Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
14729
View
394
Reply

[Tempatan] Kebenaran Terbongkar: Kes Kluster Itali Di Sarawak, Kematian 5 Sekeluarga Akhirnya Dirungkai Berpunca Dari ‘Officemate Chinese’

[Copy link]

Author: wunan88       Show all posts   Read mode

Post time 8-4-2020 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
minah_selekeh replied at 8-4-2020 09:30 PM
Hahahahah! Rare betul Cina sokong BN/ UMNO..

Betul la weyh..sebab dia tu bekas cikgu skola gomen..ideologi penjawat awam sbab tu walaupun cina tapi sokong kuat bn..
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 9-4-2020 12:08 AM | Show all posts
RHB x kuarkan apa2 statement ker?
try org semua withdraw and boikot RHB.

X ke naya?
be responsible la
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2020 08:42 AM | Show all posts
ekmal_sorrow replied at 9-4-2020 12:08 AM
RHB x kuarkan apa2 statement ker?
try org semua withdraw and boikot RHB.

mgkin mereka ambil pendekatan berdiam lebih baik?...nama kluster pun takde kaitan dgn ahso/rhb
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2020 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 7-4-2020 06:25 PM
Mata kena tumbuk.

Tak paham..
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2020 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
palmolive replied at 9-4-2020 04:32 PM
Tak paham..

Pernah ada kan gambar sebelah mata lebam.
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2020 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 8-4-2020 03:28 PM
Aku pun rasa camtu gak..sbab ahso ni demam masa dtg keje pas balik italy kn

Ahso ni balikbitaly.. Demam mc dua hari pastu naik keje.
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2020 09:02 PM | Show all posts
MissyMolly replied at 9-4-2020 08:42 AM
mgkin mereka ambil pendekatan berdiam lebih baik?...nama kluster pun takde kaitan dgn ahso/rhb
...

masalahnyer dah viral......kalo check dkt staf org.chart (setiap bank sure ada) ,muka dan nama ahsoo diana ong ting ping ni naik.
RHB nak lari mana dowh?


Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2020 09:57 PM | Show all posts
ekmal_sorrow replied at 9-4-2020 09:02 PM
masalahnyer dah viral......kalo check dkt staf org.chart (setiap bank sure ada) ,muka dan nama ahs ...

aah...kantoi big time...bawang rangers punya kerja..mgkin org sana boleh komen rhb tu sendiri mcama...ai backdown hencap ahso ni buat masa ni...tp kt tv3 kan ada slot mcm segmen iklan yg re-tayang presscon by MKN,DG dlm btk short clip...hari ni tgk clip semalam tu still kluster italy...tak ada apa perubahan...

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2020 11:06 AM | Show all posts
olezzeli17 replied at 8-4-2020 12:34 PM
Sebab tu saya cakap saya bsikap neutral dulu dlm hal ni.. Saya tak suka nk blame sapa2.. Takde kes ...

betul.. yg meninggal dalam kluster nie mmg rapat dalam family...

yang bising2 sh khuzaimah tu hanya sepupu kepada cucu keluarga yang meninggal. keluarga yang sangat besar...

patutnya kalau awal dicegah mmg tak merebak...kerana diana tu hanya jangkiti seorang, yaitu rozana... (jika diambik assumption jangkitan dari diana ke rozana)

but what if mak cik kepada asmadi, or asmadi kepada makcik...kepada rozana dan seterusnya kepada orang lain?

skrg kita tak tau sapa pembawa..dan ketika kejadian berlaku takde kawalan pergerakan, semua masih bebas....
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2020 11:09 AM | Show all posts
TravellingBear replied at 8-4-2020 02:07 PM
Owh... diana mmg balik dari italy... tak sama...

Mmg family & makcik ni tak tahu apa2.. based  ...

mmg pasti...sbb apabila makcik meninggal, ada buat tahlil...masa dalam sakit tu pun mmg ada org ziarah..sbb makcik nie ajk surau dan tukang ajar mengaji...

yg sh khuzaimah tu mmg buat bday party... ter stalk fb dia masa dia bising2 tmpt kuarantin diorang tak ada cerek, takde kelengkapan...hanya ada katil, selipar, gayung tilam dan sebiji bantal jer...bilik air asing dan penuh dgn lipas katanya...
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2020 11:10 AM | Show all posts
Nham22 replied at 8-4-2020 04:42 PM
Haaaaah dalam PKP pon buat birthday party.. Panggil ramai2 atau family die ja...

hanya family.. tapi dari family merebak lagi sampai 22-37 orang...

skrg dah 41 positif
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2020 08:35 PM | Show all posts
leylapple replied at 11-4-2020 11:10 AM
hanya family.. tapi dari family merebak lagi sampai 22-37 orang...

skrg dah 41 positif

Ya ampun!! dari seekor ahso balik dr Itali merebak smp begini sekali?? Satu keluarga besar pula tu. Kenapalah ahso tu tak mati saja.
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2020 08:36 AM | Show all posts
Nape haku tak tau identiti ahso neh
Kat page2 dpn ade ker
Malas nak selak
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2020 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg peliknya ah soh tu tak mampus pun walaulun ada covid
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2020 09:28 AM | Show all posts
Kerana sorang  ah so Ramai dh berjangkit... hingga yg meninggal pun ada... moga keluarga arwah kuat n tabah menghadapinya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list