Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4579
View
86
Reply

"Sebab Tu Rezeki Aku Sempit,"-Sharul AF2015 Minta Maaf, Pernah Kutuk Haqiem Rusli

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-11-2019 12:16 PM | Show all posts |Read mode
Tahun lepas, memang banyak sungguh kontroversi membabitkan Haqiem Rusli sampai ramai rakan artis turut mengecam dan membenci dirinya.


Salah satunya ialah Sharul Kamal, bekas peserta Akademi Fantasia 2015 yang pernah mengkritik Haqiem secara terbuka di media sosial.


Bagimanapun, hubungan mereka berdua pulih apabila Haqiem sendiri menyatakan yang dia sudah memaafkan semua pihak yang pernah menghinanya dulu.




Foto: IG



"Benda dah lepas, baik maafkan sahaja. Tak kisah kita betul atau salah, memaafkan itu adalah mulia di sisi Allah. Dia dulunya adalah teman baik saya, tapi ada perkara yang berlaku sampai kami berselisih faham," katanya kepada mStar Online.


Sebelum itu, Sharul ada memuat naik perbualannya dengan Haqiem. Sharul meminta maaf kerana telah menyakiti hati Haqiem.








Kredit: Twitter Sharul





"Aku tak pernah minta maaf, sebab tu rezeki aku sempit," tulisnya.


Dalam perbualan tersebut, dapat dilihat Haqiem sentiasa menyokong dan memberi kata-kata semangat kepada Sharul untuk terus berjuang dalam industri hiburan.


Baguslah dah berbaik. Mulia sungguh insan yang dapat memaafkan orang yang menyakitinya. Terbaik Haqiem! - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:28 PM | Show all posts
gelinyaaaaa haku jantan kalo screenshot private message pstu upload.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:32 PM | Show all posts
ala meltingnya dak qie qie, baik hati betul budak ni
tapi betullah.. salah satu 7 simpul rezeki ialah menjaga silaturrahim
so forumer dlm ni hati-hatilah nak maki2 forumer lain pun
perbezaan pendapat, akal fikir tu mmg selalu terjadi, kita gaduh topik je jgn gaduh personal dgn forumer lain (harap2 dielakkan, even aku pun ada sakit hati je dgn sesetengah forumer over sgt dgn topik satu thread)
ustaz aku ckp kita fikir simple jer "kita sayang rezeki kita ker atau sayang nak bergaduh dgn org"
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Fakenye...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
erni zakri senduk pun dah dimaafkan ke?

bagus qieqie.. tak sia2 minat dia atas bawah
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Fake nya qiqiem dan sharul. Dah rancang nak upload ke? Borak2 gitu, jom kita upload. Geli la laki jenis cmni.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:43 PM | Show all posts
meow_tompok replied at 20-11-2019 12:32 PM
ala meltingnya dak qie qie, baik hati betul budak ni
tapi betullah.. salah satu 7 simpul rezeki ia ...

TQ Meow untuk perkongsian ini
Meols setuju dgn chuols...kdg2 sesama forummer pun cubalah jaga bahasa masing2
Kdg2 sakit hati pasal 'bahasa dan perkataan' ni mmg makan dalam
So drpd kita tersakitkan hati orang, ada lah lebih baik kita cuba kontrol mulut kita atau jari kita kalau dlm forum ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Kiranya hakim rusli la yg blh sempit atau luaskan rezeki seseorang..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:54 PM | Show all posts
rezeki sempit mungkin bukan faktor kutuk haqiem rusly tapi takde bakat jual muka jah gitew iols bekap dik qieqie
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Acah2
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:56 PM | Show all posts
Propa jah ni. Mesti Sharul AF2015 ni minta dek qieqie composekan dia lagu
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:01 PM | Show all posts
erkkkk sharul tu nk tumpang tempias qie qie yg semakin ari semakin mendunia
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Pastu ... diorang couple ke apa?
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Alololo...so sweet
Ehh...llaki ke ppuan ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:17 PM | Show all posts
kan dia dh bg tau dia maafkan sape2 kwn industri yg benci dia dulu.
so kita anggap adik qie qie ni settle lah sudadah memaafkan sesiapa yg kutuk n kecam msa dia kata depression dlu, wpun terang-terang kita tau itu adalah satu gimik buat semua org marah.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak.. hanya dak kikim sorang je ke penyanyi kat malaysia ni yg kena kutuk?
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga yg bebaik aje utk korang berdua. Lantaklah nak fake ke, nampak geli ke, pakat ss ke, tumpang populariti ke. Yg penting berbaik2 sesama umat tu dituntut yach!

Lama setazah forum tak berbunyik
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:52 PM | Show all posts
damian_lee replied at 20-11-2019 05:04 AM
Pastu ... diorang couple ke apa?

lagi sweet.. sapa top? sapa bot? maybe @Kurex boleh huraikan
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
rezeki dtg daripada Allah SWT bukan sbb kau pernah menyakiti org lain, salah konsep kau ni dek

then mcm tak perlu ss dan tunjukkan conversation kau dkt public, simpan sorang2 dah la. nanti orang kata kau nak cari perhatian kau marah
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Babi ape si shahrul ni gayboi ke??? Geli siak jantan duk send emoticon. Emoticon love pulak tu!!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.117127s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list