya.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:42 AM | Show all posts
Forfoxache replied at 20-11-2019 11:35 AM
Itu sebab aku tulis Cimb first. Sebab aku suspect banyak penyangak bank staff keje sana.

keje bank gaji sikit kot, terpaksa buat keje lain utk tambah pendapatan
nak buat grab ke food delivery ke tak larat
jadinya nak keje senang dpt duit, jual je lah maklumat pada scammer

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Patut dia print story ni dalam paper. Baru ramai educated modus operandi scammer haram jadah ni semua.

Media cetak patut buat public service. Itu je cara nak spread warning to everyone.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:42 AM | Show all posts
dino replied at 20-11-2019 10:19 AM
database phone mudah dpt la weh.. org dlm telco yg jual...  stakat 20k nombor and nama tu no hal
...

Thanks for the insight...Now it make sense...

Bila diorang transfer dekat favourite list... automatic dapat tau full name recipient.
Cross check full name dengan leaked phone number telco.... bammm...voila...


Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:44 AM | Show all posts
Edited by dewi_rina at 20-11-2019 12:46 PM
syadail replied at 20-11-2019 11:40 AM
wow thanks info.

Selalu i google je nombor tu. nnti adalah yg dpt call dr no. sama bg info scam ...

I dah stress sgt sbb 24 jam phone bunyi no tak kenal
Femes sgt ke i ni haha
Rupanya scammer bodoh nak curi duit org
Suruh bayar 7k kalau tak rumah kena sita
Hello! ko ingat aku keje gaji 10k ke nak bayar kat ko 7k saat tu jugak
Gila desprate
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:44 AM | Show all posts
sarah82 replied at 20-11-2019 11:13 AM
Tak pernah cuba lagi.. Rasa mcm tak boleh. Tapi x apa.. Gaji bulan depan iols cuba direct transfer ...

Dari M2U boleh. Dekat bahagian transfer. Pilih other account. Kena register dulu acc ASB dlm M2U.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:45 AM | Show all posts
Forfoxache replied at 20-11-2019 11:42 AM
Patut dia print story ni dalam paper. Baru ramai educated modus operandi scammer haram jadah ni semu ...

Print letak dalam berita biar acik2 org2 kat kampung tahu pasal ni

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
dewi_rina replied at 20-11-2019 11:39 AM
Kadang segan jugak budak2 kat bank tengok muka i je nak kuar asb
Tapi buat2 tak malu haha

Boleh keluar kat pos juga kan.. Hahahahaha.. Cadangan yg sgt bernas + ditambah kemalasan i nak menunggu.. insyallah jadi simpanan
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:46 AM | Show all posts
supermum replied at 20-11-2019 11:44 AM
Dari M2U boleh. Dekat bahagian transfer. Pilih other account. Kena register dulu acc ASB dlm M2U.
...

Betul, i dpt gaji kelam kabut transfer asb ketar2 tangan
Tak sempat2 sbb takut duit hilang
Nnati dorang akan cas u seringgit je utk transaction tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
supermum replied at 20-11-2019 11:39 AM
ASB kalau nak withdraw perlu sendiri pergi kaunter, dengan cap jari bagai. susah nak menipu kecual ...

Hahaha.. Kena buat mcm ni... Biar org ingat x ada duit.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
supermum replied at 20-11-2019 11:44 AM
Dari M2U boleh. Dekat bahagian transfer. Pilih other account. Kena register dulu acc ASB dlm M2U.
...

Wokies.. Senang mcm ni... Kena balik alor setar dulu kemas kini ASB
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:49 AM | Show all posts
sarah82 replied at 20-11-2019 11:45 AM
Boleh keluar kat pos juga kan.. Hahahahaha.. Cadangan yg sgt bernas + ditambah kemalasan i nak men ...

Boleh, kuarkan je dekat mana2 agen asb berdaftar

I sampai scammer hantar mesej nak bekukan akaun i
Kelam kabut gila kang kalau beku macam mana
Takde duit lah nak makan nak apa ke kan

Sekali scammer daaa
Main ugut2 je
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:51 AM | Show all posts
Orix replied at 20-11-2019 11:40 AM
1st thing 1st, mcm mana scammer tu boleh tau no apa fav acc chuols??? benda yg sama la dia apply.. ...

hmm... first diorang dah ada login details acc uolls (yg ni xsure la how they tapped it... a lot of ways)

Dari situ boleh je tengok fav list uolls... plain sight.

Cuma yang i curious, diorg tau acc number fav list, tapi kat situ mana ada phone number fav list.... camner diorg ley contact plak our fav list cakap diorg tersalah transfer..

Tapi explanation @dino kat atas tadi dah menyambungkan sel2 otak i... cross check full name ngan leaked database telco

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:51 AM | Show all posts
syadail replied at 20-11-2019 11:23 AM
sama, never ever angkat nombor tk kenal. Tp geram jgk yg tak reti nk sms/Ws klu tk pick up.

I mmg jenis org tak suka angkat call, pape ko nak whatsapp je
Sepintas lalu i balas
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
dewi_rina replied at 20-11-2019 11:49 AM
Boleh, kuarkan je dekat mana2 agen asb berdaftar

I sampai scammer hantar mesej nak bekukan akau ...

Dasyatnya... Tu yg buat mangsa takut.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
dewi_rina replied at 20-11-2019 11:44 AM
I dah stress sgt sbb 24 jam phone bunyi no tak kenal
Femes sgt ke i ni haha
Rupanya scammer bodo ...

I ada good idea. Kalau dah confirm u on the phone ngan scammer, you cakap slow2 macam bisik tunggu dia suh you speak louder, pastu you cakap dia, please listen closely to the phone enden after dat you scream sekuat hati macam nak give birth sekor hippo.

Lepas tu confirm scammer tu pekak. Takleh scam orang lg. At least kurang la bilangan haramjadah ni semua.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.124203s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list