Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9473
View
127
Reply

"Hospital Suruh Bawa Pulang Kerana Covid-19" - Isteri Jibob Mohon Bantuan

[Copy link]

Author: ctcheery    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 3-4-2020 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Katil pesakit mahai.. Jadi kalau kekurangan duit.. Yg paling penting susu pesakit.. Jadi boleh ubah suai.. Guna katil bujang,  tapi kena beli la tilam yg hospital guna rn250 + tilam angin.

Utk tilam angin beli kat shopee rm100..kalau farmasi rm250.
https://shopee.com.my/product/182856617/6911828477?smtt=0.0.9
Screenshot_20200403_115503_com.shopee.my.jpg

Sebab dia minum susu saja.. Dia kena dlm kedudukan bersandar.. Lps minum susu sekurang2 2 jam..jadi aku nasihat kan beli backrest ni.. Kedai ni paling murah.
https://shopee.com.my/product/39961633/2306152147?smtt=0.0.9
Screenshot_20200403_120405_com.shopee.my.jpg

Pampers aku tgk badan pesakit.. Kena guna XL.. Ni link aku selalu beli pampers murah. Kalau guna Dr. P.. XL sebungkus rm18.90
https://shopee.com.my/product/6380350/536121664?smtt=0.0.9

Sapa2 yg kenal isteri pesakit ni.. Forward aku punya komen ni.. Sebab aku tak kenal bini dia.. Kalau pi dm bgtau karang sentap jenuh.

Kerusi roda tu tgg bagi covid-19 reda dulu..

Paling penting adalah susu.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-4-2020 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 3-4-2020 04:11 PM
Uols cek komen2 kat fb BG Zam Parut tu dia ade buh no tepon bini jibob ni.
Sbb dia ade minta tolo ...

Aku x ada fb.. Segan pulak nak pi. Tu ada aku tempek benda wajib ada.. Sapa2 tlg bg kat depa
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 3-4-2020 04:05 PM
Cer tanya org yg screenshot wassap tu tak pun kena cari ig bini dia la kan.
Ade no acc je tu no t ...

Aku buat kira2 utk susu.. 1 tin 800gm tahan 2  hari utk 7 kali minum sehari kalau 5 scoop + 200 ml air.. Utk dia aku kena tgk dia punya brp ml air + scoop susu..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedih betul nampak gamba terlantar gitu. Moga dipermudahkan segala urusan dan diberi kesembuhan total serta dimurahkan rezeki sekeluarga dalam menghadapi saat sukar sebegini.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 3-4-2020 03:57 PM
Hang segan habaq je la segan
Anak cucu tok sayang hang tak balik menempel ke musim2 p ...

Hahaha.. Tak balik.. Sy saja dgn tok sebab tu kalut juga baru ni beli barang tok
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 12:24 PM | Show all posts
Suchi replied at 3-4-2020 11:32 AM
Pi la sarah pm ka bini dia kasi tips kat mana nk cari brg2 muroh ni.
Susu ensure tu mmg mahal gil ...

tak kisah lah guna jenama mahal ka murah..tp mn pegi artis2/pelawak2/seniman yg iq tinggi..tak bagi bantuan ker..klu sorang rm50 ckup tu nak cover beli pampers ngn susu..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 12:27 PM | Show all posts
sarah82 replied at 3-4-2020 11:14 AM
Dia beli tin 400 gm mmg kos sehari 50dia kena beli 800gm dpt guna 2  hari.. Jadi seminggu hanya  ...

sis , boleh tak tahu kat mana nak beli pampers tu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sarah82 at 3-4-2020 05:18 PM

Jangan guna wet tissue jenama TENA 40 keping rm6.50..kita org biasa kena cari yg murah.. Beli dari kedai ni.
https://shopee.com.my/product/80648492/1490694970?smtt=0.0.9
Screenshot_20200403_122125_com.shopee.my.jpg

Utk syringe.. Dia kena guna 50ml dan 10ml.. Kalau beli kat farmasi RM4.50 utk 50ml dan rm1 utk 10ml.. Jadi ni kedai aku beli byk2 sekali gus
https://shopee.com.my/product/32756045/7815602517?smtt=0.0.9
Screenshot_20200403_122434_com.shopee.my.jpg

Underpad pakai buang wajib sbb senang nak tukar pamper.. Beli kat farmasi RM14.90, jadi beli online kat sini.aku beli rm6.50
https://shopee.com.my/product/39961633/1903916655?smtt=0.0.9
Screenshot_20200403_122624_com.shopee.my.jpg

Kena guna gloves utk tukar pampers.. Ni satu2nya penjual yg masih jual harga murah kat shopee. Beli rm15.90yg lain nangis aku.. Seminggu sekotak.. Sebulan 4 kotak guna

https://shopee.com.my/product/61188378/4320946360?smtt=0.0.9
Screenshot_20200403_131511_com.shopee.my.jpg

Jangan harap kat tilam angin saja. Jadi kena sama urut badan tambah2 bahagian sendi dgn minyak zaitun.. Aku biasa guna minyak zaitun yg masak tu + minyak bidara..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Bholatchomel replied at 3-4-2020 04:27 PM
sis , boleh tak tahu kat mana nak beli pampers tu.

Ada kat atas.. Sy share link..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-4-2020 12:28 PM
Jangan guna wet tissue jenama TENA 40 keping rm6.50..kita org biasa kena cari yg murah.. Beli dari k ...

sarah, u jaga nenek u yg kena stroke ke? sorry i lupa sb u kata ada jaga nenek kan.. sakit apa ye?
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalillah. Kesian bini dia. Bukan senang nak alih2 badan suami berat untuk lap dan tukar pampers. Bagus tips dan nasihat forumer sarah.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
bintangct replied at 3-4-2020 05:07 PM
sarah, u jaga nenek u yg kena stroke ke? sorry i lupa sb u kata ada jaga nenek kan.. sakit apa ye?

I pengasuh org tua.. Tok yg i selalu ckp tu tok yg i jaga.. Anak dia upah.. Dia kena strok.. Dah 2 tahun dah..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
MissVixen replied at 3-4-2020 05:12 PM
Innalillah. Kesian bini dia. Bukan senang nak alih2 badan suami berat untuk lap dan tukar pampers. B ...

Ada cara nak alihkan supaya x sakit pinggang.. Ada kain ala2 slider utk tarik.. Aku tarik tok seorg diri.. Tapi slider tu mahai..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Mudah2an isteri tu kuat mental dan fizikal nak jaga suami terlantar macam ni. InshaAllah sembuh semula.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya
Semoga dipermudahkan urusan
Seniman mano?
Yang ni tak nak bantu ke?
Retis yg cukup makan pulak ko nak bela
Choiii
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Sapa2 tolong suggest wife dia minta tolong Hospis.. Katil tilam oksigen semua depa leh kasi pinjam...
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Retis2 pi lah tolong
Takkan tengok saja

I malas peduli dah mana2 retis
Geli tengok
Hilang empathy tiap kali tgk retis
Jijik
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-4-2020 11:14 AM
Dia beli tin 400 gm mmg kos sehari 50dia kena beli 800gm dpt guna 2  hari.. Jadi seminggu hanya  ...

Chuols ce dm dia bg cadangan tu..yela kot dia pn xde pengalaman nk mengurus pesakit gitu
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-4-2020 12:17 PM
Aku buat kira2 utk susu.. 1 tin 800gm tahan 2  hari utk 7 kali minum sehari kalau 5 scoop + 200 ml ...

kenapa perpu tipam angin awak?
tilam angin yg biasa2 tu kan?
yg beli kt mr.diy tu?
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
rayray28 replied at 3-4-2020 07:03 PM
Chuols ce dm dia bg cadangan tu..yela kot dia pn xde pengalaman nk mengurus pesakit gitu

Aku segan la.. Sapa2 tlg screenshot dan bg kat dia..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list