Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6785
View
89
Reply

"Tak Takut Kena Kecam Ke?" - Netizen Persoal Chef Wan Pegang Gelas Wine

[Copy link]

Author: Cari-Amiey       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-11-2019 03:57 PM | Show all posts |Read mode
Baru-baru ini chef selebriti yang terkemuka iaitu Dato' Chef Wan atau nama sebenarnya Redzuawan Bin Ismail telah berkongsi beberapa keping foto dan video sepanjang percutiannya ke Tasmania bersempena program Travel 'N' Dine With Chef Wan.





Apa yang menarik perhatian kami adalah komen salah seorang pengikut Chef Wan yang cuba untuk menegurnya kerana bergambar dengan memegang glass wine.


"Chef Wan tak takut kena kecam ke. Orang Malaysia bukan boleh tengok gelas tu," tulis individu tersebut di ruangan komen.



Kredit foto : Ig Chef Wan




Pertanyaan tersebut mengundang pelbagai reaksi yang rata-ratanya tidak bersetuju dengan individu tersebut.


Pegang gelas itu tidak semestinya minum minuman keras.


Kredit foto : Ig Chef Wan




Bagaimanapun pertanyaan itu tidak meninggalkan kesan pada Chef Wan yang sudah pun lali dengan sikap orang ramai yang suka menghukum tanpa usul periksa.


Kredit foto : Ig Chef Wan




Terdahulu, Chef Wan ada memuat naik video yang menerangkan tentang status halal minuman tersebut yang merupakan air sparkling dan bukannya minuman keras.


  



Agak-agak ada ke yang salah faham? Takkan la Chef Wan nak meneguk air yang tidak halal apatah lagi di hadapan orang ramai kemudian berkongsi pula di media sosial. Itu kerja gila namanya! -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagi dorang besala org have have ni..lagipun chef kan travel around da world mmg tak byk skit msti ada minum pnya
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 04:50 PM | Show all posts
biasa klu dine kat hotel2 mewah kat sini ,air suam pon dia bagi dlm gelas wine dik, sah2 pprt yg komen
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 04:55 PM | Show all posts
Mungkin tu sparkling water je,bersangka  baik ,hihi
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 05:37 PM | Show all posts
dia dah hidup lama, tau la mana baik mana buruk untuk hadapi netizen ni.. tak kan sebodoh itu dia nak pegang alkohol  tayang dalam social media..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
org yg x biasa minum ni, takde nye dia hadap nk minum wine dik oii..bukannye sedap ponn
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
febreze: org yg x biasa minum ni, takde nye dia hadap nk minum wine dik oii..bukannye sedap ponn


caner ek rasa dia?kawan2 aiolzs y cainis tu,siap xsabar nak tggu 18+ sbb nak togok arak..ada y tu high tolerance dgn arak..3,4botol wine dia teguk sensorg..hahahaha

Utk tak ot,wateva laa cepwan..dlm dessert pun org letak wine,even savory cooking pun sama nak2 tmpt non-muslim tu..so hati2 laa..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
LostStar replied at 22-11-2019 05:37 PM
dia dah hidup lama, tau la mana baik mana buruk untuk hadapi netizen ni.. tak kan sebodoh itu dia na ...

G sekolah ke tak makcik? Kalau die tau beza baik buruk, takde la buat perangai sakai
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 09:22 PM | Show all posts
zzzza1bc2.jpg

sparkling ribena - halal



zzzza1bcw2.jpg

zzzza1bcw2e.jpg

sparkling wine? halel ? harem?



Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 09:33 PM | Show all posts
chef wan semburit
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak perlu nak sebut 'sakai'. Tolonglah peka dengan sensitiviti masyarakat tok wan oii.

Ayah iols cukup pantang kalau sebut 'sakai', 'jakun'. Memang kena tegur masa tu juga.

Dia cakap sebut 'pegrhak' untuk maksudkan orang yg nampak sesuatu yg tak pernah dia tengok dalam keadaan terlampau teruja.

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 09:41 PM | Show all posts
zzzza1bcw2e.jpg
Air yg omputeh tu pegang Jansz tasmania kan. If tgk t&c tu , sah2 deyols mengaku alkohol , kena 18 thn baru vley beli. https://www.jansz.com.au/terms-and-conditions



Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Adehhhhhhhhh....... Cepone lupa agaknya kot google dah kena banned kat msia...? Watever it is.. Perut dia n tekak dia tanggung..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
giyomi replied at 22-11-2019 04:50 PM
biasa klu dine kat hotel2 mewah kat sini ,air suam pon dia bagi dlm gelas wine dik, sah2 pprt yg kom ...

Bukan gelas wine  tp mmg gelas tu rupa cam tu tapi dia pendek sikit nama dia goblet.
Mmg khas untuk air kosong, kalau belajar pasal etika meja makan mmg kena tahu jenis setiap gelas hat ni utk apa termasukla sudu pun semua tak sama kegunaannya.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 22-11-2019 10:19 PM
Bukan gelas wine  tp mmg gelas tu rupa cam tu tapi dia pendek sikit nama dia goblet.
Mmg khas unt ...

Yup, betul tu kak Suchi.
Gelas untuk air suam/fresh orange etc depa pakai goblet bukan glass wine macam chef wan pakai tu.
Sah2 yang dia pegang tu memang glass wine cuma intipati je wallahualam.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahah ada thread ni

Geli i tgk abalone tadi
Cepwan pun amboi double meaning sgguh
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
febreze replied at 22-11-2019 07:54 PM
org yg x biasa minum ni, takde nye dia hadap nk minum wine dik oii..bukannye sedap ponn

Camna rasa wine
Red wine sedap kan

I x pernah rasa
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
borrow replied at 22-11-2019 09:22 PM
sparkling ribena - halal



Beria cepwan sebut halal halal style ngejek tadi
Mhahaha

Betulah wine ye

Huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 10:36 PM | Show all posts
salmon-suki replied at 22-11-2019 08:28 PM
caner ek rasa dia?kawan2 aiolzs y cainis tu,siap xsabar nak tggu 18+ sbb nak togok arak..ada y t ...

Time aku skolah, jamuan kelas ada je bebudak cina selamba togok arak dalam kelas.Pastu sibuk sakit kepala. padan muka
Bebudak melayu mampu minum pepsi je xmemabukkan





Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
ezacbee replied at 22-11-2019 10:36 PM
Time aku skolah, jamuan kelas ada je bebudak cina selamba togok arak dalam kelas.Pastu sibuk sakit ...

Arak apa dorang mnum tu

Setakat beer sikit xkan sakit kepala kot
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.102501s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list