Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2494
View
39
Reply

Alyah Kata Key Lagu Terbarunya Lain, Peminat Tak Cam Suara Pula

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-1-2020 02:24 PM | Show all posts |Read mode



"Key yang dipilih untuk lagu ini mengubah nada suara saya. Pendek kata, bunyinya tak seperti lagu saya sebelum ini.



Itu pembaharuan dari penyanyi Datin Alyah yang menyifatkan tahun 2020 sebagai sesuatu yang cukup manis dan bermakna apabila muncul dengan lagu berentak balada berjudul Cintaiku

Menurut Alyah, dia mengakui bertuah apabila sering mendapat lagu yang kuat dari segi melodi, lirik dan memberi kelainan kepada warna vokalnya.


Ig




Memetik Astro Gempak, walaupun muzik lagu ini masih dalam kategori balada tetapi vokal Alyah jadi berbeza


"Saya yakin, bagi yang kali pertama mendengar akan cakap suara saya lain,

Ig


Lagu Cintaiku merupakan ciptaan bersama Ikhwan Fatanna dan Wan Saleh dan lirik oleh Arisz Ab Rahman, Datin Hasniza dan Ikhwan.

Istimewanya lagi, lagu itu turut dipilih menjadi lagu tema bagi drama Camelia yang bersiaran di slot Samarinda. - CARI

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 02:54 PM | Show all posts
Sila dengarkan

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Sama je dgr...kat mn yg lainnya....
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Gitu je la sorenya. Sama sajork
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
gigih dia ni saban tahun ada jr lagu baru. lagu pon not bad la. boleh la.

diva ZZ jugakk xde lagu baru.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Lain la... Ade beza...
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni penyanyi yg nyanyi live hauk.. Lagu pun sendu.. Ala2 90an.. Permah sekai tu timw kat dpur smbil2 tu buka tv kt depan.. Dgr suara je.. Mak ai.. Kasar betul bunyi suaranya.. Tetaplah gigih nk promot lagu walaupun lagu tu tk menarik..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 11:38 PM | Show all posts
Alyag beruntung walaupun retis 90s geng acik2 tapi ramai followers
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 01:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Sbb byk duit kot. Klu laki sheols semekin tntu xklr lagu .. mcm kak zz dr klr lagu hbs modal bek bg anak2 sekolah
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 09:13 AM | Show all posts
Yang ini ok sikit, tiada rap2 gitu.. Apa2 lagu rap termasuk K-clique tak layan langsung..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Lenggok tu orang boleh kenai dah Datin Alyah ni.. Tapi beza nya, cam suara budak2 muda la plak.. Cam suara anak dara.. Hihi..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Sama je suara tinyah...lagu sarah chucky plk mcm bbnu dad dap dap kekdahnya dgn slang dbuat2 ...  soeb jugak ke yg buat? Such a waste btol
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
cikperiukkera replied at 18-1-2020 12:47 PM
Sama je suara tinyah...lagu sarah chucky plk mcm bbnu dad dap dap kekdahnya dgn slang dbuat2 ...  so ...

Khenn akaq kecewa jugak dgn dap dap dap tu. Kalau dia sebut perkataan mcm biasa ok dah tp tetap nak ala2 beyonce try hard sgt. Ok suara tin yah gitu la jugak.. nothing to talk
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Dh dgr.. not bad lagu nya..  
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 07:42 PM | Show all posts
tajuk lagu cintaiku?
ditujukan khas buat tokram ke....
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Sama je suara dia cuma bila dgr btul2 mcm suara misha ckit
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
sama je, beza mungkin pakai auto tune kot.. if live hauk tu sama la kot
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Sama je.. lbh kpd mcm suara Muna Munadi...
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
chippotato: Dia ni penyanyi yg nyanyi live hauk.. Lagu pun sendu.. Ala2 90an.. Permah sekai tu timw kat dpur smbil2 tu buka tv kt depan.. Dgr suara je.. Mak ai..  ...


Sheols bukan retis 90an. Karier bermula awal 2000an..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2020 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Tetap tokram sayangssss
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
8.413459s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list