Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5552
View
155
Reply

[Jenayah] Menteri Pendidikan makan gaji buta..habis jahanam pendidikan anak anak

[Copy link]

Author: zidane_ziege    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-3-2020 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by FanTasyCreaTioN at 27-3-2020 10:57 AM

Menteri Pendidikan dan Menteri Pengajian Tinggi tengah buat apa tu? Langsung tak jelaskan apa pendirian kerajaan untuk pembelajaran sekolah dan universiti yang tertangguh (mungkin sampai 2 bulan).

- Apa akan jadi dengan silibus?
- Apa akan jadi dengan pentaksiran, peperiksaan (SPM)?
- Adakah cubaan guru-guru untuk buat online learning itu diambil kira?
- Sambil duduk rumah gaji jalan, apa yang tenaga pengajar perlu buat?
- Macam mana nak kekalkan prestasi pelajar yang terpaksa idle sampai sebulan (mungkin sampai 2 bulan)?
- Kalau krisis berlanjutan sampai 3-4 bulan macam mana?
- Kita dengar ada kes pra sekolah swasta yang caj yuran macam biasa walaupun tidak sediakan servis (PKP). Ibu bapa putus punca pendapatan. Masalah ni masuk bawah Kementerian Pendidikan atau kementerian mana?
- Universiti patut teruskan online learning ke? Sedangkan tak semua pelajar dapat akses internet yang bagus.
- Apa saranan kerajaan untuk kekalkan minat para pelajar dalam pembelajaran?

Tanya je ni. Cikgu-cikgu saya ajar jangan malu bertanya.

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2020 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
benda semudah studen patut duduk hostel atau tak masa awal MRO dulu pun payah nk decide..apatah lagi hal2 level tinggi mcm kat atas..
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
atas inisiatif cikgu.. anak aku online learning hari2 persekolahan 7.30-1.30. cuma sbb tak biasa.. cabaran besar buat budak2 ni utk e-learning waktu yg lama berejam begini. tuhan shj yg dpt balas dedikasi cikgu. menteri plak sibuk berpolitik dan plan utk further songlap ke hapa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2020 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
atira replied at 27-3-2020 10:32 AM
atas inisiatif cikgu.. anak aku online learning hari2 persekolahan 7.30-1.30. cuma sbb tak biasa.. c ...

mujur la cikgu2 dan kakitangan awam malaysia ni berdedikasi..

syabas penjawat awam

sekali lagi menteri semburit memang lembab dan lembam..
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
zidane_ziege replied at 27-3-2020 10:36 AM
mujur la cikgu2 dan kakitangan awam malaysia ni berdedikasi..

syabas penjawat awam

mula2 .. dgn mak2 pon nak masuk join class online learning sampai kene tegur dgn cikgu.. ni kelas utk anak2 ye.. bukan utk mak lol. ni sbb mula2 budak semua confuse dgn elearning. ni dah hari ke5.. dah smooth sailing
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 10:42 AM | Show all posts
KPT dah keluarkan kalendar akademik yang baru lah.
IPTA dah extend semester break sampai end of April.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 10:43 AM | Show all posts
CoolSurfer replied at 27-3-2020 10:42 AM
KPT dah keluarkan kalendar akademik yang baru lah.
IPTA dah extend semester break sampai end of Ap ...

kannnn.....

gigih RBA sekor tu nk influence public
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
So skrg bolehla TT soh menteri semburit resign n jupe Agong mitak ganti dgn maszlee. Setel.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2020 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
CoolSurfer replied at 27-3-2020 10:42 AM
KPT dah keluarkan kalendar akademik yang baru lah.
IPTA dah extend semester break sampai end of Ap ...

bukti mana? jgn sembang semburit aje..tepek artikel la dol
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 10:49 AM | Show all posts
tajukkk...mengundang...mereka tgh kaji mcm kerajaan yg dulu.sabar je...dulu boleh sabar kenapa sekarang tak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2020 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
asma87 replied at 27-3-2020 10:46 AM
So skrg bolehla TT soh menteri semburit resign n jupe Agong mitak ganti dgn maszlee. Setel.

pastu ko nk simpan menteri semburit sampai gemok ke? nak tatang?

Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
zidane_ziege replied at 27-3-2020 10:49 AM
pastu ko nk simpan menteri semburit sampai gemok ke? nak tatang?

Yela dah jupe Agong ,mesti Agong dengar idea bernas ko. Mesti Agong pecat menteri semburit n lantik Calon seswaiiii
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2020 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
asma87 replied at 27-3-2020 10:53 AM
Yela dah jupe Agong ,mesti Agong dengar idea bernas ko. Mesti Agong pecat menteri semburit n lanti ...

ni je level hujah macai semburit?
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 10:56 AM | Show all posts
yeeee slowwww yg amat

takde apa2 tindakan lagi ni....cikgu2 ambil inisiatif sendiri melalui wassap group
tp ibu bapa yang takde internet mmg naya la...atau pun yg internet limited
sama jugak dgn student2 uni, mcm mana nak handle study diorg, ramai yg internet limited, dan even ada yg coverage internet sgt teruk di kg2...

geram lah...tak reti jadi menteri

aku rasa kalau dr maszlee time ni, dah lama ada tindakan...(ye aku mmg favor cara dr maszlee yg mesra pendidikan)
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
zidane_ziege replied at 27-3-2020 10:56 AM
ni je level hujah macai semburit?

Erm Aku macai ke? Xkisah la ..asal bukan DAP. Hik hik hik
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
CoolSurfer replied at 27-3-2020 10:42 AM
KPT dah keluarkan kalendar akademik yang baru lah.
IPTA dah extend semester break sampai end of Ap ...

Dia nak ada siaran lgsg mcm ismail sabri. Klau menteri lain buat gitu kene cop jugak, buat keje diam2, xperlu war2 kan kesian geng PH. Pelik kenapa sekor2 belom bunuh diri
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 11:00 AM | Show all posts
tah..hopeless punya menteri. patut make sure semua sekolah buat online learning every weekdays. kesian bdk2, anak i yg sekolah SBP duaorg tu mmg everyday dpt keje dr cikgu tp yg sekolah rendah terbiar je... i je yg pastikan dia buat mana activity book yg ada 2-3jam sehari. tu je mampu sbb kita pun work from home. patut kementerian ambik berat issue ni. ni mesti tgh berpolitik x abis2 nak ramaikan MP PN...dan tgh pikir camana nk dptkan kontrak kerajaan. hampeh
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 11:02 AM | Show all posts
CoolSurfer replied at 27-3-2020 10:42 AM
KPT dah keluarkan kalendar akademik yang baru lah.
IPTA dah extend semester break sampai end of Ap ...

Mana kalendar tu?

Kenapa kami di IPTA tak dpt apa2 info pun lagi?
Masih menunggu apa kata menteri...
sambil2 tu ambil inisiatif sendiri tanpa membebankan pelajar dan ibu bapa


Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 11:06 AM | Show all posts
zidane_ziege replied at 27-3-2020 10:49 AM
bukti mana? jgn sembang semburit aje..tepek artikel la dol

Ni yang diedarkan untuk student UM.

Cuti mid-sem extended to 5 weeks, 23.3.2020 - 26.4.2020.
Kuliah akan mula 27.4.2020  sehingga 28.6.2020.

Of course, mereka akan review jika ada perubahan dengan situasi semasa.

BTW, untuk budak-budak sekolah tu. Online teaching and learning is not working for most of the students. No point.
Ini bukan dikekang oleh teknologi sahaja. Kena buka sekolah dulu baru boleh sambung belajar.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2020 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
yanzhuo replied at 27-3-2020 11:02 AM
Mana kalendar tu?

Kenapa kami di IPTA tak dpt apa2 info pun lagi?

mungkin anak2 penjilat semburit je yg dapat kalender tu..

pengajaran cara cara menjilat semburit
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list