Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9263
View
127
Reply

"Hospital Suruh Bawa Pulang Kerana Covid-19" - Isteri Jibob Mohon Bantuan

[Copy link]

Author: ctcheery       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-4-2020 09:52 AM | Show all posts |Read mode
Pada 5 Mac lalu, pelawak Jibob atau nama sebenarnya, Mohd Hamizi Hashim dilaporkan terjatuh di dalam bilik air rumahnya akibat angin ahmar sekitar jam 1 pagi.


Difahamkan, dia yang disahkan mengalami pendarahan dalam otak kemudiannya dibawa ke Hospital Serdang dan dipindahkan ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk pembedahan.







Selepas dua minggu menjalani pembedahan membuang darah beku di bahagian kepala, keadaan Jibob kini masih dalam keadaan separa sedar.





Kredit foto: Instagram Jibob



Menurut isteri Jibob, Siti Aisyah Wahiddin, suaminya boleh dibawa pulang ke rumah dalam beberapa hari lagi kerana penularan COVID-19 yang semakin meruncing.

"Mungkin suami boleh keluar hospital dalam minggu ini. HKL sebolehnya mahu melepaskan pesakit dan saya disuruh untuk membawa suami pulang memandangkan penularan COVID-19 kini semakin meruncing.

"Bagaimanapun, saya masih mencari bantuan kelengkapan untuknya di rumah seperti tilam angin, kerusi roda, katil pesakit, mesin sedut kahak dan keperluan pesakit strok. Risau jugak dengan risiko yang saya perlu tanggung, apatah lagi saya tidak mempunyai pengalaman menguruskan pesakit," tuturnya kepada Myartis.





Kredit foto: Facebook BG Zam Parut



Selain kelengkapan rawatan suaminya, Aisyah turut bimbangkan perbelanjaan suaminya. Jadi, dia menerima apa sahaja jenis sumbangan, sama ada dalam bentuk wang, keperluan atau kelengkapan hospital.

"Mahu atau tidak, saya kena cari jalan lain tetapi tetap bersyukur dan berterima kasih kepada yang telah menghulurkan sumbangan. Sumbangan inilah yang saya gunakan untuk membeli susu yang mana kosnya mencecah RM50 sehari. Suami tidak boleh makan kerana lehernya ditebuk untuk bantuan pernafasan, jadi dia bergantung pada susu sahaja," ujarnya.


Sumbangan boleh disalurkan terus ke akaun bank isterinya seperti dikongsikan sahabat beliau di Facebook BG Zam Parut.








Kredit foto: Instagram Jibob



Dalam kerjaya seninya, Jibob pernah membintangi filem Halim Munan, Strawberi Cinta, dan Operasi X serta drama seperti Nasi Minyak Kuah Cinta dan Bila Hati Berbisik.


Hasil perkahwinan, Jibob dan pasangan dikurniakan seorang anak perempuan bernama Nur Humairah. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-4-2020 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya...
Artis artis yang high iq dan eq
Tolong lah rakan seperjuangan uols
Alisusun..tolong susun susunkan bantuan ni k...


Kita sama sama derma serba sedikit
Susu mmg mahal...
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sarah82 at 3-4-2020 03:50 PM

Dia beli tin 400 gm mmg kos sehari 50dia kena beli 800gm dpt guna 2  hari.. Jadi seminggu hanya 3 tin.. Situ dah boleh jimat. Pampers jgn guna tena.. Mahai. Beli yg repack jenama Popoku.. Dlm rm13 utk 10 keping.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Walaupun iols tak kenal, iols doakan cepat sembuh. Memang mencabar jaga orang sakit lagi2 di awal2, tapi boleh sembuh tu strok
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 11:28 AM | Show all posts
Semoga dipermudahkan semuanya.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-4-2020 11:14 AM
Dia beli tin 400 gm mmg kos sehari 50dia kena beli 800gm dpt guna 2  hari.. Jadi seminggu hanya  ...

Pi la sarah pm ka bini dia kasi tips kat mana nk cari brg2 muroh ni.
Susu ensure tu mmg mahal gilaaa kan
Arwah kak ipar iols pun minum susu tu.RM80 lebih kan tak silap setin tu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 11:33 AM | Show all posts
semoga cepat sembuh,
mana seniman2?
orang macamni la yang betul2 patut di bantu
bukannya orang yang pakai alphard mahupun porsche.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 11:33 AM | Show all posts
kalau anjoulie nampak berita ni confirm dia akan share.
seniman pulak buat2 tak nampak.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
doubleA replied at 3-4-2020 11:18 AM
Walaupun iols tak kenal, iols doakan cepat sembuh. Memang mencabar jaga orang sakit lagi2 di awal2,  ...

Mmg mencabar, iols penah tgk seseorang menangis sbb terlalu penat mental fizikal.Tiba2 lak tu dia nangis.
Dia jaga org sakit laa jaga arwah kak dia.
Semoga Allah kurniakan pahala yg berlipat ganda buat dia sbb bukan mudah nk jaga org sakit lebih2 lagi bila bekerja maka tiap kali masuk sepital dia amik cuti utk jaga kt wad sampai abis cuti sbb tiap bulan masuk wad hinggakan meninggal pun di sisi dia juga di sepital.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah kesiannya
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah, semoga dipermudahkan segala urusan buat keluarga Jibob ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-4-2020 11:14 AM
Dia beli tin 400 gm mmg kos sehari 50dia kena beli 800gm dpt guna 2  hari.. Jadi seminggu hanya  ...

Baik hang pi pm dia Sarah. Habaq hang ni sapedia, sekadar nak bagi tips mcmana nak jaga ja yg hang mampu
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 3-4-2020 03:48 PM
Baik hang pi pm dia Sarah. Habaq hang ni sapedia, sekadar nak bagi tips mcmana nak jaga ja yg hang ...

Kot ada yg baca.. Boleh tlg update dia.. Boh tips sini sebab ramai yg baca
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 3-4-2020 03:32 PM
Pi la sarah pm ka bini dia kasi tips kat mana nk cari brg2 muroh ni.
Susu ensure tu mmg mahal gil ...

Sapa2 boleh tlg pm dia.. Tak jumpa no phone dia.. Huhu..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-4-2020 11:50 AM
Kot ada yg baca.. Boleh tlg update dia.. Boh tips sini sebab ramai yg baca

Hang segan habaq je la segan
Anak cucu tok sayang hang tak balik menempel ke musim2 pkp ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Jaga family yg kena stroke mmg challenging.. physically and mentally sbb dari segi emosi depa pun tk stabil.. ada yg jadi penangis, pemarah etc... moga dipermudahkan urusan..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 12:04 PM | Show all posts
moga diberi kesembuhan
dipermudahkan semua urusan
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-4-2020 11:51 AM
Sapa2 boleh tlg pm dia.. Tak jumpa no phone dia.. Huhu..

Cer tanya org yg screenshot wassap tu tak pun kena cari ig bini dia la kan.
Ade no acc je tu no tel mmg xnampak.
Kos susu saja dah 1000 sebulan.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat fb BG Zam Parut tu pun ade yg minta no contact wife Jibob ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-4-2020 11:51 AM
Sapa2 boleh tlg pm dia.. Tak jumpa no phone dia.. Huhu..

Uols cek komen2 kat fb BG Zam Parut tu dia ade buh no tepon bini jibob ni.
Sbb dia ade minta tolong ngn achey pastu achey minta no telefon wife ni so dia ade tunjuk screenshot tu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list