Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12
Return to list New
2162
View
30
Reply

[Tempatan] APA salahnya saya mengambil sedikit makanan mereka (gelandangan) kerana saya juga hidup daif,” ujar seorang penghantar surat yang hanya mahu dikenali sebagai Ismail, 35

[Copy link]

Author: Modngengade    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 6-12-2019 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 6-12-2019 03:00 PM
tau xpe, da la makanan lepas masak ni cepat basi bila dibungkus

Haah sebab wap panas tu berkuap dlm bekas tertutup tu yg cepat basi
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 04:17 PM | Show all posts
kalau da banyak sangat sampai membazir
senang cite xpayah buat langsung la
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 04:36 PM | Show all posts
kasihannya
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 04:39 PM | Show all posts
kesiannya.. semoga Allah beri rahmat & keringanan kt encik Ismail. life is indeed hard.setiap  org ujiannya berbeza
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Maybe selepas ni lebih baik adakan satu central place orang sedekah dengn org nak ambil makanan kot
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 6-12-2019 01:11 AM
Biarlah dia ambil kekadang tu makanan donation sampai tak berusik pun sebab terlalu banyak,

Kannn biaq pi lah dia amik

Dulu I keje dekat kwasan masjid jamek
Kadang bersepah makanan ..... xhabis makan
Pastu ada yanh dibuang lepas makan separuh
Pastu ada yang x disentuh

Pagi2 nampak pekerja pembersih buang benda2 tu

Bukan semua la membazir mcm tu
My point is .... ada lebihan

Why not dari terbazir jerrrr
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Pelajar university juga patut dibantu makanan terutama yg susah tu bercatu makanan
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah nak sedekah sapa2 je lah boleh ambik.. takkan itu pun nak soal.. kalo Pak menteri nak ambik sekali pun takpa.. biar semua merasa. Sama2 dapat pahala.. takdak isu pon.pfftt
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
lesprincesse replied at 6-12-2019 06:27 PM
Maybe selepas ni lebih baik adakan satu central place orang sedekah dengn org nak ambil makanan kot

Betul...biar org yg nk mkan, lapar tuju sndri kt ctu... bkn lh volunteer2 n main letak je kt tepi beggars yg tido ke apa..kdg mmg dorg xnk pn..klu dorg lapar dorg cari lah bru bg...
Apapn klu mcm brader ni bleh g msjid2 yg ada buat almari yg sdiakn keperluan bleh amek free je basic brg dapur...dh xyah kuar duit dh
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by rosmahisham at 7-12-2019 11:13 AM

Sape yg marah dia ambik.?knp pulak x boleh ambik klu dh dia ssh dari membazir.gelandangan pon x larat nk mkn byk2.derang nk duit je
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul, bagi jela abang posmen ni ambil. Gaji diorang memang sikit kot walaupun berpanas berhujan. Siannn.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2019 07:23 AM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 6-12-2019 07:00 AM
tau xpe, da la makanan lepas masak ni cepat basi bila dibungkus

RM 1200 sebulan. sebulan 30 hari  maka had limit belanja RM 40 . belum.tolak PPRT sewa.lagi.
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.072380s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list