Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
16090
View
364
Reply

"Buang Artis? Korang Buang TV, Radio Dulu" - Beego

[Copy link]

Author: Lilrose    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 9-4-2020 08:39 AM | Show all posts
Edited by balakkampung at 9-4-2020 08:42 AM

ko ingat ni zaman jepun..nak suruh orang buang tv dgn radio..
aku tgk drama youtube jer sekarang..layan kontrakkan rempong..indo punya drama..ngekek aku gelak..tv bukak time berita dgn kartun jer..
sebelum ni memang aku ngaku aku hardcore tgk drama melayu..penyokong drama tempatan..tapi sejak kes artis2 during PKP ni...aku terus hilang mood nak sokong korang dah..hilang minat terus nak tgk drama tempatan...
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 9-4-2020 08:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pon dah lama gilerrr xlayan cerita melayu retis sampah menjijikkan..so proud of myself. mmg melayan k-drama je sedari zaman sekolah smpai dah anak 3 ni.
anyway,kalo ade fattah amin je aku terpaksa tgk hokey..
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2020 08:53 AM | Show all posts
ni gaduh macam telur ke ayam dulu?

Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2020 08:54 AM | Show all posts
awenda507 replied at 9-4-2020 01:31 AM
Org tgk tv bkn hadap hiburan je Beego oii

Betul.. Keramaian berbentuk sukan antarabangsa seperti Sukan Olimpik dan Piala Dunia semua akan layan live kat TV, itupun jika ada siaran langsung

Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2020 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 9-4-2020 12:30 AM
Bodohnya. Ternyata Covid19 nih menyerlahkan true colour semua org.
Ingat org beli tv dan radio utk  ...

Hahaha cte fav mak aku tu crime patrol,  ntah brpe ratus episod dah skrg ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2020 09:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Joke of the year aduhai ingat orang beli tv sbb nak tengok hiburan and artis malaysia je ke

I tengok TV mmg just bukak TLC, AFC, HBO, FOX, DISCOVERY CHANNEL JE. Kalau bosan bukak iflix/netflix tengok movie luar. Takde efek kesihatan n kewangan pun tak tengok hiburan artis malaysia on tv/radio/any channel omg seriously what a joke!

Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2020 09:34 AM | Show all posts
menyalak pulak kucing bingo pak atan ni. ko ingat orang beli TV mahal2 nak hadap drama suamiku mat rempit ke yeop? Dari hadap drama murahan lagi baik meouls layan Brooklyn 99, good doctor, rupaul dragrace, we bare bear, the vet life, cats from hell,hospital playlist, nobody knows,  dr cutie,  kanchana, banyak oiiii citer yg boleh tengok
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2020 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Yikes beego sangkak giler retis malaysia nie sapa bukak tv nak tgk korang weiii???? Banyak lagi pilihan cerita ai lagi rela tgk goshop dr tgk drama melayu yg cintan cintun omgg
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2020 10:17 AM | Show all posts
aku dah lamer tak tengok tv derrr...
anak2 buah aku buat layan kartun je
kali last aku tengok pun running man ngan kdrama
bahagia dah aku layan kdrama je skang
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2020 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Abis tu go shop nak tengok kat mana
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2020 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
tipuware replied at 8-4-2020 04:36 PM
Knp kita masih gunakan perkataan 'artis'.. Kita tak gunakan 'selebriti' yg menyeluruh kpd penyanyi p ...

Aku mmg  panggil dorang selebet ... derived dari perkataan celebs
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2020 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Nenek pojiah dah kenapa sama naik macam nenek ogy. Tak sedar diri ke selebet semua bila tua mmg diterlupakan . Byk lagi yg muda2 berbakat & creative tapi stay low jer. Selebet2 yg bebising ni semua spesis tkde masa depan tu pasal memekak jekkk
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2020 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by msrosse at 9-4-2020 10:46 AM

Kau ingat aku bli tv tu pakai duit seniman ke? Fyi kau idop zaman batu ke nk dgr radio?
IMG-20200409-WA0010.jpg


Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2020 10:45 AM | Show all posts
org bukak tibi nk tgk dokumentari hewan laaaaa...tgk hewan lg terhibur dr tgk korg yg berlagak bilionair setiap pkl 7..
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2020 10:50 AM | Show all posts
Hahahah. Jokes on these so called artist.
Sy tak bukak tv Ma

Sy tgk forum pun sy da terhibur
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2020 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols semua tengok. Astro, tv free, netflix, androud tv tapi still tak kenal kau beego
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2020 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Beego ni yang berlakon cerita puteri tu kan?
Akak dah betul2 lupa kewujudan dia.
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2020 12:15 PM | Show all posts
kuat meroyan artis Malaysia ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2020 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha ah the audacity. Berapa banyak syer kau masa beli TV aku tu. Tapi jujur lah, takda artis mmg tak best. Takkan aku nak gossip pasal nurse, pasal polis pasal cikgu. Takkan nak thirsty dengan bomba, tentera, attendant hospital?
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2020 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Tv tu guna duit aku.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list