Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
23278
View
523
Reply

[Tempatan] 35 Kematian di Malaysia COVID-19( Latest death 8)

[Copy link]

Author: mahathirGX    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 20-3-2020 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Inna lillahi wainna ilaihi rojiun.
Mmg mereka salah tp berpada pada lah kalau nak komen.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 20-3-2020 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
clerics replied at 20-3-2020 09:28 PM
kau yakin mereka akan menggelupur?think again.

seperti mana yang disebut oleh wakil penganjur ...

kalau tak menggelupur pon, at least tak ikut sama bebalnya tahap langit ke 7 follow kata2 wakil tabligh diorg tu. patutnya kumpul virus tu dlm satu bilik..pastu kuarantin skali ngn tok guru diorg tu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 20-3-2020 10:14 PM
Dah serah diri kat sepital tu jgn plak nak menggile pegi ceramah ward tu ward mcm poster bawah n ...

patut diikat kakinya tu hah..
kdg kan golongan camni degilnya mcm ada 10 pusar kat kepala..mcm dah tak leh bawa bincang dah. patutnya bawa diva AA buat lawatan situ..pukimak lahanat nk mampos sume kuar. hah..baru paham apa tu kuarantin..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul ke ada kes kematian ke 4?
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Iiihhh rengsa aku baca pasal ahli2 tabligh ni. Terserlah sangat perangai penunggang agama n sangat selfish.

Dahlah dulu2 diorang ni suka2 datang ketuk pintu rumah orang pastu tazkirahkan orang lelaki. Laki aku pun kena.

Nasib baik dah lama tak datang.

Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 11:21 PM | Show all posts
Acikgomen replied at 20-3-2020 10:14 PM
Dah serah diri kat sepital tu jgn plak nak menggile pegi ceramah ward tu ward mcm poster bawah n ...

Bangsatnya puak ni. Kena buat isolation ward khas utk puak puak ni supaya jgn menganggu pesakit lain. Derang sesama derang je. Klu perlu rantaikan kaki dan tangan tu. Celaka punya penunggang agama
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah bt keluarga mangsa.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
shahreen replied at 20-3-2020 11:07 PM
Betul ke ada kes kematian ke 4?

Thread sebelah ckp ada doc pakar meninggal. Tak tahu sahih atau x
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts
cheewong replied at 21-3-2020 12:39 AM
ye betul..doktor pakar

Jangkitan semasa bertugas ke?
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 01:04 AM From the mobile phone | Show all posts
6 staf hospital teluk intan yg positif dah di bwk ke hospital ipoh.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 03:21 AM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 20-3-2020 11:01 PM
kalau tak menggelupur pon, at least tak ikut sama bebalnya tahap langit ke 7 follow kata2 wakil ta ...

We fear ALLAH by being responsible human beings.

We fear ALLAH by not causing harm to others.

We DO NOT FEAR ALLAH by being reckless and by ignoring safety precautions.

Hence, it does not take a third grader to know which of the above stands, these people who attended or the organisers of the tabligh gathering have taken.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 05:33 AM | Show all posts
إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 06:01 AM | Show all posts
Well, some people cant fight it and some can. I am healthy but I cant help but fear this virus cause I know this virus is a almost like perfect storm when it comes to viruses. I am taking every possible measure to protect me and my family.










Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 06:24 AM From the mobile phone | Show all posts
zehra2 replied at 21-3-2020 01:04 AM
6 staf hospital teluk intan yg positif dah di bwk ke hospital ipoh.

nk bc kt Mana pasal ni..
kg sy tu...ni yg Dr kes knduri kawen ke
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 06:26 AM From the mobile phone | Show all posts
clerics replied at 21-3-2020 03:21 AM
We fear ALLAH by being responsible human beings.

We fear ALLAH by not causing harm to others.

Suka ayat2 ni...
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 06:31 AM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 20-3-2020 09:56 PM
https://www.sinarharian.com.my/article/74726/KHAS/Koronavirus/Jemaah-tabligh-ditahan-dalam-sekatan-j ...

Apalah perangai...kalau takut Allah..knapa nak takut dengan polis..berkata benarlah..
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 06:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 20-3-2020 10:14 PM
Dah serah diri kat sepital tu jgn plak nak menggile pegi ceramah ward tu ward mcm poster bawah n ...

Eeewww.... pangai mcm ni prasan nak masuk syurga ke??? Bawak penyakit kat org lain??? Eeewww
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 06:41 AM | Show all posts
إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 06:42 AM | Show all posts
fair_iza replied at 21-3-2020 12:36 AM
Thread sebelah ckp ada doc pakar meninggal. Tak tahu sahih atau x

thread yg mana tu...huhu
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 06:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila dah 3 mati Ni aku teringat Kat KPN suruh Jo low balik Malaysia utk dptkan rawatan di Malaysia. Sekarang China dah declare clean.. Malaysia masih merangkak nak kawal warganegara yg degil nak mampus
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list