Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
736
View
7
Reply

[Tempatan] Kes lama profile tinggi akan dibuka. Lompat la masuk PH demi keselamatan. SEGERA. Jgn bertangguh!

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-12-2019 12:56 PM | Show all posts |Read mode
SPRM buka kes lama ‘mungkin berkait orang berpengaruh’
December 12, 2019 12:13 PM


KUALA LUMPUR: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia akan membuka semula kes lama yang mungkin ditutup kerana ada kaitan dengan orang berpengaruh, kata ketua pesuruhjayanya, Latheefa Koya.

Katanya, rakyat mahu kes berkaitan Sarawak atau kematian bekas pembantu politik DAP, Teoh Beng Hock pada 2009 dibuka semula.

“Begitu banyak fail. Saya dimaklumkan ada yang sudah ditutup.

“Saya tidak pasti kenapa fail ini ditutup sedangkan mereka beritahu saya masih ada kes,” katanya selepas menghadiri sebuah forum anjuran Transparency International Malaysia dan Inisiatif Pembaharuan Malaysia (MARI) hari ini.

Latheefa berkata, beliau menerima memorandum membuka semula kes ditutup dan ia “mungkin ada kaitan dengan orang yang sangat berpengaruh”.

Beliau berkata, ada di kalangan kes itu yang baru berlaku tahun lalu, tetapi beliau enggan mendedahkan butirannya.

Katanya, buat masa ini tiada tindakan diambil terhadap pegawainya kerana beliau perlu tahu alasan kes itu ditutup terlebih dahulu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Kes mendiang darren?
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 02:01 PM | Show all posts
Lateefha ni boleh ke caya akan berlaku adil.
Kes org2 BN tu yes, please siasat.
But...... Pakatan Hancing pun masih perlu disiasat.
But then buat ape diorang lantik die kan kalau diorang akan kene jgk.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 03:23 PM | Show all posts
slyfynx replied at 12-12-2019 02:01 PM
Lateefha ni boleh ke caya akan berlaku adil.
Kes org2 BN tu yes, please siasat.
But...... Pakatan  ...

kalau nak buka semua...sampai AJM pun tak habis2..
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 03:27 PM | Show all posts
Katanya, rakyat mahu kes berkaitan Sarawak atau kematian bekas pembantu politik DAP, Teoh Beng Hock pada 2009 dibuka semula.


sepet bekerja dengan adun DAPee...sepet pergi sprm untuk siasatan kes rasuah kerajaan negeri pakatan rakyat...sepet tu mati.....salah umno...wakakakakakakakkakakaa
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 03:30 PM | Show all posts
buka jangan tak buka...londeh selondeh londeh nya
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 03:41 PM | Show all posts
kerajaan sepenggal sempat ker nak dakwa semua kes....
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
mampu ke buka 'kes berkaitan sarawak'???
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.176302s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list