Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
94620
View
1057
Reply

"Aku Yang Fashion Designer Pun Meluat Tengok, Bahalol" - Dato' Rizalman Ibrahim

  [Copy link]

Author: hafiz.ahmad    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 31-3-2020 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 31-3-2020 08:30 PM
Kalau bisnes baru 6 bulan, baru nak bernafas, belum apa2 dah kena execute risk plan. Iols tgah f ...

I punya bos siap announce tak de gaji eh. So sume pun ok je la. Mcm insurance agent ckp, insurance still kena bayar sbb insurance company bukan PM punya.

Bila fikir2 balik betul jugak apa yg bos2 pikir, PM announce suh bayar gaji (bukan semua keje sesuai wfh) mana nk bagi gaji kalo xde sales. Better duit emergency fund company guna masa lain. Sbb company i mmg x sesuai dgn wfh method. I prefer cmni sbb nak company i boleh terus beroperasi lepas ni.

Pengajaran unt kita semua, start saving for 6 month, bantuan yg gomen bagi guna sebaik nya, x ckup juga epf boleh bntu sikit2. Dlm kes i, epf baru bawak keluar beli rumah huhuhuhuhuu...
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 31-3-2020 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 31-3-2020 08:40 PM
iols tak kenan tudung itik. Tak cantik gaya dgn kurung or blouse
But itik memang sesuai dgn blaze ...

Nak cantik camne babe. Just a shawl. Sejenis selendang. Or square. I beli plain je. Printed kurang cause i serabut.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Kata lahir2 dah kaya tp nper bgmbr nk mnunjuk beg branded bagai mcm instafemes baru nak up.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
iols dah lama koser dengan mak itik innih. Nasib iols tak hadap tudung sheols.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 09:23 PM | Show all posts
baca ada yg agree bila boss2 nak layoff pekerja.
hmmm brapa lama dah MCO ni 2 bulan?
so business selama ni mcm mn financial statusnya? cash flow langsung xdak ka?

utk kes pompuan ni, dah terang2 dia kata buat apa gomen bantu B40/M40 padahal golongn ni x contribute pun pd ekonomi Malaysia.
Utk sorang yg sentiasa dapat TONGKAT kerajaan sebelum ni dari start dia business dr pnb/khazanah yg libatkan berjuta mmg celaka la.
Dah berjuta dpt tp duk letak rugi 5 thn berturut-turut, so apa contribution dia pd ekonomi Malaysia? Dia duk guna duit tax payer & duk tayang superficial lifestyle mmg lahanatla.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
akubest replied at 31-3-2020 05:25 PM
and dont forget about lopa nya
fashion sense

Lopa punya fashion sense out pasal dia nak jd bualan orang. Si vivy ni lebih pada batak nak tunjuk brand highend.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Innrukia replied at 31-3-2020 09:23 PM
baca ada yg agree bila boss2 nak layoff pekerja.
hmmm brapa lama dah MCO ni 2 bulan?
so business  ...

I mmg tak halalkan my tax money utk org macam dia.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
ehehnurza018 replied at 31-3-2020 02:01 PM
Vivy i okay lagilah, tapi tak boleh blah Lisa Surihani. Tu lagi perangai kekwat, kalah artis gre ...

Lisa tu kekwat camna chuols..gaya mcm inesen comel2 je bila keluar tv?
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tgk kat fb... Dia pun ada jual stapler???  Kos rm1.30 tempek logo duck terus jadi rm80???
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
vivy confirm ngadu kat mak kena kecam dgn tok rizalman pastu up kat insta soon

pastu mak akan nasihat sabarlah nak, orang memang jeles dgn kehidupan kita sekeluarga sejak dulu

pastu up jawapan mak tu kat insta. Pastu vivy tido malam dengan hati senang dia tak buat salah apa, semua salah orang lain. Dia baik2 suci je
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg dia dok tegur pasal pakai tudung bukak tudung tudung singkat tunjuk dada dan Allah tu ada bulan posa ja ka.. Tok ri tolong sound bff dia tu jugak.. Jual tudung tp pakai serkup tunjuk rambut tunjuk betis.. Apa Kat Malaysia ja ka ada Allah.. Paris London,  Dubai takdak Allah ka yg berani buat lagu tu
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
edoraixora replied at 31-3-2020 06:50 PM
Bab kata tokri, golongan kaya ni hutang keliling, bila jadi macam ni, memasing menggelupur dok mikir ...

100% setuju. Gelabah sebab hutang keliling pinggang. Worst kalau hutang tu jenis shopping designer  bag baju kasut tak berfaedah tu pastu nak bitter dengan rezeki orang susah.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
anarina replied at 31-3-2020 09:05 PM
Nak cantik camne babe. Just a shawl. Sejenis selendang. Or square. I beli plain je. Printed kurang ...

I pun bukan elok sangat bertudung sis. Lemoih shawl ni

Tudung satin printed macam duck nampak elok ngan blazer kan? Tapi ngan blouse/kurung cam serabut

Plain plg berguna sis, pakai dgn baju apa2 pun boleh. Corak cepat outdated. tudung paling selamat yg belit/pin sendiri ngan awning instant. Tudung pesyen2 selalu duk dalam lemari



Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Main ski je pun nak berlagak pffttt

Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Innrukia replied at 31-3-2020 09:23 PM
baca ada yg agree bila boss2 nak layoff pekerja.
hmmm brapa lama dah MCO ni 2 bulan?
so business  ...

Geng mason memang mewah time org lain ikat perut. Tapi hati libang libu..mason ni setan..taat macamana pun dia nak laukkan manusia
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 10:36 PM | Show all posts

tq atas pencerahan uols masih rengsa tengok berjubah berkopiah ber idaa tapi mulut melorong kan baik diam2 saja. iols bukan karat vv yach mohon jauhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 10:58 PM | Show all posts
kucingitam replied at 31-3-2020 11:15 AM
tok rizalman yg tersohor pun xde acah2 tak leh berbahasa melayu, tak kenal kobis dengan kunyit hidup ...

kantch? masalahnya tepon paling latest, tapi guna google pun fail. kebodohan apakah ituuuu?

muka melayu totok tapi kengkonon tak tau kunyit, kobis.

halahhhhhh cacat!
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Bergosip replied at 31-3-2020 06:55 PM
Kenapa dia bukak banyak physical store. Dekat IOI City Mall, macam tak laku je. Tak pernah nampak  ...

Banyak kedai wpun x laku tapi boleh guna utk cuci duit  ... ni dlm drama kampung people la i cerita

LOL
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 31-3-2020 10:12 PM
Aku tgk kat fb... Dia pun ada jual stapler???  Kos rm1.30 tempek logo duck terus jadi rm80???

adaaa..i tak sure masih jual lagi ke tak..lama dah kes tu..sbjik mcm dekat ali baba..kikikiki...kesian org yg bli..
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
marhaen yg batak sangat mengkayakan itik tu buat hape. ni lagi satu golongan xsedar diri dan selera besar
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list