Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
3738
View
40
Reply

Mulut berbau arak,Aliff Aziz berdepan tiga pertuduhan

[Copy link]

Author: Boomibulat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-11-2019 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Boomibulat at 20-11-2019 06:13 PM

Aliff Aziz kini berdepan tiga pertuduhan
Screenshot_2019-11-20-18-12-40-1.png
Ardini Sophia Sina
hellinie@hmetro.com.my

PENYANYI dan pelakon, Mohamad Aliff Aziz atau Aliff, 28, didakwa di Mahkamah Negara (Singapura) semalam atas tuduhan berkelakuan tidak senonoh dengan menjerit-jerit dan menunjukkan isyarat dengan tangan ketika berada di tempat awam.

Berdasarkan kertas pertuduhan, Aliff melakukan kesalahan itu di kawasan Orchard Towers di Orchard Road jam 6.25 pagi pada 10 November lalu.

Jika sabit kesalahan, Aliff boleh didenda tidak melebihi S$2,000 (RM6,114) atau dipenjara tidak melebihi tempoh enam bulan atau kedua-duanya sekali.

Menerusi laporan portal Berita Mediacorp, pada 10 November lalu, selebriti itu ditangkap di Orchard Road kerana mengganggu ketenteraman awam.

Dua video turut tular di media sosial pada hari yang sama menunjukkan Aliff cuba menghubungi bapanya bagi mendapatkan bantuan.

Bekas suami penyanyi Bella Astillah itu menjerit-jerit memberitahu bapanya menerusi telefon bahawa ada orang sedang memukulnya.

Menurut kenyataan polis, dia enggan memberikan kerjasama dan terus mencetuskan kekecohan meskipun diarahkan supaya bertenang dan meleraikan pergaduhan yang berlaku antaranya dengan seorang lelaki yang tidak dikenal pasti. Polis juga menyatakan, nafasnya berbau arak.

Aliff kini berhadapan dengan tiga tuduhan termasuk dua tuduhan mencuri yang dikenakan ke atasnya pada 3 September lalu.

Dia dituduh mencuri wang milik seorang pelakon dan ahli politik Indonesia bernama Raja Yunika Perdhana Putri serta satu lagi kes mencuri sekotak rokok Marlboro dan pemetik api milik seorang lelaki di Starbucks Plaza Singapura.

Kes terbaru ini bermakna Aliff kini berdepan tiga tuduhan secara keseluruhannya termasuk dua tuduhan mencuri yang dikenakan ke atasnya pada 3 September.

Bagi kedua-dua pertuduhan kes curi itu, Aliff sepatutnya dihadapkan ke mahkamah hari ini (19 November). Namun ditangguhkan kerana ada tuduhan ketiga itu.

Sebutan seterusnya kes Aliff Aziz dijadual berlangsung pada 9 Disember ini.

Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 20 November 2019 @ 5:37 PM
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 06:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Masuk lah lokap, mana tau nanti dapat kesedaran dan insaf. Sometimes you have to learn the hard way.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahai... Xabis2 si alif ni... Mkin mjd2..dr dulu smpai skrg xpndai nk brubh....
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Pengemis pun tak sengkek mcm Aliff ni
Sampai lighter pun nko nak kebas
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
dia ni mental lah.. kesian plak tgk..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
dia ni mencuri sbb miskin ke habit, kalau miskin duit berlakon sume tu gi mana?
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Madel replied at 20-11-2019 07:15 PM
Pengemis pun tak sengkek mcm Aliff ni
Sampai lighter pun nko nak kebas

Baru nk ckp bnda sama. Rokok & lighter pun nk kebas. Klu jd BA lupakan jela jantan rupe ni.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Adan ukeeee
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 20-11-2019 08:07 PM
dia ni mencuri sbb miskin ke habit, kalau miskin duit berlakon sume tu gi mana?

Rasanya yg duit tu mmg betul tapi yg lighter saja nak kenakan dia..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
fadz84 replied at 20-11-2019 08:10 PM
Baru nk ckp bnda sama. Rokok & lighter pun nk kebas. Klu jd BA lupakan jela jantan rupe ni.

Tp dr statement stilah dia mcm masih ada simpan hrpan laki ni boleh berubah..tp ok jgk stilah terus dpt title penyanyi lpas cerai mg alif.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Jangan ngata dia...dia sedang berubah
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
korang jangan hencap sgt.. satgi dia up la surah  sunah dosa pahala bagai
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam2 kesalahan, tak jua dilokap, ape benda yang harus dibuat Alif untuk dia dilokap, tak faham aku dengan laws ni.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
kesian..badan besar tapi malas kerja..mencuri je keje ko
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 01:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian aku tgk life dia nj
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 04:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Kau dah kenapa dik????
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 06:13 AM From the mobile phone | Show all posts
MenteriWanita replied at 20-11-2019 11:09 PM
Macam2 kesalahan, tak jua dilokap, ape benda yang harus dibuat Alif untuk dia dilokap, tak faham aku ...

Law singapor pun yg ketat pun masih bebas..law kat mesia pun bebas jugakk.. agaknya lokap kalo membunuh je kot
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 06:14 AM From the mobile phone | Show all posts
limesherbet replied at 20-11-2019 11:55 PM
kesian..badan besar tapi malas kerja..mencuri je keje ko

Muke hensem berlakon ok.. tinggi.. ujung ujung mencuri lightr..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 07:55 AM | Show all posts
Trouble maker. Mak bapak plak sokong sgt anak. Sokong membawa rebah
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
sia sia ku.. mencintaimu.. setia padamu.. percayakanmu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.098006s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list