Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
3702
View
20
Reply

"Setuju Dengan Dr Amalina," -Suami Lufya Minta Neelofa Terima Teguran

[Copy link]

Author: Cari-Amiey       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-12-2019 09:54 AM | Show all posts |Read mode
Baru-baru ini hangat diperbincangkan tentang produk terbaru keluaran pengacara, pelakon dan usahawan jelita Neelofa iaitu Nilofa Banana Milk atau susu pisang. Isu tersebut mula ditimbulkan apabila Dr Amalina Che Bakri menegur iklan susu tersebut yang dikatakan 'overclaim'.




Susulan itu, Neelofa ada meluahkan rasa kesalnya terhadap sikap segelintir masyarakat Melayu yang disifatkannya sebagai cuba untuk menjatuhkan perniagaan kaum sendiri.


  



Tidak terhenti di situ, suami kepada penyanyi Lufya Omar, Dr Che Muhammad Hafiz yang juga merupakan doktor perubatan turut meminta Neelofa untuk menerima teguran Dr Amalina dengan hati yang terbuka.


"Dari sudut pandangan, saya memang setuju dengan teguran yang dibuat oleh Dr Amalina."


"Saya harap Neelofa dapat menyambut teguran tersebut dengan hati yang terbuka sebab jika kita overclaimed tentang sesuatu produk apatah lagi ia menyentuh isu kesihatan, ibarat memberikan janji bulan dan bintang kepada masyarakat tanpa memikirkan kesan negatif kepada kesihatan dalam jangka masa yang panjang," ujarnya memetik daripada laporang mStar.


Dr Che Hafiz juga sempat meminta para penjual dan usahawan untuk lebih bertanggungjawab terutamanya dalam mempromosikan produk yang melibatkan kesihatan pengguna apatah lagi masalah kesihatan terutama sekali obesiti semakin meruncing di negara kita.


"Penggunaan ayat bagi tujuan mempromosikan iklan sesuatu produk amatlah perlu berhati-hati supaya pembeli tidak akan salah faham akan kegunaan produk yang dibeli."


Ada betul teguran-teguran tersebut. Penjual produk seharusnya lebih telus dalam mengiklankan produk mereka apatah lagi masyarakat kita ramai yang mudah terpengaruh dengan iklan. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Amboi ayatnya.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Serampang 2 mata sekali kpt..kan wifey dia jgk buat review iklan skrg kan.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
cuba terima teguran doktor hensem ni lopak oiiii
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 10:21 AM | Show all posts
Kurex replied at 9-12-2019 02:18 AM
cuba terima teguran doktor hensem ni lopak oiiii

doktor hensem pun lopak hiraukan jaaa.. not my level kekdahnya
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
cane pulak laki acik lufya ni boleh mengomen?ats tiket doc kah mstar iv dia?
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 10:30 AM | Show all posts
sebok je jantan ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 10:33 AM | Show all posts
nak jadi famous cam dr amalina jugak ek
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 10:40 AM | Show all posts
ye ko pun sila la terima teguran orang lain juga..ni kejap gitu kejap gini eh
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Ehhh.. nak juga dia mengomen yer... Dia dh terima teguran belum hal anak dia terjerit2 panggil dia tp dia buat derk jer... Bday anak pun x pegi kan..
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 10:52 AM | Show all posts
kosser ler jejan ni.. mcm la dia jenis yg open terima teguran
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 10:59 AM | Show all posts
seboknya. sila selesaikan kemelut rumah tangga sendiri dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 11:27 AM | Show all posts
sskjp menegur sskjp
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 11:39 AM | Show all posts
agenda mensucikan diri ke apa ni?

Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak pujian la tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
MadameOnion replied at 9-12-2019 11:27 AM
sskjp menegur sskjp

Laki lufya ni sskjp jugak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 12:31 PM | Show all posts
Adm89 replied at 9-12-2019 12:01 PM
Laki lufya ni sskjp jugak ke?

kalau baca thread2 yg pasal penceraian tu mmg ada penampakan dia asal serambi moscow
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Harga yahudi minuman susu campur air tak ada sesiapa nak mention ke? It's not even susu berperisa pisang. It is air bersusu perisa pisang.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 02:18 PM | Show all posts
ek elehh.. sibuk jaaa
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Adm89 replied at 9-12-2019 12:01 PM
Laki lufya ni sskjp jugak ke?

Ye sskjp jgk.. patut kena tegur dlm bhsa sskjp kot mungkin love blh Terima.. haha
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.121793s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list