Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
878
View
22
Reply

[THAI] Love Destiny 2018 (Thai Lakorn)

[Copy link]

Author: elirasputia       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-1-2020 09:40 PM | Show all posts |Read mode
Hi
I tengah tonton drama Thai dkt Netflix tajuk LOVE DESTINY.
OMG best gila...

DXcuvUoVoAACxSR.jpg

I rasa sgt interesting sebab cerita ni also include pasal history, culture, food, cooking etc..
Storyline dia pun sgt unique. Love story pun sweet!!

Pelakon pun good looking..

Ada sesiapa yg tengok cerita ni?

Ada recommedation lagi tak drama Thai yg best2?

Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2020 07:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Ala  tgk je listing drama kt thread lg satu yg borak bawang lakorn tu. Klu kita, nk comedy romantic 'the sand princess', nk revenge romantic 'hua jai sila 2019 (sbb citer ni ada 2 version, br 10 tahun dh ada remake ). Klu citer lgbt yg klakar 'the diary of tootsies (yg ni bahaya sikit la psl gay/lesb tp klakar, season 1 ada yg subtitle kt youtube) n many more. Btw citer lakorn ni yg best2 before this bnyk ke arah 'rawr'  sikit. Sbb hero hensem xpe, klu realiti, ooi jauhkan kejadian sebegitu, x seindah lakorn.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2020 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang sgt2 best. Done watched all episodes
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2020 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Yesss kelakar cerita ni! Dah lah si Rueang tu muka macam aiman hakim ridza.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2020 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by darkness at 25-1-2020 10:58 AM

Xdpt nak tgk. Sb xthn bahasa dia annoyed me..2 country bahasa dia telinga iols xdpt nak dgr..thai and phi..very annoyed me
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2020 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Oklah nanti letak dalam list.. byk sangat cite nak tengok sampai rasa malas pulak
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2020 01:09 PM | Show all posts
Dulu tv3 ada mainkan filem2/telenovela from Thai dn ceritanya juga bagus2.  Juga cerita2 Latin spt Rosalinda dn Ruby, memang terkesan.  Baru semlm saya nengok semula cerita Devdas  from download, sesungguhnya akting pelakon2nya  superclass.  Emotionally  touched sedangkan mereka hanya berlakon.  Bilalah  pelakon2 M'sia boleh meruntunkan  penonton2 dgn lakonan mereka?  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-1-2020 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
sambaldurian replied at 25-1-2020 07:18 AM
Ala  tgk je listing drama kt thread lg satu yg borak bawang lakorn tu. Klu kita, nk comedy romantic  ...

Apa maksud uol rawr tu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-1-2020 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
nolya replied at 25-1-2020 01:09 PM
Dulu tv3 ada mainkan filem2/telenovela from Thai dn ceritanya juga bagus2.  Juga cerita2 Latin spt R ...

I igt dulu ada tgk kt tv3
Phoenix blood
Best jg
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2020 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
elirasputia replied at 25-1-2020 01:10 PM
Apa maksud uol rawr tu?

Rawr tu mcm phoenix blood tu la. Rape scene hero, heroin. Rape yg membawa ke arah percintaan heroin ke hero. Yela ada jln cerita kn hero jeles ke, salah fhm ke, so 'r' scene. Klu kt realiti rape tu adalah perkara jenayah, perkara wanita plg takut. Klu dlm lakorn lain.  Some viewers might find it romantic, sweet. (Even ak pun). Yela hero thai hensem kot.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2020 01:21 PM | Show all posts
elirasputia replied at 25-1-2020 01:11 PM
I igt dulu ada tgk kt tv3
Phoenix blood
Best jg

I ni, kalau ada orang rekom cite2 bagus from somewhere or even tv, nak tau kesudahannya I tak tunggu next episod. Terus je ke U-tube.  Phoenix blood nanti I cari kat U-tube n find good time concentrating on the film, usually before bedtime. Dulu rajin cari cite2 epik cina (ttng selir/gundik raja) n korea. Kalau tengok waktu siang, terbengkalai tugas2 wajib...
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2020 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
nolya replied at 25-1-2020 01:21 PM
I ni, kalau ada orang rekom cite2 bagus from somewhere or even tv, nak tau kesudahannya I tak tung ...

Senang x cari yg berepisod kt utube. Biasanya i selalu jumpa yg seminit dua
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2020 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
rosevelvet replied at 25-1-2020 01:57 PM
Senang x cari yg berepisod kt utube. Biasanya i selalu jumpa yg seminit dua

Senang je, klik YouTube - judul cerita  keluar lah episod2 nya dari ep 1 hng ke ep akhirnya. Tak bimbang terputus episode. Taksubnya dgn cerita ya kan?
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2020 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
rosevelvet replied at 25-1-2020 01:57 PM
Senang x cari yg berepisod kt utube. Biasanya i selalu jumpa yg seminit dua

ada certain cerita GMMTV upload kt YouTube..tp tu la lgbt is normal kt thailand kena pndai plih cerita..
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2020 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Love destiny drama romantic comedy/historical..

Nak yg lebih serious with revenge elements boleh nonton 'blood&treasures'

Cerita zaman ayutthaya during the reign of rajabodin royals..

A soldier of royal decendant decapitate his honorary wife in order to protect national treasures..

Thais believed in reincarnation, so for hundreds of years the wife trapped and her soul tormented and forced to care for national treasures..

So revenge happened when she met her 'husband' new life, new reincarnate body..

Interesting sbb pengajaran utk yg x amanah..hahaha (especially politician)..

Ps: how i wish ada laaa national treasures guard yg hukum sesiapa yg x amanah terhadap negara...hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2020 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols baru je habis tgok cite kluen cheewit. Bessstttt sangat nak je aku hempok hero tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-1-2020 10:03 PM | Show all posts
sambaldurian replied at 25-1-2020 01:20 PM
Rawr tu mcm phoenix blood tu la. Rape scene hero, heroin. Rape yg membawa ke arah percintaan heroi ...

ooh kah kah

i igt ada satu series i tgk dulu
tajuk prisoner of love

kalau in real life laki kidnap mcm tu
mmg horror la kan...mintak simpang lah

tapi drama thai ni boleh plak sweet jadi nya..


Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2020 12:12 AM | Show all posts
DaisyD replied at 25-1-2020 09:56 AM
Yesss kelakar cerita ni! Dah lah si Rueang tu muka macam aiman hakim ridza.

kan?!!
hahaha mmg sama
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2020 09:47 AM | Show all posts
Bumbu replied at 25-1-2020 08:57 PM
Iols baru je habis tgok cite kluen cheewit. Bessstttt sangat nak je aku hempok hero tu :curse ...

haha.. iolls pon baru habis repeat tgk kluen cheewit ntah ke berapa kalinya
suka hero tu.. lakonan hero-heroin pon best
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2020 09:51 AM | Show all posts
iolls dah habis tgk drama ni sbb heroin ni, Bella
best juga la.. dari iolls x minat hero (Pope), terus jadi minat, hehe
kalau uolls suka lakorn boran ni, uolls boleh try Thong Aek Morya Tha Chalong
tp kelakar sikit, lebih kepada perubatan, hero Pee Mak tu berlakon
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094341s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list