Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
94622
View
1057
Reply

"Aku Yang Fashion Designer Pun Meluat Tengok, Bahalol" - Dato' Rizalman Ibrahim

  [Copy link]

Author: hafiz.ahmad    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 9-7-2020 03:02 PM | Show all posts
mimi77 replied at 9-7-2020 10:19 AM
agree 100%

smoga kita djauhkan dr jd antara pentaksub beliau

Amin.. may Allah make clear to us  apa yg haqq/baik dan buruk walau dari sesiapa sahaja, even our own family.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 9-7-2020 03:03 PM | Show all posts
Leo_Tigris replied at 9-7-2020 02:51 PM
Yang agak aneh and meluat bila RI tayang makanan dia, siap ada sudu yg engrave 'RI' - lepas tu penta ...

pentaksub dia mmg bodo namatey yachhhh...
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 03:19 PM | Show all posts
Leo_Tigris replied at 9-7-2020 12:27 PM
Agree sgt sgt dgn your post -

I follow dia sejak follower dia baru dlm 300-400k macam tu. M ...

a'ah iols pun sama
masa tu dia sgt naive tanpa peminat2 cam skrg, ikhlas sgt bersembang
sonok aje tgk dia buat tour rumah & masak2.. masa tu bulan puasa rasanya
dia tgh terkial-kial belajar buat ig & igstory.. kiut pulak

iols pun rasa niat dia baik kdg tu, tapi kdg2 cara tu tersangatlah riak & merendah2kan org lain sebab dia tau, dia buat apa pun org puja jugak, sampai org tak boleh tegur pulak, padahal manusia ni mana ada perfect. bahaya kalo peminat jenis camni, cepat sgt buat kita lupa diri & bertambah angkuh.
makin fames & kaya ni pun dugaan & ujian kat dia jugak
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 03:22 PM | Show all posts
guesswho09 replied at 9-7-2020 02:01 PM
share la kat sini
keadaan kat kat dlm tu
keluh kesah maksudnya macamana?

mcm tak senang duduk la nak dapatkan barang2 tokri ni...mcm cacing kepanasan hahahah...nanti ada lagi situasi camtu i ss n share...ritu time sale tneeq la semua jadik tak senang duduk...
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Babat replied at 9-7-2020 02:26 PM
Kt FB ada satu nama Anne Suhaila. Mmg pnjual brg2 tembaga legend n rare, mangkuk ayan etc. Aku suk ...

ooh anne tu bergurau je hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
247 replied at 8-7-2020 10:53 AM
Pentaksub semua benda ri ade dorang nak gak padahal chopping board tu lama dah ade kt ikea..

Da ...

Gelinya semua bende nak pakai ada jenama dia......  Seriously geli...

Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 04:42 PM | Show all posts
sejak2 dah bersara jd designer, dia design lah benda lain pastu tepek nama/brand dia.
tu pesal pentaksub jd lagi menggila nk beli.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 04:46 PM | Show all posts
matjerk replied at 9-7-2020 04:30 PM
Gelinya semua bende nak pakai ada jenama dia......  Seriously geli...

sepesen jer dakies vivy dgn pentaksub RI


Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Laku keras prilove tokri
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Incanto replied at 9-7-2020 04:46 PM
sepesen jer dakies vivy dgn pentaksub RI

Ritu nampak jovian jual mask..

Cuma aku nk tnya..  Mask pun nak kena brand2 designer ke?  X geli ke pakai mask yg ada label nama2 designer ni...?  
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 09:50 PM | Show all posts
HoneyManjer replied at 9-7-2020 03:22 PM
mcm tak senang duduk la nak dapatkan barang2 tokri ni...mcm cacing kepanasan hahahah...nanti ada l ...



I aman2 je masuk website dia, gi beli sebotol dua supplement dia tu - pakai guna je random agent number yg i ternampak on instastory dia.... tapi mmg kelakar la baca aftermath of the sale -

dok ngepek2 website down la, ada agent beli lebih and resell la, customer back out la....

ni dia dok sell off barang2 yg dia dah tak nak, under IG account @priloved71 - kasut dia ranggi ranggi hokey.....


Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 9-7-2020 04:30 PM
Gelinya semua bende nak pakai ada jenama dia......  Seriously geli...

Yerrrr. Kalo sejenis pentaksub havoc. Alas meja pun sanggup beli nok. Sudu garfu.. Pinggan semua .  Ada sekali tu dia ngan queen cari kain kt mana tah. Para pentaksub nak jugekkkk kain2 ela perca ke ape tah. Gigih la dorang cari ps minta beli kan nak samaaaaa cam datooo.

Cuba la join group ps ps mmg kemaruk dorang ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 10:37 PM | Show all posts
Untungler dah kaya than later gohmen invest kat company deorang jota-jota!!!
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2020 10:30 AM | Show all posts
tokri tayang keta baru...fans pentaksub semua sebok nk beli keta sama jugak urghhh
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2020 12:01 PM | Show all posts
suzilah replied at 10-7-2020 10:30 AM
tokri tayang keta baru...fans pentaksub semua sebok nk beli keta sama jugak urghhh {:1_550: ...



kannnn - ntah apa2 - herd behaviour sungguh....

kalau aku ada duit pun tak teringin - overpriced sgt bila dah masuk malaysia, padahal keretanya 660cc je. Di Jepun mmg la kereta tu laku sbb jimat space, and owner kereta tak perlu tunjuk bukti yg diorg ada parking space utk park kereta.
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2020 12:16 PM | Show all posts
Leo_Tigris replied at 10-7-2020 12:01 PM
kannnn - ntah apa2 - herd behaviour sungguh....

kalau aku ada duit pun tak teringin - over ...

660cc for that price...urghhh mmg xlaa..gerak mcm siput je la nnt...

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2020 01:19 PM | Show all posts
suzilah replied at 10-7-2020 12:16 PM
660cc for that price...urghhh mmg xlaa..gerak mcm siput je la nnt...



Features kereta tu not bad actually - and luas kat dlm - and ada versi turbo engine (haha) - sayangnya govt kita impose tax terlalu tinggi sbb nak protect local automative industry. So mencanak la naik harganya.

yg N-WGN version i rasa lebih cantik, sbb rounded sikit design dia.

Utk tidak OT, (haha) - ternyata RI is an influencer..... no doubt about that.

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2020 01:21 PM | Show all posts
Babat replied at 10-7-2020 01:18 PM
Best masuk fb dia. Sbb semua koleksi brg lama2 yg dh bpuluh tahun aku xtengok tp ada kt fb dia. S ...



Betul - and because kita tahu betapa fastidiousnya dia dlm bekerja - rasanya barang2 dia pun dijaga dgn cermat.....
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2020 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
suzilah replied at 10-7-2020 10:30 AM
tokri tayang keta baru...fans pentaksub semua sebok nk beli keta sama jugak urghhh {:1_550: ...

Keter ape dia bli malas nk bkk ig dia
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2020 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesianlahai ada grab driver gigih nk beli set rehal siap mtk bole hutang ke tak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list