Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
860
View
7
Reply

[Dunia] Berikan Mesej Semangat buat #coronavirusvictims di seluruh dunia!

[Copy link]

Author: MisXoXo    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-3-2020 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum dan salam keamanan buat semua!
Bermula hari ini 18 Mac sehingga 31 Mac bermulalah Perintah Kawalan Pergerakan .Selama 14 hari rakyat Malaysia perlu akur dan sememangnya maklum bahawa Perintah Kawalan Pergerakan cuma membataskan pergerakan dan bukan satu Perintah Berkurung.Ianya satu tindakan terbaik bagi mengawal pergerakan org ramai daripada bergerak bebas yg berkemungkinan dpt membiakkan lagi pemularan wabak ini menjadi semakin serius.
Apa kata kita ambil iktibar ini dan jom sama sama kita berkongsi sokongan moral dengan memberikan kata kata semangat dan doa buat semua mangsa mangsa Koronavirus di seluruh dunia khasnya negara kita Malaysia.
It's time to show we care.Send in your encouragement messages here...to the victims around the world especially our beloved country Malaysia.
Semoga musibah ini akan segera berakhir..dan jangan lupa..duduk di rumah okey..
P/s : disini saya kongsikan sedikit info pendidikan yg dpt diberikan kpd ank2 dan masyarakat mengenai virus ini sepanjang kita berada dlm tempoh 14 hari Perintah Kawalan Pergerakan.semoga bermanafaat buat semua.
20200318_232233.jpg
20200318_232247.jpg
20200318_232300.jpg
20200318_232312.jpg
20200318_232325.jpg
20200318_232337.jpg
20200318_232350.jpg
20200318_232415.jpg
20200318_232403.jpg
20200318_232427.jpg
20200318_232440.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 19-3-2020 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Acah2 comel pulak' heshe
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Akak nak print ni nanti tampal kat sekolah. Thank you for sharing.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-3-2020 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 19-3-2020 12:24 AM
Akak nak print ni nanti tampal kat sekolah. Thank you for sharing.

Boleh cikguu...share dgn ank2 murid ya..
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 12:38 AM From the mobile phone | Show all posts
MisXoXo replied at 19-3-2020 12:36 AM
Boleh cikguu...share dgn ank2 murid ya..

Setakat ni akak paling gigih share info pasal Covid 19 sampai diperlekeh but pedulik hapa akak (walau terase jugak). Now bila dah hada yang mati dan kes makin naik baru deyol amek serius, sikit. Hoh.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-3-2020 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 19-3-2020 12:38 AM
Setakat ni akak paling gigih share info pasal Covid 19 sampai diperlekeh but pedulik hapa akak (wa ...

...jgn pedulikan suara2 kecaman kak..ni kes global dn semua ank2 generasi kita perlu tahu dn belajar.let them know and depa blh belajar nk avoid bkn virus ni ja..tp bila depa sakit..selsema..batuk..apa perlu mereka lakukan utk elakkan org lain dpt sakit sama.basuh tgn dgn bersih ..ttp mulut bila batuk etc.nmpk simple tp itulah salah satu pengajaran utama .xsemua bdk2 alert kan kak.nnti dh beso..xle bila dpt arahan duk umah..generasi yg xtau ni pilah berduyun2 keluar plak sbb pengetahuan tu masih cetek.prevention is better than cure kan kak..all the best kakak cikguuu..spread this kindness messages to each n everyone.love
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 01:25 AM From the mobile phone | Show all posts
MisXoXo replied at 19-3-2020 01:00 AM
...jgn pedulikan suara2 kecaman kak..ni kes global dn semua ank2 generasi kita perlu tahu dn belaj ...


Khen chuol. Thank you for the positive words. Akak tak tau hapa dalam kapla otak cikgu2 sekolah akak tu. Wtf sangat pangai boleh pulok nak perlekeh akak yang gigih spread awareness di saat negara genting diserang Covid 19.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 01:28 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 19-3-2020 12:24 AM
Akak nak print ni nanti tampal kat sekolah. Thank you for sharing.

Semoga dipermudahkan urusan cikgu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list