Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
4172
View
22
Reply

"Suami, Kau Bukan Kahwin Dengan Maid.. Isteri Bukan Robot" - Shakilla Khoriri

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-12-2019 11:31 AM | Show all posts |Read mode
Kredit foto: IG



"Memang kerja dan tanggungjawab kau sebagai isteri dan emak, tapi kau bukan robot."



Dalam kemas kini terbaru di Instagramnya, pelakon itu menyeru kepada golongan lelaki terutama yang bergelar suami agar membantu isteri mereka di rumah.

"Suami, mohon terbaca kapsyen ni. Sayangilah isteri. Bantu. Kalau kau tak ada rasa sayang, kesian lah," tulisnya.




Kredit foto: IG




Menurut isteri kepada penyampai radio dan pengacara Fizi Ali, kerja seorang suami tidak sepenat kerja seorang isteri membesarkan anak dan mengurus rumah tangga.

"Suami, kau jangan seronok sangat main game sampai kau bosan. Jangan seronok sangat tengok TV sampai berpinar mata.

"Kau bukan kawin dengan maid. Anak tu bukan anak jiran sebelah rumah," ujarnya.




Kredit foto: IG




Dalam masa sama, Shakilla memuji golongan suami yang sama-sama membantu meringankan beban isteri.




  



Semoga golongan suami di luar yang selama ini membiarkan isteri menggalas beban sendirian terkesan dengan nasihat Shakilla ini. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko ada masalah pemahaman bm ke tt
Caption tuh sebenaqnya nak puji laki dia, nak habaq laki dia baguih
Bukannya dia mengeluh laki dia tak tlg hal rumahtangga
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 6-12-2019 01:04 PM
Ko ada masalah pemahaman bm ke tt
Caption tuh sebenaqnya nak puji laki dia, nak habaq laki dia bagu ...

Betull lah.  Xder plak tt tulis dia mengeluh... Kat mana tulis?  Ker terlepas pandang
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
msdummy.2018 replied at 6-12-2019 01:48 PM
Betull lah.  Xder plak tt tulis dia mengeluh... Kat mana tulis?  Ker terlepas pandang

Hahahaha part yg bawah tu tt dah edit lettewwww. Awai tadi ade tulis suruh anak pak khoriri tu besabar ke apetah
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
aku suka killa ni...mmg mcm mak2 normal...ank dia pn crta mcm ank org lain.  xda bajet good2 mcm fakenis...
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha aku suke tgk dia ni. Laki die suka mengusik jugak haha
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 02:12 PM | Show all posts
bukan minah ni ke yg campak pampers anak ade kencing ke muka somi tu?
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Suami juga bukan banker
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 02:54 PM | Show all posts
Acikgomen replied at 6-12-2019 01:52 PM
Hahahaha part yg bawah tu tt dah edit lettewwww. Awai tadi ade tulis suruh anak pak khoriri tu bes ...

ooooooo...ok2 get it
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah dpt suami seperti itewww.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 05:51 PM | Show all posts

bantahan.. yang arif
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
manis suaminya
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Who r  yuss sgt ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
siapa ini khoririri..
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 10:04 PM | Show all posts
okay...wpun x kenal siapa mereka ni...
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 11:54 PM | Show all posts
first time aku dengau nama ko hanat. tak payah nak acah2 relevent ok.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2019 03:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku x kawen so x tau
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2019 06:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Tipikal orang baru kawen dan baru ada anak sorang akan memberi berbagai nasihat tentang rumahtangga dan keibubapaan.

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2019 06:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Perawankota replied at 7-12-2019 03:26 AM
Aku x kawen so x tau

Hahahaaaa savage gler komen chuols! But who areyusssss sgt minat ni. Harusla up2 story psl ank psl rumahtangga bagai supaya kekal disebut2 khenzzzz...ddulu siap baling pampers ke muka toklaki. Tu je la pencapaian terbaik sheols stlh beranak & berumahtangga.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2019 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
cikperiukkera replied at 7-12-2019 06:27 AM
Hahahaaaa savage gler komen chuols! But who areyusssss sgt minat ni. Harusla up2 story psl ank psl ...

Betul lah kn.. Aku ni sejenis klu aku tau apa2 pon aku LG rela dok diam.. Layan jer mende2 sekeliling aku.. Anyway, yg dia baling pampers tu aku cukup x berkenan.. Sejenis biadap.. Dh lama x kuar citer pasal dia, so kenalah up kan citer2 wlupon citer bodoh.. Bad publicity is still a publicity right
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.124824s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list