Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9466
View
127
Reply

"Hospital Suruh Bawa Pulang Kerana Covid-19" - Isteri Jibob Mohon Bantuan

[Copy link]

Author: ctcheery    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 3-4-2020 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-4-2020 11:26 PM
Paling mahai Peptamine.. Harga 800 gm adalah 100..

Sisturrr..tkde dah kot harga tu..now 400g dah 80++biasa hospital tak ajar pakai tu unless kalau u betul2 mampu atau mmg ada keperluan diet tertentu..
Yg plg murah nutren optimum dgn diabetik..i yg pakai nutren fibre pun dh nk nangis...

Stretcher kalau ada utk mandikan patient sekali sekala..most of the time sponge bath/wipe down je..kebersihan sgt penting..tu yg buat org yg jaga burn out and mahal kos utk maintain..
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-4-2020 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
harithzakuan replied at 4-4-2020 03:37 AM
Sisturrr..tkde dah kot harga tu..now 400g dah 80++biasa hospital tak ajar pakai tu unless kalau u  ...

Biasanya pesakit cancer dpt peptamine.

Utk lap badan..benda wajib ada
1. Tuala good morning
2. Baldi yg 3/4 air bersih
3. Mandian.

Basahkan sikit badan tu lps tu lumur mandia ala2 kita mandi.. Lps tu guna tuala good morning yg dah basah, lap badan, dan bilas dlm baldi yg ada air bersih tu.. Ulang 3..

Utk shampoo rambut aku guna inflatable shampoo basin dan juga aku buat sendiri portable shower utk senang cuci rambut tok
IMG_20200222_123111.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah permudahkan dan sembuhkanlah beliau, dan kuatkan semangat buat ahli keluarganya. Semoga pulih sembuh seperti sediakala, Aamiiin.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-4-2020 11:49 PM
Biasanya pesakit cancer dpt peptamine.

Utk lap badan..benda wajib ada

Badan tok kurus/berat turun tak?dh berapa lama tok terlantar? Mcm tom sy dh nk masuk 7thn rasanya..bdn mmg kurus kering dah..

Lg satu org terlantar ni akan kena depression sbb mereka terperangkap dlm diri sendiri..sikit demi sikit mereka kehilangan upaya..nk fisio pun dh susah..mcm tok sy,dulu boleb ckp sikit,now dh tak boleh..tgn dan kaki ada membengkok dan keras sikit..tp masih boleh kenal org..sebijik mcm baby..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
harithzakuan replied at 4-4-2020 03:59 AM
Badan tok kurus/berat turun tak?dh berapa lama tok terlantar? Mcm tom sy dh nk masuk 7thn rasanya. ...

Dah 2 tahun.. Kat sendi2 tu.. Sapu minyak bidara.. Dan buat perlahan2 fisio..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-4-2020 12:28 PM
Jangan guna wet tissue jenama TENA 40 keping rm6.50..kita org biasa kena cari yg murah.. Beli dari k ...

Bagus sebab Sarah share ni. Membantu juga forumer lain yg berkeperluan.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-4-2020 01:16 PM
I pengasuh org tua.. Tok yg i selalu ckp tu tok yg i jaga.. Anak dia upah.. Dia kena strok.. Dah 2 ...

Oo.. Professionally Sarah ni caretaker la ek? Akak ingat tok yg Sarah jaga ni tok kandung.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 08:18 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-4-2020 03:15 PM
Tilam angin berfungsi mengurangkan tekanan pada permukaan badan.. Jadi dapat kurangkan pesakit k ...

Sedihnya akak tengok bedsores ni..
Alhamdulillah tok & nenek kandung yg kitorng reramai bela bergilir2 dulu xde macam ni. Tapi memang kena jaga betul2 utk elakkan bedsore ni.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 08:25 AM From the mobile phone | Show all posts
bellaamsar replied at 3-4-2020 05:10 PM
Mesti u ni sabar sgt2 kan? Bukan senang nk jaga org sakit tambah2 lg bukan darah daging kita sendi ...

Betul. Sarah ni jenis sabar & teliti la kot bila buat kerja. Dan org sgt bertanggungjawab je boleh rawat hari2 macam ni.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 08:25 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-4-2020 05:17 PM
Hahaha.. Takkkk.. I hari2 nak lelong tok kat mamak.. Hahaha

Nak lelong! Bak lelong! Tp mesti x sampai hati kan..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 08:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 4-4-2020 08:13 AM
Oo.. Professionally Sarah ni caretaker la ek? Akak ingat tok yg Sarah jaga ni tok kandung.

Mulianya kerja Sarah. Tahniah & syabas sis.

Teringat mak KRed. Kesian x berjaga kan?
Alfatihah.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 4-4-2020 12:25 PM
Nak lelong! Bak lelong! Tp mesti x sampai hati kan..

Hahaha.. Usik dia.. Marah la.. Bila dia marah dia akan ckp... Tak pun buat2 tak pandai mengaji al quran.. Lps tu tok akan baca ayat al quran yg sy berlakon x reti baca tu.. Hahahaha.. Sy mmg suka usik dia
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 08:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 4-4-2020 12:18 PM
Sedihnya akak tengok bedsores ni..
Alhamdulillah tok & nenek kandung yg kitorng reramai bela ber ...

Sakit bila cuci.. Makcik biasanya akan lari keluar bila sy dressing luka tok.. Dia x tahan dengar tok bgtau sakit.. Bila dah sembuh luka tu.. Rasa lega sangat.. Fuhhh
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 4-4-2020 12:13 PM
Oo.. Professionally Sarah ni caretaker la ek? Akak ingat tok yg Sarah jaga ni tok kandung.

Tok kandung sy jaga sampai meninggal.. Arwah meninggal masa sy tukar pampers.. Tak sedar pun kata arwah tengah nazak masa tu..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 4-4-2020 12:12 PM
Bagus sebab Sarah share ni. Membantu juga forumer lain yg berkeperluan.

Hahaha.. Sy suka beli tempat murah.. Tu share..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Artis yang macam ni yang perlu diberi bantuan
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 08:41 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-4-2020 11:49 PM
Biasanya pesakit cancer dpt peptamine.

Utk lap badan..benda wajib ada

Wah! Ada ya rupanya inflatble shampoo basin dah. Kami dulu cucu lelaki la kena angkat nenek utk bawa gi bilik mandi. Kasi mandi bebetul. Sekali sehari je la mampu mandikan. Lepas tu petang lapkan badan saja. Letak katil di ruang family so bila malam, ramai2 tidur keliling katil tu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 08:42 AM From the mobile phone | Show all posts
harithzakuan replied at 3-4-2020 11:59 PM
Badan tok kurus/berat turun tak?dh berapa lama tok terlantar? Mcm tom sy dh nk masuk 7thn rasanya. ...

Kita kena rajin exercisekan tok tu supaya sendi x keras. Sedih la kalau sendi dah keras. Merengkuk gitu je kan..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 4-4-2020 12:41 PM
Wah! Ada ya rupanya inflatble shampoo basin dah. Kami dulu cucu lelaki la kena angkat nenek utk ba ...

Hahaha.. Masa kat wad.. Sy guna plastik utk jadi tempat takung ayaq masa shampoo.. Balik rumah, kepala katil hospital tok tak boleh buka.. Tu cari tempat shampoo.. Sekali ada.. Dari china.. Malaysia x ada
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga di permudahkan segalanya Aamiin..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list