Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
78246
View
903
Reply

"Aku Yang Fashion Designer Pun Meluat Tengok, Bahalol" - Dato' Rizalman Ibrahim

  [Copy link]

Author: hafiz.ahmad    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 31-3-2020 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Last 6 months kan duck or fv byk bukak franchise.. kira roi belum.kick in lagi. Sure la.dia.byk.hutang.. tmpt yg dia.bukak.franchise semua hebat hebat kira dah taraf micheal kors jugak la duck.. brand naelofar still byk guna.kiosk...
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 31-3-2020 07:12 PM | Show all posts
hidet replied at 31-3-2020 04:16 PM
Swan pun boleh laaa..beg sekolah anak..eh.mahal tau Swan..untuk category beg sekolah, dikira mcm L ...

ko sebut swan, terasa aku level itik plak haha.. tapi swan tahan lasak wei. anka aku pakai beg swan yg sama dkt 3 tahun, masih ok. mak bapak kedekut nak beli baru tiap tahun.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 31-3-2020 09:24 AM
Apa yg aku tau dari rumors aku baca bapa dia ni ada baik dgn geng politik laa..

Bapak dia ex ptd, lepas berhenti gov buat business ko kontraktor. So sheols bukanlah orka dari datuk nenek, cuma masa dia lahir tu  apak dia baru start naik tak silap.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
user2012 replied at 31-3-2020 01:42 PM
sesuai mak itik kena laser dengan mak hayam ni. tapi dato, kami pun meluat tengok video berleter tap ...

Itu kain rida' lah...
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
kaknamgosip replied at 31-3-2020 05:19 PM
Nak tuang teh. Vivy & company dia hutang juta2 ye kat company my aunt (investment comp)

Tumpah banyak lg naaa
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 31-3-2020 12:41 PM
Tudung itik bakalan jadi the next pareeda

Atleast not for me. Tudung dia classic lah. I pembeli went thru so much up & down deal ngam diorg dr awal2 tak pandai nak navigate ngan cust. For me sama je mcm tudung brand lain. Maleh nak kisah psl owner. Mcm beli benda2 lain. Camtu gak dgn tudung duck ni. I suka i akan beli.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Suda la ko rizalman. At least vivy tu straight. LOL

Iols bukan peminat vivy atau rizalman. Cuma dlm isu ni iols rs vivy ada point psal bisnes. Iols org bisnes sedikit sebanyak faham apa yg vivy cuba sampaikan. Bisnes x jalan, sewa kedai jalan, gaji pekerja jalan. How ???

Rizalman pulak engko pun sama la cm tinvy jual produk timbang kilo harga yahudi, jual kerepek pun harga yahudi.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
emilyrose replied at 31-3-2020 11:20 AM
mmg nampak macam jakun sakai 1st class bila pakai bag camtu pegi ski..

Aku yg tak kaya pun jalan2 kat korea pakai bag kecik je selempang dalam winter coat. Yg penting dlm tangan ada phone, passport, credit card & cash skit utk beli kopi secawan dua... tak kuasa nak pegang2 beg bagai. Pegi bercuti tu pun dah cukup bukti berduit
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm syi**% vivy ni.. Kuarkan jenama. Bag sendiri tp ko kehulur hilir bawak highend bag...
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
10 tahun lepas, Vivy ni sanjungan dan pujaan ummah gosip.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
imanjannah replied at 31-3-2020 01:36 PM
golongan mana yg ramai beli tudung itik. tu

Kawan aiolzs ada gk fan tudung itik ni tp ai so confused..beli mahal2 tp xtutup aurat sepenuhnya..literally like just a piece of cloth belit2 kt kepala and done,itik's fan..choiiiii~

Ai better habiskn duit for food than this shit
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 31-3-2020 11:14 PM
Bapak dia ex ptd, lepas berhenti gov buat business ko kontraktor. So sheols bukanlah orka dari dat ...

Bapa dia org anwar yg rumors aku baca....jadi boleh dipersoalkan kekayaan keluarga dia
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 31-3-2020 12:20 PM
Bapa dia org anwar yg rumors aku baca....jadi boleh dipersoalkan kekayaan keluarga dia

Anwar bapak mertua dia, scammer terulung scam orang2 felda. Bapak tinv ni dato yusof, uols googles la ada company bapak dia. I lupa nama company tu
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 31-3-2020 07:58 PM
Suda la ko rizalman. At least vivy tu straight. LOL

Iols bukan peminat vivy atau rizalman. Cuma d ...

Business people sepatutnya da ada business plan. At least for the next 2-3 years ahead. Sewa kedai - either speak to the landlord or bank. Macam dev , we do negotiate dengan tenants yg terjejas. Takde la israel sangat. Utk pekerja pun sama jugak, contoh macam epf, boleh request ke kerajaan mintak kurangkan caruman, buat online sales etc. They can join the band wagon. This is how we do business.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 1-4-2020 12:22 AM
Anwar bapak mertua dia, scammer terulung scam orang2 felda. Bapak tinv ni dato yusof, uols googles ...

Bukan.. Maksud aku.. Bapa dia org anwar ibrahim..
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
nuryakmal replied at 31-3-2020 08:23 PM
Business people sepatutnya da ada business plan. At least for the next 2-3 years ahead. Sewa kedai ...


Kalau bisnes baru 6 bulan, baru nak bernafas, belum apa2 dah kena execute risk plan. Iols tgah fikir2 nk berhentikan pekerja sbb mmg tak boleh go. Sewa kedai sebulan rm3k pun landlord taknak nego. Tiada pilihan. Anyway chuols, business plan mmg ada, tapi dalam isu skrg ni mmg lari dari risk plan sbb kena bayar gaji buta kt staff bayar sewa tapi duit tak rolling sbb bisnes tak jalan. Iols rs yg byak bising tu la org business. Org meleis lembab ber bisnes mana faham
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nazzse at 31-3-2020 12:41 PM
sarah82 replied at 31-3-2020 12:23 PM
Bukan.. Maksud aku.. Bapa dia org anwar ibrahim..


Oh ya ka. BFF dia si asma nasa tu anak arwah SU sulit (ke jawatan lain) nuar, dari situ kot connectionnya. BFF sorang lagi ajrina plak anak nuar musa.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
anarina replied at 31-3-2020 07:50 PM
Atleast not for me. Tudung dia classic lah. I pembeli went thru so much up & down deal ngam diorg  ...

iols tak kenan tudung itik. Tak cantik gaya dgn kurung or blouse
But itik memang sesuai dgn blazer dan sut. Boleh beli satu demi blazer
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 31-3-2020 08:30 PM
Kalau bisnes baru 6 bulan, baru nak bernafas, belum apa2 dah kena execute risk plan. Iols tgah f ...

The best thing is to get loan from bank. Due to this covid ada banks yg tawarkan loan tanpa guarantee. Gunakan itu itu seek opportunity. Laid off workers tu mmg tak boleh nak buat apa sebab u need to survive as well so as the pekerja. No point retain workers kalau works tak jalan. Minimumkan loss. That is ur goal right now
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2020 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 1-4-2020 12:34 AM
Oh ya ka. BFF dia si asma nasa tu anak arwah SU sulit (ke jawatan lain) nuar, dari situ kot conn ...

Connect the dot.. Dia dpt dana khazanah guna kabel.. Jadi board uitm guna kabel..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list