Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
26295
View
784
Reply

Senarai permintaan Persatuan Seniman Malaysia mewakili artis2 tersangkak negara.

[Copy link]

Author: Rhyno    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 29-3-2020 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Rakyat msia ni buka mata luas2...tgk lah perangai artis sorg2...jgn lah korang beli produk dia org...masa macm ni boleh demand mcm2...bkn nak tolong ringan beban kerajaan...puak2 depa ni x sedar diri ke, kalau dia org x wujud kt bumi msia pun x rugi ..
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 29-3-2020 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Lailerthee replied at 29-3-2020 10:02 PM
Sejak bila retis malaysia ni bukan kategori rakyat malaysia? Td sis dgr nanas pny ig live dia cakap  ...

Makcik nasi lemak tu kalau dpt meniaga cukup cukup makan. Retis sangkak sekali payment berapa k dapat? Selama ni memang setiap hari ke shooting. Ada je yg memang takde job. Nak bantuan ikut la saluran betul. MEMALUKAN. Kwsp rakyat simpan potongan gaji. Diaoarg sedap sedap aje nak mintak. BANGSAT SANGAT PERANGAI.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
toxicated replied at 29-3-2020 10:40 PM
Patut lah korang ni jadi artis, sebab bodoh dan bengap rupanya. Gi mampus la korang. Staff2 kkm pun  ...

Dia org berlawan2 nak jadi siapa ,paling bebal agaknya
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
reddots replied at 29-3-2020 09:32 PM
Semua sial weh.. Retis seberang berlumba lumba bantu gomen tanpa berkira...

https://www.kompas.tv ...

Sis jangan sis, kang ada lagi retis yang cakap jangan banding dorang dengan artis korea la indon la. Dorang memang dah kaya, retis malaysia ni kaya gaya aje tapu tak berduit
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
alieyrina replied at 29-3-2020 10:15 PM
Kesian utk artis2 lain kut nanti dpt tempias n persepsi tak elok dek kerana perangai tamak sstgh art ...

Yup.. Tak semua artis macam ni. Kesian kat yg betul susah.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
BoongaKertas replied at 29-3-2020 10:30 PM
Hahahahaha. Sape senarai artis tersangkak negara ni demand mcm dia jer manusia yg membangunkan msia  ...

Kan. Bagi list kita blacklist.
Black yg pertama la. Nama paling atas.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
mamastoney replied at 29-3-2020 10:34 PM
Frontliners dpt rm600 tu depa tak minta, tp kerajaan yg nak bagi sbg menghargai perngorbanan merek ...

Dorang tak sedar ke dorang tak bagi sumbangan pon dekat kerajaan.

Yang bukak bisnes kosmetik, tudung, baju tu. Dorang ada legit kilang , kepunyaan sendiri. Kalau setakat produk timbang kilo, tudung/baju ambik dari kilang orang lain. Guna kaedah dropship, agent. Tak membantu ekonomi pon. Berapa ramai je pekerja yang dorang ambik. Kalau produk SimplySiti, tu legit lah menolong ekonomi.


Kalau business owener setakat 10-15 pekerja dan berharap kepada konsep agent/dropship. Tu membantu poket sendiri je.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
asfaz replied at 29-3-2020 02:51 PM
Kan. Bagi list kita blacklist.
Black yg pertama la. Nama paling atas.

Kat twitter tadi ada dah list. Tp iols x jumpa dah plak. Iols smpt baca gitu jer tp mmg black for sure teratas dan teragung. Hahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Bertuahlah penyewa2 rumah rumah rumah black tu ya sbb lps kes ni, terus april rent x yah bayar. Cpt ckp thanks kat netizen yach! Hahaha.

Kemain gilerr byk rumah sewa dia gais. Hahaha!
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
mamastoney replied at 29-3-2020 10:34 PM
Frontliners dpt rm600 tu depa tak minta, tp kerajaan yg nak bagi sbg menghargai perngorbanan merek ...

Tak kisah la. Yg penting deme mmg layak fpt tp retis
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Pokemak     
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:58 PM | Show all posts
Edited by kakuzu at 29-3-2020 11:00 PM

dah boleh start boikot retis malaysia
walaupun tak semua berperangai burok
tapi retis lain diam aje macam mengiyakan pulak... kecuali zarina

tengok berita dan drama bersiri/filem yang bukan dari malaysia

baru diorang tau langit tu tinggi ke rendah
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Belum lockdown dah minta macam2.....
Bukan nye kena bayar apa pun.. Semua bank dah bagi penangguhan...
Kebulur sngat ke duduk kat umah tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampak level level retis tersangkak negara. Mintak bantuan mcm level front line tu. Wah wah wah, banyak cekadak korang. Doctor, nurse, polis, askar pun dapat apa yg kerajaan kasi je. Kau siapa nak mintak lelebih??? Dafuq
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan main cadangan2 bantuan untuk artis...bleh bangkrap Malaysia mcm ni.....ceq nk tgk kerajaan bleh luluskan ke x cdgn2 yg buat netizen menyumpah seranah x henti2 kat media sosial.....atau pupuskn sj industri hiburan Malaysia ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
BoongaKertas replied at 29-3-2020 10:55 PM
Bertuahlah penyewa2 rumah rumah rumah black tu ya sbb lps kes ni, terus april rent x yah bayar. Cpt  ...

Black banyak umah sewa ke? Kalau Camtu, soh black kosongkan umah sewa Tu, bagi retis otai n veteran yg menyewa duk free umah sewa black
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
biozipstar replied at 29-3-2020 09:55 PM
kwsp takde? nak cakapnya, company aku, kwsp adalah pilihan. so its your choice nak buat ke idak. nak ...

Itulah kan. Nak kasi kwsp buat apa. Bukan kita yang lantik dia jadi artis. Bukan kerajaan offer jadi artis dengan gaji sekian2 . Tak ada. Nak tuntut bantuan macam kita pula yg gajikan dia jadi artis. Selama ni kaut untung bermewah2 tak beringat. sendiri nak jadi artis walau tak berbakat mana..jgn salahkan org lain bila tak laku. Sila sedar diri cari kerja. Contohi makcik kiah jual goreng pisang. Satu lagi jgn lupa sila upgrade IQ masing2...aduhai
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Permintaan #$#! Untuk retis sialan !!
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
asfaz replied at 29-3-2020 10:47 PM
Makcik nasi lemak tu kalau dpt meniaga cukup cukup makan. Retis sangkak sekali payment berapa k da ...

Betul. Dengar pon sakit hati
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Golongan yg selayaknya minta lebih2 ni adalah golongan frontliner. Diorang bergadai nyawa nak selamtkan org,makan minum pon payah sbb nak jaga pesakit. Terpaksa berpisah dgn family demi nak selamatkan negara. Diorang ni kalau nak minta lebih2 bantuan,aku sokong je. Ni retis sangkak takde menyumbang apa2,tapi bukan main ko demnd eh? APA SUMBANGAN KORANG UNTUK MALAYSIA? angin betul baca,lagi2 point no 5. Patutla diva aa ckp retis msia ni sangkak!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list