Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3510
View
63
Reply

[Dunia] 1,700 kakitangan perubatan dijangkiti COVID-19

[Copy link]

Author: R2D2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 12-2-2020 10:08 PM | Show all posts
lovelytouch replied at 12-2-2020 01:38 AM
Mudah terkena kepada pemakan babi ja sbb virus tu ada dlm babi. Org2 Islam khususnya dan yg reti jag ...

ya betul yg makan babi dan binatang liar senang dijankiti vires ni.

elak bersalaman dgn DNA ini mereka tak basuh bontot so bukan berhati2

tapi mesti jauhi dan elak dgn DNA ini.

DNA mereka kekal
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2020 08:55 AM | Show all posts
semua orang sakit pi hospital kakitangan hospital bantu untuk sembuhkan orang sakit
bila kakitangan hospital semakin banyak dijangkiti dan mati
lama kelamaan kakitangan hospital dah tak boleh nak bantu orang sakit sebab semua dah mati
sape nak bantu orang sakit nanti...
i is risau
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2020 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Risiko kepada kakitangan kesihatan kat malaysia yang urus19 orang yang disahkan positif setakat ini
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-2-2020 04:20 PM | Show all posts
China says six health workers have died from Covid-19,1,716 infected
    Friday, 14 Feb 2020
    3:47 PM MYT


BEIJING (AFP): Six health workers have died from the new coronavirus in China and more than 1,700 have been infected, health officials said Friday, underscoring the risks doctors and nurses have taken due to shortages of protective gear.

The figure comes a week after public anger erupted over the death of a whistleblowing doctor who had been reprimanded and silenced by police after raising the alarm about the virus in December.

Zeng Yixin, vice minister at the National Health Commission, said at a news conference that 1,716 health workers have been infected in the country as of Tuesday.

The majority, 1,102, have been diagnosed with the COVID-19 illness in Wuhan, the central city at the epicentre of the crisis, Zeng said. Another 400 were infected in other places in Hubei province.

Chinese authorities have scrambled to deploy protective equipment to Wuhan's hospitals, where doctors and nurses have been overwhelmed by an ever-growing number of patients.

Many doctors in Wuhan have had to see patients without proper masks or protective body suits, resorting to reusing the same equipment when they should be changed regularly.

One doctor at a community clinic in Wuhan told AFP he and at least 16 other colleagues were showing symptoms similar to the new virus, including lung infections and coughing.

The risks medical staff are facing was highlighted on Feb 7 when Li Wenliang, the whistleblowing doctor, succumbed to the disease in Wuhan. - AFP
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 06:12 PM | Show all posts
dah ada covid-19 type beta, mutasi punya. yang ni tak dapat dikesan, tak ada simptom tak ada kenaikan suhu badan, sangat sesuai untuk super spreader.

https://gnews.org/113195/
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 12-2-2020 09:07 PM
dengan yakinnya letak - Sumber KKM
kenapa tak letak terus - Sumber Hadis / Quran


Lebih afdhal letak - sumber Facebook

Hahah
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 12-2-2020 04:45 PM
Sebab tu aku kata.. China byk menipu data kematian yg sebenarnya.

Betul ker newa ni? Menteri pasola kata virus ni masalah kecik jerr
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 12-2-2020 07:45 PM
Punya la menipu sumber KKM tu. Cuba Melayu Muslim pi Wuhan sekarang - akak nak tengok kebal Covi ...

Boleh suggest kat menteri pasola kata virus ni masalah kecil jer.. biar dorg p ambik maklumat sahih kat sana
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
kerabuBiru replied at 14-2-2020 07:02 PM
Betul ker newa ni? Menteri pasola kata virus ni masalah kecik jerr

Baca thread baru.. WHO remodelling semula dan dianggarkan jangkitan bukan 60k mcm china dakwa
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
gbam replied at 14-2-2020 06:12 PM
dah ada covid-19 type beta, mutasi punya. yang ni tak dapat dikesan, tak ada simptom tak ada kenaika ...

Kalau kena terus kojol ke apa simpton dia?
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 07:57 PM | Show all posts
kerabuBiru replied at 14-2-2020 07:07 PM
Kalau kena terus kojol ke apa simpton dia?

lagi sukar dikesan, bukan kojol terus
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Tengok dekat jepun dan singapura 8-6 orang tengah kritikal. Negara kaya dan maju pun tak mampu nak rawat dan hilangkan simptom.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 08:25 PM | Show all posts
Edited by zjen at 14-2-2020 08:28 PM
sarah82 replied at 14-2-2020 07:07 PM
Baca thread baru.. WHO remodelling semula dan dianggarkan jangkitan bukan 60k mcm china dakwa

WHO lagi tak boleh caya ... Yahudi yg kontrol

baru dgr citer ....  Amerika sana kang pon ada sejenis wabak lagi bahaya dr Wuhan,   start last year sampai kang dah 10000 kematian,   langsung xde sebut

jelas PRC jauh lagi jujur dr omputih ...  tapi maklum la,  sini ramai forumer amik upah Yahudi,   saja saja nak bangkit sensitif perkauman,  demi faedah lupa api neraka




Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 14-2-2020 07:07 PM
Baca thread baru.. WHO remodelling semula dan dianggarkan jangkitan bukan 60k mcm china dakwa

Thread yg mana satu? Kalu tak silap 60k kuarantin.. 5k positif dan dah kojol 1k org betul kaa?
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
zjen replied at 14-2-2020 08:25 PM
WHO lagi tak boleh caya ... Yahudi yg kontrol

baru dgr citer ....  Amerika sana kang pon ada se ...

Aku tak jumpa lagi kisah virus kat us di mana2 berita gelap.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
kerabuBiru replied at 14-2-2020 08:30 PM
Thread yg mana satu? Kalu tak silap 60k kuarantin.. 5k positif dan dah kojol 1k org betul kaa?

https://bm.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1190445&mobile=2

Aku baca kat sini.. Kalau salah fahaman bahasa inggeris aku memandangkan ayam ph kata melayu tak pandai bahasa inggeris sila betulkan aku
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 12-2-2020 09:04 PM
memandai2 je ko ni dik... siap ber insyaallah tak kena macam yakin sangat... sekali kena baru kau  ...

Rasanya bangladesh yg kat spore tu islam yg kena tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 08:42 PM | Show all posts
Edited by zjen at 14-2-2020 08:45 PM
sarah82 replied at 14-2-2020 08:31 PM
Aku tak jumpa lagi kisah virus kat us di mana2 berita gelap.

tulah bukti nye WHO lagi dasat ....   lantak la,  iols takan pergi Amerika,  yg tak caya pergi jelah

jangkitan dah melebihi 10 juta dan kematian dah sepuluh ribu ...  busuk busuk wuhan punya dah ada nama virus : coronavirus ...  yg amerika masih nameless,  deols saja saja nak rahsiakan,  takut industri pelancongan terjejas

uols tak caya iols pon tak rugi pape,   iols pon takan bagitau info dpt dr mana,   pasal uols pon takan caya







Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Rakyat marhean boleh la ditembak mati
Kalau golongan doc nurse pun ditembak mati, siapa je yg tinggal nnti kat sepital tu.
Tak kan nak dibom 1 bangunan sepital tu nti.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
zjen replied at 14-2-2020 08:42 PM
tulah bukti nye WHO lagi dasat ....   lantak la,  iols takan pergi Amerika,  yg tak caya pergi jel ...

Hahaha.. Mcm2..nanti la aku skodeng berita hitam.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list