Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
23270
View
523
Reply

[Tempatan] 35 Kematian di Malaysia COVID-19( Latest death 8)

[Copy link]

Author: mahathirGX       Show all posts   Read mode

Post time 21-3-2020 06:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila dah 3 mati Ni aku teringat Kat KPN suruh Jo low balik Malaysia utk dptkan rawatan di Malaysia. Sekarang China dah declare clean.. Malaysia masih merangkak nak kawal warganegara yg degil nak mampus
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-3-2020 06:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Tolong flatten the CURVE!!  Pesakit semakin ramai, tapi anggota KKM semakin sikit. Allah.  Adakah institusi kesihatan kita akan collapse?


Hari ini merupakan hari yang sayu bagi warga kesihatan kerana 15 anggota telah didapati positif covid 19. Salah seorangnya sedang bertarung di Unit Rawatan Rapi.

Bagai sedang bertempur di medan perang, ada rakan yang tercedera dan parah, namun senjata masih perlu diangkat.

Selain itu, kes juga meningkat dari 900 kes ke 1030 meningkatkan digit angka kepada 4 digit.  kini kita mula mendaki carta ranking kes di dunia. 1 kematian baru juga di laporkan di Tawau.
.

Tinjauan di tempat awam menunjukkan masih ada yang berseronok membawa seisi keluarga di tempat tumpuan awam. Kaunter bayaran masih sesak, petugas di kaunter bayaran bermandi peluh dengan topeng muka yang telah lunyai!

Esok merupakan hujung minggu pertama masyarakat dalam tempoh Perintah Larangan Pergerakan. Tolong jangan bersesak di tempat awam

Doakan KITA mampu hadapi dugaan mencabar ini

#Pray4Malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 07:43 AM From the mobile phone | Show all posts
mimi_ayu replied at 21-3-2020 06:24 AM
nk bc kt Mana pasal ni..
kg sy tu...ni yg Dr kes knduri kawen ke

Mmg dah di sekat laluan ke hospital.
Mtk public jauhkan area hospital.
Staf dpt dari pesakit yg tk bg tau sejarah perjalanan dia.
Dua doc pakar dari hospital bainun membantu di teluk intan yg intubated.
Tp tu la..  tk tau knapa tk announce.
Bila kita baca bilangan yg icu tu meningkat ada kemungkinan staf hospital yg terdedah kpd.pesakit yg tak jujur. Bkn nya pesakit tu sendiri. Itu yg sedih..
Membuatkn kita2 semua patah hati. Apa lg frontliners yg bertugas.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 07:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Perosak sungguh geng ini...adakah ini isele sevenar?
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 08:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by yuki812 at 21-3-2020 08:20 AM
clerics replied at 21-3-2020 03:21 AM
We fear ALLAH by being responsible human beings.

We fear ALLAH by not causing harm to others.


isu skrg ni bukan tentang agama atau ketuhanan. tapi tentang sikap individu yang pentingkan diri. sekalipon perhimpunan mcm ni tuk agama buddha atau hindu..takde yg salahkan agama atau tuhan mereka.

Dalam islam diajar menyerah..bertawakkal kepada Allah selepas kita berusaha. Bukannya belum buat apa2 dah menyerah dok menyebut kehulu kehilir 'Allah tu ada'. Berjihad ke camni.

Jangan lah hanya kerana kita pkai jubah kopiah berjanggut bertasbih berzikir bagai maka dah boleh dianggap diri sama level dgn yg Maha Esa sampai kita rasa kebal seolah takde satu penyakit pon leh hinggap. pastu bertambah rasa hebat seolah tak menyebarkan penyakit kepada orang lain.

again tentang covid..isu sekarang bukan soal agama. tapi tentang individu  yg degil..pentingkan diri.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
TravellingBear replied at 20-3-2020 09:22 PM
Bila........Ventilator masih ON .. . Maka patient tu dikira belum meninggal .... ..... .... .... u ...

Semua yg kt icu due tu  cv19 now on ventilator kan u? Inc doc yg GP tu. Anak dia ckp his dad on ventilator machine

https://kotakmedia.trade/perkongsian/anak-sedih-ayah-sah-positif-cov-19-kini-dalam-icu-lepas-rawat-pesakit-yang-sudah-berjangkit/8651/

Few days ago 17 dkt icu kn?
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
mosti replied at 21-3-2020 06:31 AM
Apalah perangai...kalau takut Allah..knapa nak takut dengan polis..berkata benarlah..

Tak takut selain Allah. Tapi takut jarum camana tu heheee
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 09:17 AM From the mobile phone | Show all posts
babynina30 replied at 21-3-2020 09:11 AM
Semua yg kt icu due tu  cv19 now on ventilator kan u? Inc doc yg GP tu. Anak dia ckp his dad on ve ...

Ventilator digunakan utk bantu pernafasan. Sbb patient tak boleh bernafas macam biasa...
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku x pasti .. tp katanya ada 1 lg kematian ..mangsa ke 4 di melaka
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
babynina30 replied at 21-3-2020 09:11 AM
Semua yg kt icu due tu  cv19 now on ventilator kan u? Inc doc yg GP tu. Anak dia ckp his dad on ve ...

GP mmg very risky.... sbb patient yg dtg atas sebab sakit lain. Plus ada rakyat jelata tak tahu corona virus tu seteruk apa (tahap tak boleh pergi jumpa Dr camtu aje)

Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
nuralisa replied at 21-3-2020 09:23 AM
Aku x pasti .. tp katanya ada 1 lg kematian ..mangsa ke 4 di melaka

Itu nurse kan tp sbb sakit buah pinggang kata nya..
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Innalillah hiwainnailaihirojiun..semoga rohnya ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman


Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
nuralisa replied at 21-3-2020 09:23 AM
Aku x pasti .. tp katanya ada 1 lg kematian ..mangsa ke 4 di melaka

Ye lagi seorg tabligh meninggal.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
nuralisa replied at 21-3-2020 09:23 AM
Aku x pasti .. tp katanya ada 1 lg kematian ..mangsa ke 4 di melaka

Aku dpt whatsapp pasal kematian ke 4 ni. Ahli tabligh, asal Jasin . Umur 51..Meninggal 1.20 pagi. Siap gambar(bukan dihospital)
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
TravellingBear replied at 20-3-2020 09:22 PM
Bila........Ventilator masih ON .. . Maka patient tu dikira belum meninggal .... ..... .... .... u ...

Yup betul masih ON..tp tahap dia biasa doktor dh boleh tgk % survival...just my opinion la...if u don agree its ok..
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
famri7 replied at 21-3-2020 07:52 AM
Perosak sungguh geng ini...adakah ini isele sevenar?

yg salah bukan agamanya tapi penganut agama itu sendiri.

menginterpretasikan agama mengikut selera semasa.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
zehra2 replied at 21-3-2020 09:37 AM
Itu nurse kan tp sbb sakit buah pinggang kata nya..

Bukan .. tabligh jugak .. wallahualam .. tunggu la dr kkm
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
mosti replied at 21-3-2020 06:31 AM
Apalah perangai...kalau takut Allah..knapa nak takut dengan polis..berkata benarlah..

Thats why aku marah. Bukan 1 cerita. Bermacam macam cerita dah keliar pasal tabligh ni. Menyusahkan polis menyusahlan kkm.

Yg bagi kerjasama tu aku puji lah jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
liton replied at 21-3-2020 09:57 AM
Aku dpt whatsapp pasal kematian ke 4 ni. Ahli tabligh, asal Jasin . Umur 51..Meninggal 1.20 pagi.  ...

Yes. I pun dapat info ni dari trusted source. Kluster tabligh.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 11:44 AM | Show all posts
siapa ada link ke fbook pesakit ke 136 covid-19? yang dikatakan antara punca penyebaran?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list