Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
5163
View
64
Reply

Azwan Ali didenda RM17,000

[Copy link]

Author: maxim       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-3-2020 01:34 PM | Show all posts |Read mode

COVID-19: Azwan Ali didenda RM17,000 KUALA LUMPUR: Bekas pengacara, Azwan Ali, dijatuhi hukuman denda RM17,000 oleh Mahkamah Sesyen di sini, hari ini, selepas mengaku bersalah membuat penghantaran video yang menyakitkan hati orang lain berhubung COVID-19.
Dia dituduh memuat naik video menghina petugas Hospital Putrajaya dalam mengendalikan wabak COVID-19.
Hakim Azura Alwi memerintahkan Azwan, 54, menjalani hukuman penjara tambahan enam bulan jika gagal membayar denda itu.
Terdahulu, Azwan Ali yang berpakaian serba hitam, didakwa menggunakan laman Youtube DIVAAATERSOHOR secara sedar membuat penghantaran dengan niat menyakitkan hati orang lain di Pejabat Timbalan Pengarah Hospital Putrajaya, pada 24 Mac lalu.
Dia didakwa mengikut Seksyen 233 (1) (a) Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 yang boleh dihukum mengikut Seksyen 233(3) akta sama, memperuntukkan hukuman penjara maksimum setahun atau denda atau kedua-duanya.

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 27-3-2020 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
lorrrr diva pokemon begini akhirnya... hurmmm
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Itu makanannyaaaaaaa.
Patut dedua, 17k + duk lokap.
Baru dia tau erti penyesalan sebenar
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah..
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga jadi pengajaran lah...
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah. Moga jadi titik tolak utk dia lebih berhemah bila mengeluarkan kata2. Byk sgt org dh dimakinya x tentu pasal
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 02:00 PM | Show all posts
tak abis2 ngan c u level

c ur level

haa amek ko dats ur levellllll


pohkemakkkkkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko SRP lepas takkkkkkkk??? Hawauuuu
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
yg sorang lg tu camner???
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Haha cash kt your face diva pokemak pokemak org time2 PKP ni nk jimat cermat ko 17k mlyng dibwk angin lalu haha
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak memasal derma ke gomen. Eloknya aa ni dikerahkan disinfect wad isolasi hospital.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Kate bayar manager rm7k sebulan so setakat rm17k ni celah gigi je kot kan AA
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada ke duit nak bayar tu......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2020 02:23 PM | Show all posts
photo_2020-03-27_14-20-43.jpg

latest update.  so??
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
semoga lbh berhati2 berkata2..
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 02:28 PM | Show all posts
Adakah kita akan kehilangan video caci caci makiannya selama 6bulan...
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 02:28 PM | Show all posts
padan muka ko aa, itu la org lain yg buat vid kecam ko plak yg menyalak...skrg rasakan
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau die bayar maknenye mmg betul la see my level die tu..kalau tak mampu mmg propa ler jawabnye
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
sikit tu..ptt tambah lg 0 kt blkg..bru heols diam seketika kot

Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Jadinya bayar denda ke idok tu? Harini jumaat, tak sempat bayar kang kena dok rehat2 kat dalam barang sehari dua pulak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list