Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
23749
View
523
Reply

[Tempatan] 35 Kematian di Malaysia COVID-19( Latest death 8)

[Copy link]

Author: mahathirGX    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-3-2020 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
i have lost count now...
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-3-2020 04:02 PM | Show all posts
yes... dah naik 153 setakat kul 4 ...
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
nuralisa replied at 21-3-2020 04:02 PM
yes... dah naik 153 setakat kul 4 ...

kalau lah TRANS NASIONAL ada tiket ke MARS atau JUPITER, i dont mind paying.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 04:08 PM | Show all posts
clerics replied at 21-3-2020 04:05 PM
kalau lah TRANS NASIONAL ada tiket ke MARS atau JUPITER, i dont mind paying.

kalau aku.. aku x nak kot... leh gile aku kat sana ...
skrg pun dok umah separuh gile..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Ke ke 4 kematian pasal c19 ni dah kompom kan...
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Ed_Lyn at 21-3-2020 04:31 PM

Ye..  Dah 4 kes kematian...
Kes kluster tabligh
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Dukacita dimaklumkan, sepanjang tempoh 24 jam lalu, dua (2) kematian kes COVID19 dilaporkan.

Kes kematian ketiga telah dimaklumkan malam tadi di Twitter KKMPutrajaya.

Kes kematian keempat melibatkan kes ke-238, seorang lelaki warganegara Malaysia berumur 50 tahun.

Beliau adalah daripada kluster jemaah tabligh. Beliau dimasukkan ke Hsptl Melaka pada 12 Mac.

Beliau diberikan bantuan mesin pernafasan pada hari kelima. Kesihatan beliau merosot hari demi hari dan disahkan meninggal dunia pada 21 Mac 2020 jam 10.30pagi

FB KKM
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah ada kes ke-4 tabligh hosp melaka. Alfatihah
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
jalansitu replied at 21-3-2020 11:44 AM
siapa ada link ke fbook pesakit ke 136 covid-19? yang dikatakan antara punca penyebaran?

I am looking forward for pesakit 136 ni. Klu dpt info nti please tag me. TQ.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Patronus replied at 21-3-2020 04:47 PM
I am looking forward for pesakit 136 ni. Klu dpt info nti please tag me. TQ.

136 tu yg pergi korea then blk msia demam2 terus pegi join tablih tu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Baca sarawak tambah lagi 2 kematian tunggu KKM Zdah kan dulu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2020 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Patronus replied at 21-3-2020 03:47 PM
I am looking forward for pesakit 136 ni. Klu dpt info nti please tag me. TQ.

Tak silap ada org post dlm FB kes 136.... Gambar Instagram dia
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
bungaavee15 replied at 21-3-2020 05:44 PM
Kes 136 info dr twitter

Apa status kesihatan wan amirul ni skrg?  
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
bungaavee15 replied at 21-3-2020 05:41 PM
Ini patient 136 yg org bjaya cari kt twitter.

Tq bunga..  Dpt juga tengok muka dia.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2020 05:49 PM | Show all posts
2 korban baharu Covid-19, meningkat 6 orang
MyMetroUtama
Share

Tweet
Wartawan HM
am@hmetro.com.my


JAWATANKUASA Pengurusan Bencana Negeri Sarawak (JPBNS) melaporkan dua lagi kematian akibat koronavirus baharu (Covid-19), menjadikan jumlah mangsa korban wabak itu seramai enam orang dalam negara.

Dalam kenyataannya, JPBNS menjelaskan dua korban itu membabitkan ibu dan anak perempuan dari satu keluarga yang sama, masing-masing berusia 79 dan 40 tahun.

Katanya, mangsa pertama keluarga itu meninggal dunia pada 2 pagi Rabu lalu (18 Mac), manakala mangsa kedua meninggal pada 1 tengah hari, hari ini.

Seorang lagi ahli keluarga ini masih dalam rawatan di Hospital Umum Sarawak di Kuching dan memerlukan bantuan pernafasan mekanikal.

Pelaporan kes kematian pertama akibat Covid-19 dari keluarga ini lambat diterima dari hospital swasta merawat kes kerana menunggu keputusan ujian makmal yang dihantar ke makmal swasta di Kuala Lumpur, katanya dalam kenyataan itu, hari ini.

Sarawak hari ini mencatatkan pertambahan 10 lagi kes baharu Positif Covid-19, menjadikan jumlah bilangan kes di Sarawak sebanyak 68 kes sejak pertama dilaporkan pada 13 Mac.

Dua kes baharu dirawat di Hospital Umum Sarawak, lima kes di Hospital Sibu, dua di Hospital Bintulu, manakala seorang meninggal dunia di Kuching semasa keputusan ujian pengesahan diperoleh.

Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri Sarawak menyeru semua fasiliti kesihatan dan perubatan swasta agar melaporkan semua kes disyaki dan disahkan Covid-19 kepada Pejabat Kesihatan Bahagian yang berhampiran dengan kadar segera agar tindakan kawalan boleh dilakukan.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
mahathirGX replied at 21-3-2020 05:49 PM
2 korban baharu Covid-19, meningkat 6 orang
MyMetroUtama
Share

Keluarga pastor tu ke?? Takziah pada keluarga
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
jargon replied at 21-3-2020 05:15 PM
136 tu yg pergi korea then blk msia demam2 terus pegi join tablih tu ke?

Dia pelajar msia di korea, blk dr korea join tabligh 27/2-1/3. 2hb dia dh start demam tp ke luar negara semula. Dia part time travel agent. Xingt dh bc kat mana aritu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
bungaavee15 replied at 21-3-2020 05:44 PM
Kes 136 info dr twitter

TQ sis bunga
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2020 05:54 PM | Show all posts
wana89 replied at 21-3-2020 04:52 PM
Keluarga pastor tu ke?? Takziah pada keluarga

Ya ler   kot   ....   sebab    dlm harian metro   keluarga pertama      pada  18  Mac tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
mahathirGX replied at 21-3-2020 05:54 PM
Ya ler   kot   ....   sebab    dlm harian metro   keluarga pertama      pada  18  Mac tu

Bkn ni ibu dan ank akak baca tadi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list