Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9460
View
127
Reply

"Hospital Suruh Bawa Pulang Kerana Covid-19" - Isteri Jibob Mohon Bantuan

[Copy link]

Author: ctcheery    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 3-4-2020 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Katil tu rasanya boleh mohon kat baitulmal sbb jiran aku ada sorang kena kanser tulang , tak boleh bergerak jd suami dia mohon kat baitulmal. Alhamdulillah dpt , cepat jugak dia dpt katil tu.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-4-2020 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
b_n_c replied at 3-4-2020 07:03 PM
kenapa perpu tipam angin awak?
tilam angin yg biasa2 tu kan?
yg beli kt mr.diy tu?


Tilam angin berfungsi mengurangkan tekanan pada permukaan badan.. Jadi dapat kurangkan pesakit kena bedsore/pressure sore akibat terlalu lama terlantar.. Org tua2 kita panggil kudis.. Biasa jadi kat bontot, tumit kaki,  tengah belakang.. Kalau tak jaga betul2..boleh nampak tulang dan luka tu bukan saja berbau dan bernanah tapi boleh jadi jangkitan.

Sebab tu bila pesakit yg terlantar discaj, dr yg merawat akan nasihat beli tilam angin..

Ni gambar luka2 bedsore tok yg kami (makcik dan aku) jaga sampai tak ada.
IMG_20200403_151435.jpg
IMG_2019-03-30_11-05-08.JPG
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
yang macam ni jom kita bantu, kita pun x tahu nasib kita macam mana
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-4-2020 03:15 PM
Tilam angin berfungsi mengurangkan tekanan pada permukaan badan.. Jadi dapat kurangkan pesakit k ...

ooo tq...tilam angin mr.diy tu kan?
kot2 le tilam angin medical ada jenis lain plak..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
b_n_c replied at 3-4-2020 07:31 PM
ooo tq...tilam angin mr.diy tu kan?
kot2 le tilam angin medical ada jenis lain plak..

Tak tau la mr diy mcm mana.. Sebab yg aku tau farmasi saja jual.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-4-2020 03:35 PM
Tak tau la mr diy mcm mana.. Sebab yg aku tau farmasi saja jual.

ohh tilam lain lah kalu begitu...trima kasih ye sarah...
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
semoga dipermudahkan segala urusan
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
b_n_c replied at 3-4-2020 07:40 PM
ohh tilam lain lah kalu begitu...trima kasih ye sarah...

No problemo..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-4-2020 03:15 PM
Tilam angin berfungsi mengurangkan tekanan pada permukaan badan.. Jadi dapat kurangkan pesakit k ...

Ya allah sama dengan arwah mak mentua aku. 3 bulan terlantar dah jadi mcm ni lepas tu dia meninggal
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
annadonna replied at 3-4-2020 07:56 PM
Ya allah sama dengan arwah mak mentua aku. 3 bulan terlantar dah jadi mcm ni lepas tu dia meningga ...

Innalillah.. Tak apa la arwah dah tak sakit.. Tapi boleh jadi panduan kat semua masa depan.. In case ada yg bedridden.. Tau dah apa yg perlu buat.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 04:11 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
gws ya.......
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-4-2020 03:15 PM
Tilam angin berfungsi mengurangkan tekanan pada permukaan badan.. Jadi dapat kurangkan pesakit k ...

mcmne uols treat bedsore ni sarah...kembali mcm biase..kagum iols sarah...bkn calang2 org bole jage org sakit..


Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
mane so called pejuang retis yg prihatin sgt dgn kebajikan artis? pegi la turun pdg..sembang kencang je lebeh kt socmed..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Pujangga22 replied at 3-4-2020 12:24 PM
tak kisah lah guna jenama mahal ka murah..tp mn pegi artis2/pelawak2/seniman yg iq tinggi..tak bag ...

Rasa dah ade yg tahu ni, kat fb Zam tu pun ramai yg tag zed zaidi la seniman la ebit lew bagai.
Zam tu pun ckp dia ade mesej Achey, dan Achey pun ada respon mesej dia minta no phone wife jibob ni.
Harap ada la bantuan tuk dia.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
namieamuro replied at 3-4-2020 08:30 PM
mcmne uols treat bedsore ni sarah...kembali mcm biase..kagum iols sarah...bkn calang2 org bole jag ...


Ikut semua arahan dr.. Sebelum tok discharge.. Ada team wound care datang dan bagi cadangan guna Allevyn Ag+ utk tok..harga nauzubillah mahai nak mampos.. 10 kepinh rm600..jadi aku check apa kandung allevyn lps tu aku cari produk jenama lain yg sama mcm allevyn.. Ag+ membantu jadi barrier dari jangkitan luar masuk dan dlm masa yg masa jadi sebagai antimicrobal.. Aku juga minta Dr dan nurse ajar cara dressing dgn betul. Jadi.. Bila tok balik ke rumah.. Setiap 2 hari aku dressing luka tu.. Sampai la pulih.. Lebih kurang 6 bulan juga luka tu baru clear.. Dan setiap kali tok masuk wad.. Dr tak percaya yg tok x ada bedsore.. Huhu. Depa check habis satu badan..

Hat ni mahai nak mampos bagi aku.
Shopee_150da74c3e2e942741226ba65e0b98db.jpg

Hat ni lagi murah.. Dan aku guna yg n
Shopee_89a4a7a8daeb89f17fc25abf7fc839f7.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-4-2020 01:16 PM
I pengasuh org tua.. Tok yg i selalu ckp tu tok yg i jaga.. Anak dia upah.. Dia kena strok.. Dah 2 ...

Mesti u ni sabar sgt2 kan? Bukan senang nk jaga org sakit tambah2 lg bukan darah daging kita sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 05:17 PM | Show all posts
sarah82 replied at 3-4-2020 03:15 PM
Tilam angin berfungsi mengurangkan tekanan pada permukaan badan.. Jadi dapat kurangkan pesakit k ...

good job dik sara...tang mana luka tu?sedeh tgk pic yg first tu...
semoga isteri jibob bjaya mjaga suami sampai sembuh semula


Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
bellaamsar replied at 3-4-2020 09:10 PM
Mesti u ni sabar sgt2 kan? Bukan senang nk jaga org sakit tambah2 lg bukan darah daging kita sendi ...


Hahaha.. Takkkk.. I hari2 nak lelong tok kat mamak.. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
MissyMolly replied at 3-4-2020 09:17 PM
good job dik sara...tang mana luka tu?sedeh tgk pic yg first tu...
semoga isteri jibob bjaya m ...

Kat belakang badan dan juga kat pelipat kaki.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list