Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
14651
View
394
Reply

[Tempatan] Kebenaran Terbongkar: Kes Kluster Itali Di Sarawak, Kematian 5 Sekeluarga Akhirnya Dirungkai Berpunca Dari ‘Officemate Chinese’

[Copy link]

Author: wunan88    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 6-4-2020 10:44 PM | Show all posts
dizekni replied at 6-4-2020 10:33 PM
Melayu Muslim kat sarawak lagi teruk kena bash pasal tabligh

derang rasa cina dap lagi ramai

ow...ada divisyen...haa tepokkkk
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 6-4-2020 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
dizekni replied at 6-4-2020 10:43 PM
Patutnya biarkan je la kalo dia nak terjun tingkat 14 pun

setiap nyawa berharga.. Penat dr selamatkan dia.. Bagi hukuman paling besar adalah dia kena hadap dia adalah pembunuh tidak langsung kepada 5 ahli keluarga.. Tu hukuman paling besar yg bg aku dia patut hadap hari2.
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 10:48 PM | Show all posts

Mmg bakas sangat. Bagus di salai saja biar jd sinalau bakas
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 10:48 PM | Show all posts
kerabuBiru replied at 6-4-2020 10:42 PM
Yaaa majoriti chinese salahkan geng tabligh ni.. sapa2 yg kolig dia dgn chinese tahu laa dorang pu ...

in denial phase..lps tu acah play victim...
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
MissyMolly replied at 6-4-2020 10:44 PM
ow...ada divisyen...haa tepokkkk

10k dah cukup 1 divisyen

sekang dah ada berpuluh divisyen

nanti boleh la buat pertandingan cipta lambang rejimen bawang rangers

hahah
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
kerabuBiru replied at 6-4-2020 10:42 PM
Yaaa majoriti chinese salahkan geng tabligh ni.. sapa2 yg kolig dia dgn chinese tahu laa dorang pu ...

Lg satu cina n India mmg anti current gomen... X de 1 pun non malay yg ak knal support current gomen.. Of coz la.. Lg2 ngn wak yidin yg nmpk Islamic... Ak trus ckp ngn dowang.. Current situation ko da x blh nk pilih2 sape yg ko nk.. Support je gomen yg Ada skang... Ko nk rebel tggu lpas c19 abis...
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 10:52 PM | Show all posts
dizekni replied at 6-4-2020 10:50 PM
10k dah cukup 1 divisyen

sekang dah ada berpuluh divisyen

bahahaaa...sabar je...buat porem la kumpul semua sub divisyen situ..markas-markas!
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 6-4-2020 10:48 PM
Mmg bakas sangat. Bagus di salai saja biar jd sinalau bakas

jadilah, ada juga perkataan aku dapat belajar dari rakan dusun di porem ni
haha

tq bro

Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
dizekni replied at 6-4-2020 10:33 PM
Melayu Muslim kat sarawak lagi teruk kena bash pasal tabligh

derang rasa cina dap lagi ramai

Sama jer cina kat tanah melayu ni.. dorang naik lemak dan semakin biadap lepas dpt kuasa 2tahun lepas... aku rasa dlm 10peratus jer chinese malaysian yg betul2 malaysian dan dapat bergaul dgn baik tanpa prejudis dan prasangka kpd melayu islam.. yg baki lagi tggu masa dpt kuasa..
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 10:57 PM | Show all posts
Jangan buat tuduhan melulu kluster RHB
BERNAMA


KUCHING - Rakyat Sarawak digesa tidak membuat tuduhan melulu berhubung jangkitan koronavirus (Covid-19) melibatkan satu kluster yang dikenal pasti sebagai Kluster RHB di negeri itu.

Menteri Pelancongan, Kesenian, Kebudayaan, Belia dan Sukan Sarawak, Datuk Abdul Karim Rahman Hamzah berkata, ada dakwaan yang tular di media sosial menyatakan kluster itu bermula daripada seorang individu yang enggan menjalani kuarantin sehingga menyebabkan satu keluarga meninggal dunia disebabkan jangkitan itu.

Beliau yang juga Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri (JPBN) berkata, ingin saya nyatakan di sini, wabak ini tidak memilih bangsa dan tidak memilih agama, apa yang telah berlaku adalah satu perkara yang tidak diingini dan semua orang tidak mahu dijangkiti wabak ini.

“Tidaklah perlu untuk kita menguar-uarkan bahawa kematian atau wabak itu berlaku ekoran daripada seseorang atau daripada bangsa mana dan menyebabkan perasaan yang kurang enak,” katanya pada sidang media harian Covid-19 di Wisma Bapa Malaysia di sini hari ini.

Abdul Karim berkata, sesiapapun tidak akan pergi bekerja mahupun bertemu orang lain sekiranya mengetahui lebih awal mereka telah dijangkiti wabak itu.

“Jadi harapan saya kepada rakyat Sarawak untuk tidak membuat tuduhan melulu kerana tiada siapa pun mahu dijangkiti dengan pandemik ini,” katanya. - Bernama

Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 10:58 PM | Show all posts
hentam Tabligh berbelas thread OK pulak
2-3 thread kluster RHB terus ckp jgn racist, jgn tuduh melulu  
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 11:01 PM | Show all posts
dizekni replied at 6-4-2020 10:55 PM
jadilah, ada juga perkataan aku dapat belajar dari rakan dusun di porem ni
haha

hahhaha!! ok ok. no problem.
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 6-4-2020 10:57 PM
Jangan buat tuduhan melulu kluster RHB
BERNAMA


You reap what you sow
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 6-4-2020 10:58 PM
hentam Tabligh berbelas thread OK pulak
2-3 thread kluster RHB terus ckp jgn racist, jgn tuduh melu ...

Masa awal2 dulu kluster UDA kan? CEO pun kuarantinkan diri dan perkara sepatutnya.
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 11:16 PM | Show all posts
pegi melancong dah ambik annual leave koman2 dlm 3/4 ari.. (mybe lbh)

balik nk kena self kuarantin lg 14 ari?? mmg tak lah jwbnya

so.. kira ambk mc 2 ari tu dah cukup baik la tu.. kata mereka

selfish sgt  perangai  
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 6-4-2020 10:57 PM
Jangan buat tuduhan melulu kluster RHB
BERNAMA


Hahahahaha....dekat sebulan ratib tabligh, takde pulak pemimpin sarawak bersuara, tiber baru 1 hari kena dah kluar perkataan rasis...tisu betul.
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 11:33 PM | Show all posts
kerabuBiru replied at 6-4-2020 10:55 PM
Sama jer cina kat tanah melayu ni.. dorang naik lemak dan semakin biadap lepas dpt kuasa 2tahun le ...

Memang! Selalu aku tengok yang OK sikit, diorang ni cikgu.. Kalau Cina lain, jangan harap nak baik sangat perangai.. Dah2 la.. Jangan bagi dah puak diorang pegang kuasa..
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 6-4-2020 10:40 PM
Jenuh nak tangkis.. Ah so ni pun dah deactive fb.. Aku rasa cara nak bg kita dok rumah.. Adalah KK ...

Aku suka cara ko kak.. pikiran jauh dr kotak pikiran.. hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Berbudibahasa replied at 6-4-2020 11:36 PM
Aku suka cara ko kak.. pikiran jauh dr kotak pikiran.. hahaha

Aku kesian kat org kerja gaji hari.. Jadi biar lah MCO cepat habis..
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2020 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
minah_selekeh replied at 6-4-2020 11:33 PM
Memang! Selalu aku tengok yang OK sikit, diorang ni cikgu.. Kalau Cina lain, jangan harap nak baik ...

Kolig aku chinese pompuan n kira close rapat juga laa n very nice wit me... tapi aku kecewa anak dia dua org 8 n 10tahun tak reti cakap malay. .. aku heran since family dia as malaysian tapi dia tak praktik bahasa dlm family sbb as malaysian tidak dapat tidak dorang kena tahu bahasa malaysia melainkan dorang ada agenda lain tidak iktiraf bahasa malaysia
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list