Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8900
View
87
Reply

"Hidang Kari Ayam, Tapi Kari Ayam Semalam Kau Panaskan" - Azwan Ali Cerca Restoran Nasi Ayam Tersohor

[Copy link]

Author: natrahn       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-1-2020 11:31 AM | Show all posts |Read mode
Kredit foto: Twitter Diva AA dan Google



"Engkau hidang kari ayam, tapi kari ayam semalam kau panaskan.


"Eh, ini kedai mamak ke apa"




Selebriti Azwan Ali memang dikenali sebagai seorang yang lantang bersuara.


Menerusi video di Twitternya, Azwan mendakwa dihidangkan kari ayam semalam sewaktu beliau mahu bersarapan di restoran nasi ayam terkemuka.





Azwan berkata restoran berkenaan tidak seharusnya membiarkan pekerja di bahagian dapur tanpa pemantauan sehingga menjejaskan kualiti makanan.





"Melabur berjuta-juta untuk buka kedai macam ni tolonglah jaga kualiti. Kalau kau rasa nak guna semula sangat, kari ayam tu kau sejuk bekukan dulu, bukan pagi-pagi panaskan," kata Azwan lagi.


Warga maya memuji tindakan Azwan kerana berani memberikan teguran.



Kredit foto: Twitter Azwan Ali



Sekarang ini, terlalu banyak makanan sedap. Akan tetapi terlalu kurang yang sedap dan selamat.



Pelanggan kini lebih prihatin hal makanan. Maka peniaga wajib ubah mentaliti agar lebih menjaga kebersihan dan kualiti makanan barulah berbaloi dengan harga yang dibayar ye dak? - CARI



Sumber - Twitter Diva AA

Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 11:35 AM | Show all posts
pandai plak tekak dia merasa ya..
yg slalu melenting yg chef bernombor tu.. kali ni si diva ni plak.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 11:36 AM | Show all posts
macam mana dia tau tu kari ayam semalam?
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 11:39 AM | Show all posts
rasa basi ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 11:40 AM | Show all posts
bab ni , i sokong diva AA...
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 11:41 AM | Show all posts
macam mana dia tau tu kari ayam semalam dipanaskan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-1-2020 11:41 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 24-1-2020 11:36 AM
macam mana dia tau tu kari ayam semalam?

kadang tu walaupun belum basi, boleh tengok kuah tu macam berlendir sikit..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 11:42 AM | Show all posts
#kauhado??!!!
#kauskolahtak?!
#caruttzzzz
#harussss
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Aunty_Acid at 24-1-2020 03:54 AM

Ako sllu je mkn lauk semlm
Jgn suka membazir,
Membazir adalah saudara syaiton
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
iolls x fhm ayat dia tu ...

kalau kau nak guna kari tu balik , kau sejuk bekukan kari tu dulu , bukannya pagi pagi panaskan ..

bkn kah selalu mknn x abis kita frozenkan dan panaskan balik esoknya ...

ke ayam yg dipanaskan balik tu masih keras ?

btw sbnrnya kari bermalam ni lg sedap dr kari yg baru masak , itu ckp FIL la. I hope bkn kari basi la ye AA

Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 11:53 AM | Show all posts
bagus AA..masud dia kari tu sejuk beku simpan dalam tempat beku utk defrost baru panaskan. ni tak pagi pagi dia panaskan simpan gitu je..kuah dia akan jadi memekat dan rasa lain.

agaknya just my csi.

Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 11:59 AM | Show all posts
miamiot replied at 24-1-2020 11:46 AM
iolls x fhm ayat dia tu ...

kalau kau nak guna kari tu balik , kau sejuk bekukan kari tu dulu ,  ...

yes. kari, asam pedas, kuah laksa.


kalau bermalam lagi sedap. rasa dia dah sebati.


Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Rasa basi ka......?

Selalu perangat kari semlm,lagi sedap dr wat bru,jgn yg basi dah la....mmg la kalo basi xbleh mkn...slalu kalo aku msk kari,bleh tahan 3 ari....
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 12:00 PM | Show all posts
mostly mmg depa akan masak kat kitchen lain and panaskan by order.. takda nya nk fresh.. nk fresh pi beli kat pasar pagi.. confirm acik pasar masak fresh.. maybe bila panaskan, ayam tu dok rasa sejuk lagi..  dah lama boikot chicken rice shop sebab harga tak padan patut dgn kualiti makanan.. hehehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 12:02 PM | Show all posts
miamiot replied at 24-1-2020 11:46 AM
iolls x fhm ayat dia tu ...

kalau kau nak guna kari tu balik , kau sejuk bekukan kari tu dulu ,  ...

sama laa, dorg cakap kari smlm perangat arini sedap ...sama mcm kuah laksa...yg ni mungkin da basi kot karinya
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 24-1-2020 11:59 AM
yes. kari, asam pedas, kuah laksa.



betui ... FIL mmg antu kari , kuah laksa smlm ... perangat je lg sedap .. la ni tok laki dh ngikut perangai ayah dia ..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
I suka je kari semalam, lagi sedap ada la. Tapi kari yang masak sendiri or mak i masak la.
Ni maybe diva aa meroyan sebab kari tu macam berlendir dah kot. Dia belum basi lagi, baru otw nak basi. Tu boleh detect kari semalam tu kot.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 12:36 PM | Show all posts
saviour_09 replied at 24-1-2020 11:42 AM
#kauhado??!!!
#kauskolahtak?!
#caruttzzzz

#hanjingggg..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
taik babi masak lemak

Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 01:25 PM | Show all posts
chicken rice shop neh mmg kategori dah takde kedai lain ko nak melantak...hadap jela.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.680418s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list