Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
14733
View
394
Reply

[Tempatan] Kebenaran Terbongkar: Kes Kluster Itali Di Sarawak, Kematian 5 Sekeluarga Akhirnya Dirungkai Berpunca Dari ‘Officemate Chinese’

[Copy link]

Author: wunan88    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 6-4-2020 06:08 PM | Show all posts
asma87 replied at 6-4-2020 02:12 PM
Japgi Kuar aa balik dgn ISU:

Penang

Dah muncul ke blm ayam tu? Ada buka thread ala victim tak
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 6-4-2020 06:12 PM | Show all posts
MissyMolly replied at 6-4-2020 04:08 PM
tapi kuat betul antibodi ping-ping ni...sihat dah kan dia

Biasa yg super spreader ni sihat walafiat. Pelik kan
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
katak hijau replied at 6-4-2020 03:10 PM
Dah ada dah pun statement menyelamatkan ahso oleh org melayu jugak. Punya baik org melayu ni



Babinya melayu kalu menipu kunun ping2 tu kuarantin sampai 10/3...ingat netizen bodoh kew...
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
dizekni replied at 6-4-2020 04:33 PM
Jangan dia buat cerita ada lalu masjid sri petaling dah la

Orix dan rosselemaxis mesti tgh cari idea...mungkin ping ping tercemolot dgn tabligh dr itali atau kat epot?
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 06:16 PM | Show all posts

Aku vote for cluster Dapigtaly
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
harisbee replied at 6-4-2020 06:15 PM
Orix dan rosselemaxis mesti tgh cari idea...mungkin ping ping tercemolot dgn tabligh dr itali atau ...

Derang buat2 tak baca atau kononnya dah mati
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 6-4-2020 06:16 PM
Aku vote for cluster Dapigtaly

Babi dalam bahasa iban apa

ko tau tak
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 06:23 PM | Show all posts
dizekni replied at 6-4-2020 06:19 PM
Babi dalam bahasa iban apa

ko tau tak

Aku Sabahan so tak tau bahasa Iban. Tp dlm bahasa Dusun babi ialah bakas. Sinalau Bakas tu makanan paling popular. Babi bakar/salai.
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 6-4-2020 06:23 PM
Aku Sabahan so tak tau bahasa Iban. Tp dlm bahasa Dusun babi ialah bakas. Sinalau Bakas tu makanan ...

Tau ko sabahan,
kot la ko ada kawan yang iban

haha
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 6-4-2020 06:04 PM
Dan.bos yang tak.bagi cuti n kena tolak annual leave tu pon harus kena ambil tindakan
Sebab covid ...

Sepatutnya HR perlu paksa staff dia unpaid leave self kuarantin dan larang datang ofis jika ada rekod travel
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Omg........
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 06:29 PM | Show all posts
dizekni replied at 6-4-2020 06:25 PM
Tau ko sabahan,
kot la ko ada kawan yang iban

dulu aku boleh gak berbahasa Iban sebab ada kawan sekolah Iban. Tp skrg dah tua ni lupa semua
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Moga2 disaman ppuan Dapig ni.
Di Italy klau tak silap aku ada mayor umumkan nm sorg ppuan yg pulang ke kg dia.then jadi super spreader.org2 punyalah marah dan dicari ppuan tu.
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 06:52 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 6-4-2020 06:12 PM
Biasa yg super spreader ni sihat walafiat. Pelik kan

kun fa ya kun...siapa kita nak persoal kalau dah itu ketentuan Tuhan...tp sbb nak tahu tu...hehe...guna logik akal/sains je la...immune sistem dia bagus...kalau betul dikatakan dia demam...mc..tp lepas tu masuk kerja tak sambung self-quarantin....kt situ la ping-ping ni silap sama mcm samdol korea tabligh tu...patutnya jgn pergi kerja...dah ada petunjuk kecil iaitu tak sihat...tp ye la masa tu kes import ni tak glamour lagi...dia pun tak tahu kesan buruk...boleh jd sumber sejarah import yg utama depa dua ni...
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 6-4-2020 06:04 PM
Dan.bos yang tak.bagi cuti n kena tolak annual leave tu pon harus kena ambil tindakan
Sebab covid ...

Betui la
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 07:03 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 6-4-2020 06:08 PM
Dah muncul ke blm ayam tu? Ada buka thread ala victim tak

kita kena tegur tau sebut chicken tu...tak leh guna istilah tu...tp supermod siap pesan tak yah masuk tered dia tu pun kalau kita tak suka..sbb nanti buat tambah view tered dia even kita sr & tak komen...so pls ignore je tered dia...baik sr/komen kt tered org lain

harap-harap yg balik melancong luar negara (sblm wajib kuarantin kat pusat2 yg disediakan) take note la kesan buruk jd super spreader ni...kena dedah juga kes spy yg ignorant is a bliss ni fhm kenapa perlu self-kuarantin...yg tak melancong luar negara pun tak payah nak curah tempayan sgt....stay at home dgn tempayan masing-masing

identiti super spreader tdedah tu kerja bawang rangers...nasib la hang la ping-ping

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 6-4-2020 10:08 PM
Dah muncul ke blm ayam tu? Ada buka thread ala victim tak

Dia buka thread tentang penang capai 99.9 % patuh MCO.. Hahahah.. Takut la nak masuk thread ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
kerajaan la bodo x sekat org yg br blk dr luar negara awal2. Atok kutty punya kabinet. Kt berpandangan jauh, management cekap, x ada ketirisan.

taik kucing!
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa tak namakan cluster ah so?
Kenapa nak namakan cluster itali
Sedangkang tabligh xnamakan cluster korea

Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 6-4-2020 07:12 PM
Dia buka thread tentang penang capai 99.9 % patuh MCO.. Hahahah.. Takut la nak masuk thread ni

Agak menyampah sudah kerana mod diam shj. Im not a racist kind of a person. I pun ada kawan multinational multi racial and multi agama. It so sad ada org macam ni trying to defend something which tak masuk akal and trying to instigate a fight between malaysians.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list