Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
14738
View
257
Reply

"Nak Saya Layan Ameena Lebih Dari Anak Sendiri Ke Baru Puas Hati?" - Datin Shahida Luah Geram

[Copy link]

Author: Cari-Amiey       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-11-2019 05:13 PM | Show all posts |Read mode
Isteri kepada jutawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri iaitu Datin Seri Shahida meluahkan rasa geram di InstaStory miliknya apabila ada yang mempersoalkan tentang layanan mereka sekeluarga terhadap Ameena.






Ameena yang merupakan anak angkat pasangan jutawan itu seringkali mendapat perhatian ramai dan merupakan 'target' netizen bagi 'menghentam' keluarga terlajak laris itu.


Baru-baru ini, mereka telah mengadakan sambutan hari lahir bagi ketiga-tiga anak mereka iaitu Cess, Baem dan Ameena.


  



Apa yang menarik perhatian netizen ialah apabila dalam salah satu video yang dikongsi oleh Shahida di InstaStorynya menunjukkan suaminya, Aliff hanya memberikan hadiah kepada Ammar, Baem dan Cess tetapi tidak kepada Ameena.


Geram dipersoal oleh netizen, Shahida dengan pantas menjelaskan yang Ameena masih lagi kecil jika dibandingkan dengan ketiga-tiga anaknya yang baru merasa menerima hadiah bersempena hari lahir apabila umur mencecah 8 tahun.



Kredit foto : Ig Datin Shahida




"Ada pula komen-komen jahat kenapa Ameena tak dapat?"


"Dia tu umur 2 tahun.. anak-anak saya yang lain dah umur 8-9 tahun baru merasa parents bagi hadiah."


Tambah Shahida lagi, sedangkan anak mereka Yusoff juga tidak pernah menerima apa-apa hadiah sempena majlis hari jadinya yang lepas.


  



Tak tau nak layan macam mana lagi nak bagi netizen puas hati..


Kecewa dengan tuduhan melulu netizen, Shahida mengatakan yang dia tidak tau apa yang dia perlu lakukan bagi membuktikan yang Ameena mendapat layanan sama macam anak-anak kandungnya yang lain.


"Saya tak faham netizen nak saya layan dia macam mana. Layan lebih dari anak sendiri ke nak puaskan hati korang."


Dia juga sempat memerli netizen untuk memberi perhatian dan lebih kasihankan kanak-kanak Syria berbanding mengambil berat tentang Ameena yang sudah pastinya segala keperluannya mencukupi.



Kredit foto : IgStory Datin Shahida




Ada sahaja netizen ini. Semua benda korang tak puas hati kan? Pandai la Dato dengan Datin nak besarkan anak-anak dorang macam mana. Sudah-sudahlah tu! -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
bosannya datin ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Sapa soh amik anak angkat.. memang leceh. Mesti org akan mengata... susah. Nak marah kata dera, sedang anak sendiri pun kita disiplinkan..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Patut la ai rasa lain sikit masa video tok lip kat yt masa dia prepare nak g terima anugerah yg makan guna pinggan plastik.

Dia ambil anak ni masa umur brapa?

Lagi satu,  kalau anak2 ni kena jaga pengasuh ada risiko penderaan perasaan. Esp bila nampak mak ayah mcm tak syng sngt anak berkenaan.

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Bosan la tinshid saiko ni... merentan tak sudah2...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Logikla netizen pun mmg susah kot nak bg layanan sama dgn anak sendri.. dia amik bela tu pun dah bertuah dah si meena tu... netizen punn...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Makcik aku jaga anak sedara sendiri pun layanan n didikan tetap tak sama mcm dia layan n didik anak kandung diri.
Anak2 kandung dia semua elok2 kelaku n akhlak
Anak sedara yg dia jaga peel mcm lahanat, mencuri, malas belajar , kurang ajar.
Sejenis mak sedara yg hadap $$$ bukan betul2 ikhlas nak jaga pun.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Madel replied at 26-11-2019 05:42 PM
Makcik aku jaga anak sedara sendiri pun layanan n didikan tetap tak sama mcm dia layan n didik anak  ...

kadang2 anak angkat ni mmg Allah uji sikit..nakal dia lebih,sakit dia lebih,manja dia lebih..kadang2 pandai dia pun lebih..nak tgk parwnt angkat layan macam mana,terima macam mana..selalu mmg macam tu
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 05:45 PM | Show all posts
ok je aku tgk datin ni layan amena
selalu dia boh kt igs story je la
dok mena semendang panggil mama mama

nitizen rengsa tok alip sotong bg hadiah besday qadijah gelang tangan sauh
meena xda hadiah cuma baju dress masa besday datin beli

npk meena pn dah pandai ckp sikitt2 panggil bibik suh amik kan barang
panggil datin kadang2 bkn mama p dia ikut pekerja panggil DATIN
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 05:46 PM | Show all posts
semua pun nak jadi mama2 c ameena ni...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Tula semua nk menunjuk dkt socmed...mmg org membawang pn. Nasib ko la tinshid
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Sorry la iolls mmg menyampah dgn datin ni. Tak paham why org dok puji dia. Org lain mcm rebecca islam, zizie kinabatangan, abby abadi ambik anak angkat juga org tak pertikai pun sbb mmg nampak layan mcm anak sendiri. Deolls ni mmg layan ameena mcm anak angkat. Bibik je yg jaga dari baby pon. Kalau anak sendiri yusuf boleh je sheolls urus sendiri dari baby. Datin propa acah suci
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Budak tu dah dapat tumpang duduk dapat makan pakai kesihatan pun patut panjat syukurlah. Netizen ni pun.

Ko nak atur tunjuk suruh hidup orang.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 06:15 PM | Show all posts
Pfftttttt
Attention seeker.
Sape lah yang dok puji Datin ni bgs, merendah diri.
Haish....
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
geramnyaa n bongoknyaa bila baca part "nak
layan lebih dari anak sendiri"?! bodoh bangang betul!! harlooo masa u buat keputusan utk ameena tu masuk dlm famili tingtong u tu, dia dh jadi anak u!!! takde bezanya dia ngan anak2 yg lain! semua pun anak kamu bengong! bila dia tulis cam ni nampak sgt xikhlas nakkan ameena and mmg x pernah anggap ameena tu sbg ahli keluarga.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau aku jadi ko datin... aku breakfast kat france, lunch kat london, singgah tea kat istanbul pastu balik dinner kat kpg baru. Takde masa aku nak layan netizen. Ko ni gigih sgt. P la enjoy, duit byk!!
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah sama naik datin pprt ni ngan laki dia..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
esteryen replied at 26-11-2019 06:18 PM
geramnyaa n bongoknyaa bila baca part "nak
layan lebih dari anak sendiri"?! bodoh bangang betul!! h ...

Tulah pelik! Cemana dia blh tergamak ckp mcm tu ek?? So betullah dakwaan netizen dia nih mmg membezakan layanan anak angkat .. Nama jer tudung labuh sampai ke tumit .. Tp busuk hati dgn kanak2
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Boring aah netizen ni.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 26-11-2019 06:06 PM
Budak tu dah dapat tumpang duduk dapat makan pakai kesihatan pun patut panjat syukurlah. Netizen ni  ...

Allahu sedihnya kalau budak tu baca. Kalau iols better miskin dari hidup menumpang kat rumah org. Anak angkat ni amanah tuhan uolls. Wajib layan mcm anak sendiri. Menjawab la nanti kat akhirat kalau tak adil. Haaa nyampahla kan iolls dah jd setajah. Bukan ada org pksa deolls ambik anak angkat pun. Nak ambik jaga la biar betul
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.140580s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list