Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
11205
View
244
Reply

"Dah Kering Idea Ke?" - Grup Dolla Dikecam Tiru Identiti Blackpink Versi Malaysia

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-4-2020 06:38 PM | Show all posts |Read mode


Kumpulan Blackpink memang menjadi ikon muzik Kpop bagi kategori wanita saat ini. Dengan lagunya yang sedap didengar serta tarian yang energetik, ramai remaja di seluruh dunia yang mengimpikan untuk menjadi seperti Lisa, Jennie, Rose dan Jisoo.


Namun, percayakah anda jika dikatakan ada sebuah grup di Malaysia kini tampil hampir menyamai kumpulan Blackpink ini? Hadir dengan single terbaru, Dolla Make You Wanna, 4 ahli remaja perempuan ini didandan hampir menyerupai Lisa, Jennie, Rose dan Jisoo.


Bukan itu sahaja, rentak lagu, tarian, sinematografi dan lain-lain turut menyamai video klip kumpulan popular itu. Bayangkan Blackpink versi Malaysia yang lagunya Bahasa Melayu?









Rata-rata netizen menyifatkan kehadiran kumpulan yang meniru gaya Blackpink ini sebagai 'sampah' kerana ia hanyalah idea untuk cepat popular. Sedangkan ramai peminat tegar Blackpink yang dikenali Blink menganggapnya sebagai jenaka dan ancaman.








IG



Tangkap muat.

Walaupun tarian mereka dikatakan hampir sama dengan Blackpink, ia tetap nampak 'tidak kena' kerana tidak kelihatan seimbang antara satu sama lain.



"Siap sorang acah lisa, sorang acah rose hahaha bongok lah. I mean, ok je tapi make sure go through proper selection boleh tak make sure betul lawa n talented dulu."



IG





Malahan, ada yang menyangka kumpulan Dolla adalah grup dangdut dari Indonesia.








IG


Jadi, bagaimana? Adakah Dolla mampu merancakkan lagi industri muzik kita? - CARI


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-4-2020 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
whooo areee youuuss ??
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 06:41 PM | Show all posts
Malahan, ada yang menyangka kumpulan Dolla adalah grup dangdut dari Indonesia.


dah la nama dekat nak sama dgn Dollah
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Jual  body
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
eeeuuwwwww.. sila ke kuburan berjemaah
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
muka jawa ada hati nak berkpop..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 06:52 PM | Show all posts
mati2 akak ingat doula ultramen sambut baby kt rumah
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 3-4-2020 06:41 PM
dah la nama dekat nak sama dgn Dollah


Lol this is funny!

Btw whoreyussss datang dari mana ni tak tau
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 3-4-2020 10:41 PM
dah la nama dekat nak sama dgn Dollah

Baca komen ni terus tergelak tepat sekali
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Adehlaa.. Ghupo bohsiaa jahh..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
kenapa x namakan Leeyza Dolla? sedapp sikit nk sebut
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 06:58 PM | Show all posts
Bakal mendapat hencapan dari netizen, sexy uolllzzz
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka karat much tak sesuai
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 07:06 PM | Show all posts
Arry replied at 3-4-2020 06:58 PM
Bakal mendapat hencapan dari netizen, sexy uolllzzz

netizen ni grup minah macam ni cerca la tapi kalau deris sapikyle julporn jual body okay jah
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingat group yg bersalin secara alami tu .. Doula
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Lerr mati2 igt group doula peneman org beranak tu adoi salah baca rupanya
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Cam.nama.dolla cantik.jah
Mak iols dolu slalu beli dolla cantik
Iols.suka guna utk hilangkan jerawat
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Dollah ni artis mana? Dollah yang timoh duduk celah kangkang dollah tu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
kt US ada Doja yg aset cam Nikki Minaj.. Dolla ade x
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Tarian tak sharp.... And nampak mengah di situ ye dikkk...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list