Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
778
View
6
Reply

4x4 mana yg senang jaga dan tahan lasak,sparepart sng cri

[Copy link]

Author: M.Anas    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-11-2019 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hilux triton dmax

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2019 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
hilux la... minyak jimat parts berlambak... cuma benda panas la... tak semua kompeni insuren nk cover
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2019 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Hilux pnas tu betol...a few years back msa keje site,.proj manager gelakan subcon sbb siap rantai besikan lgi hilux dia setiap kali parking...last2 hilux proj manager aku kena hangkot.parking dlm carporch uma lak tu!
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2019 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Hilux paling byk guna kat site yg jalan kayu balak
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2019 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Hilux tahan lasak, spare part senang cari dan kos penyelengaraan kurang membebankan.
Tapi tang corner kurang helok keseimbangannya. Moose test gagal. Awas, tak boleh laju-laju kalau dekat selekoh.

Dulu pakai tayar Michellin, lagilah sakan nak terbalik bila lalu selekoh dalam kelajuan 80/kmj je. Sekarang dah tukar tayar Silverstone, tegap dan bagus sikit. Masa mula-mula dulu pakai tayar Bridgestone pun bagus.

Cakap pasal tahan lasak, kereta hilux memang menjadi pilihan untuk dibawa ke tapak pembinaan. Orang bengkel pun cakap, Hilux memang tahan lasak walaupun dibawa ke kawasan pembinaan yg berbukit dan lopak sana sini dengan membawa beban yg berat lagi tu. Kalau jenis yg lain katanya dah meragam dan tak boleh bertahan.

Kalau setakat nak jalan bergaya iols minat D-Max sebab stabil, cantik, harga lebih murah, canggih sikit, interior menarik dan pengeluarnya Isuzu diyakini kerana mereka pakar dalam mengeluarkan trak dan lori.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-11-2019 12:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada beza x dari segi spec 2.5 2015 kebawah dgn 2.4 2016 ke atas dari segi enjin
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 03:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Kau kalau drive macam mana, elok ka macam orang gila, kereta untuk kerja atau show off saja, kalau untuk pergi kerja, jalan seharian yang dilalui tu okey ke, ada masuk tanah merah ka, hutan bakau ka, kalau nak bergaya ambil FORD RANGER, nak kerja harian ambil HILUX atau TRITON, aku tak minat 4x4 dia punya mantul kat jalan raya serupa gampang, nak tidur tak selesa, dah macam naik katak, tapi itu lah kelebihan dia makin banyak barang angkut makin steady.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.075971s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list