Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10774
View
204
Reply

Senja Aqilah nama baby Nadia Aqilah

[Copy link]

Author: Boomibulat       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-12-2019 03:47 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Boomibulat at 9-12-2019 03:49 PM

Nadia Aqilah Kongsi Gambar Bayi, Pilih Nama Anak Senja
Pelakon Nadia Aqilah berkongsi gambar bayi sulungnya kepada umum buat pertama kali di Instagram semalam selepas selamat melahirkan seorang puteri pada 4 Disember lalu.

Nadia atau nama sebenarnya, Nadia Aqilah Bajuri, 34, turut mendedahkan nama bayi sulungnya itu yang diberi nama, Senja Aqila.

"Mama kata saya nakal sebab keluar awal tiga minggu. Namun, Mama juga beritahu apabila dia mendengar tangisan pertama saya, segala sakit di dunia sudah tak ada makna sebab Senja dah ubatkan segala-galanya.

"Saya tak sabar nak kenal dengan Baba dan Mama. Tolong beri sedikit masa untuk saya menghabiskan masa dengan mereka sebelum makcik dan pakcik datang untuk memberikan ciuman dan kasih sayang okay? Kalau anda tak sihat, boleh datang selepas anda semua sembuh ya? Saya anak kesayangan Baba, Senja Aqila Binti Saiful Ridzuan," tulis Nadia di ruangan kapsyen.
Screenshot_2019-12-09-15-46-23-1.png

Perkongsian nama Senja itu kemudian mendapat pelbagai respons dalam kalangan pengikutnya yang menyifatkan nama tersebut cukup unik.

"Senja! Perkataan yang saya suka! Saya pernah buat teater Tajuk Senja Lara. Senja, awak juga akan jadi kesayangan saya,tak sabar nak berjumpa awak," tulis aktres Dr. Norzizi Zulkifli.

Pelakon filem Dendam Pontianak itu selamat melahirkan bayi sulungnya seberat 2.95 kilogram pada 4 Disember lalu.

Nadia mendirikan rumah tangga dengan Saiful Ridzuan pada 20 April 2018.



Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Nanti anak kedua  dan seterusnya?


Subuh gajah aqilah
Subuh sapiee aqilah
Rembang tengahari aqilah
Redup petang selepas asar aqilah
Tidur sebelum zuhur aqilah
Matahari tegak atas kepala aqilah
Di keheningan malam termenung ku berseorang tak lena mata dipejam aqilah
Malam malam aku sendiri tanpa cintamu lagi aqilah
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Senja cakap omputih twilight . Ehjap nak pm piah famous english (porn) novel writer tny betui kaa
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa Senja? Tak pernah dengar selalu nama bunga gitu kan

Tahniah Nadia Aqilah. Selamat berpantang!
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
princessmiang replied at 9-12-2019 03:53 PM
Nanti anak kedua  dan seterusnya?



Hahahah yg kau dh knape lirik lagu ruffedge hahahha
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
sweet je gentle reminder kt caption tu..
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Unik nama, seunik mak dia
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Senjaaaaaaaaaa.... balikkkk.... dah Maghribbbbb ni.....
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 04:01 PM | Show all posts
senja pun senja la ..dh mak dia suka & rasa unik
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
princessmiang replied at 9-12-2019 07:53 AM
Nanti anak kedua  dan seterusnya?



Subuh gajah aqilah yg lawak tu. Macam2 idea uols. Masa iols sekolah dulu  ada chinese girl namanya Dawn. Sedap juga. Anak laki dia nanti boleh letak nama 'Asri Aqil.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
princessmiang replied at 9-12-2019 03:53 PM
Nanti anak kedua  dan seterusnya?



dinihari aqilah
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Nama Senja ni ada unsur Eropah pun ye. Kan ada nama tempat nama Senja kat Norway? So, nama ala2 omputeh ticked.

Senja juga satu perkataan yang syahdu dalam BM. Senja adalah waktu yg indah to enjoy sunset. Nama memartabatkan Bahasa ibunda ticked.

Tp when it comes to daily life pre puberty, anak ini pasti diusik oleh kwn2 kerana nama tersebut. Harap bertabah ya nak.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
gummiebear replied at 9-12-2019 04:00 PM
Kenapa Senja? Tak pernah dengar selalu nama bunga gitu kan

Tahniah Nadia Aqilah. Selamat berpanta ...

Nama anak A Samad Said sasterawan negara Siti Senja
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni suara sedap nyanyi...berlakon Pon pandai..xtau nape cam sendu. Iols lagi rela dia ni jadi heroin Dari mighah filzah
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Terinspirasi dari Kak Wann kot
Dalammm dakapan senjahhh

Cc: @RatuDunia94 @af_mania @multinicky @moonela
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
harap faham lah ye, maknanya mama senja taknak terima guest lg, bagilah dia rehat dulu

unik nama, senja
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Nama panjang...Senja Nan Merah.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau kata umur tu dah senja, dah tua la kan maknanya
Anyway tahniah!
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 04:19 PM | Show all posts
Jiddin replied at 9-12-2019 04:05 PM
Nama Senja ni ada unsur Eropah pun ye. Kan ada nama tempat nama Senja kat Norway? So, nama ala2 ompu ...

kaaaan.

i pun rasa nama Senja tu ada unsur2 Eropah sikit.

if dah ada unsur eropah, haruslah sebutan pun ala2 eropah kan?

SENIA (SENJA) AQILAH.

ha, gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 04:20 PM | Show all posts

nama kurang bagus, maaf jika silap
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094372s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list