Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
15447
View
364
Reply

"Buang Artis? Korang Buang TV, Radio Dulu" - Beego

[Copy link]

Author: Lilrose    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 8-4-2020 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
TANPA PEMINAT SIAPA LAH SAYA
Ni kan ayat yg retis selalu bg pemonat makan lol
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 8-4-2020 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Beego ni kat indon maknenya tolol, stupid, dumbass ni kata bibik i okay, memang beego lah kau
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 02:59 PM | Show all posts
buragazz replied at 8-4-2020 02:52 PM
Aku rasa dah berapa thaun dah aku tak tgk drama2 melayu ni.. filem pun last animasi BBB UU EA filem  ...

filem local last aku tgk kat wayang KL Gangster haha berapa tahun dulu tu
since then no more cerita melayu yg aku tgk

skrg ni TV kat rumah buat tgk Netflix je layan drama/filem US and no Astro

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Masalahnye dia ni retis lagi ke?, atau bekas retis.
Sedihhh!. Dah lah sendu bodoh pulak tu.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 03:04 PM | Show all posts
Eh wat pa nak buang tv aku? Aku bayar cash n subscribe Astro bayar k

Buang otak kt lutut hang dlu lah bigo watsoeverr

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
so dah masuk season 6 drama netizen vs retis sangkak?

bole x korg para retis nk lawan netizen pki otak pki fakta ala bangjib buat ke pihak lawan..buang tv kejadahnye..kau hingat tv tu tayang cite malaysia je ke? mereput la retis sangkak msia yg bongkak sgt ni.


money heist, come to mama!
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
X abis2 lg artis vs netizen
Yg boikot terus kan boikot
Yg nak tgk tv tu teruskan jer, xyah nak taksub sgt dgn artis ni.
Manusia ade pilihan citarasa macam2
Sbb yg tgk pon tv/bil masing2
Bayar sendri....
Yg penting forum gosip masoh penuh dgn gosip2 artis wp dah diboikot
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka2 suruh orang buang TV..hello, ingat kitorang beli TV semata tuk tengok artis tersangkak negara ke..i dah bertahun tak layan drama/rancangan sampah meleis,i tengok drama korea dengan Netflix lahh,and berita kadang2.whorayus..dia ingat rakyat mesia hadap sangat ke drama melayu,what a joke.. rupanya selama ni artis2 kita fefeling berjasa sangat sebab keluar TV.wtf sangattt..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Dh lama x tgk tv n dgr radio..org guna internet saja beroooooo
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
pinksarah replied at 8-4-2020 02:30 PM
Me too..

X layan retis sampah malaysia sejak depa ni insensitive dgn current issues..

Ramai beralih ke hiburan Korea sebab drama dan variety show dorang.

Variety show Korea

Hello Counselor : Setiap episod akan ada 3 orang yang akan luahkan masalah dia. MC akan dengar dari 2 pihak, dan cuba berikan solusi

Boss in the mirror: Ni best. Sebab bos/CEO syarikat model, gym, youtube (JiniTV), restaurant, kelab bola keranjang. Dorang tunjuk cara macam mana CEO tu berkerja , bukan propa. Details weyh.  Cara CEO deal contract dekat CEO lain. Cara CEO layan pekerja dia . Pekerja dorang pon selamba je luahkan apa yang dorang suka dan tak suka tentang CEO tu. Rancangan ni fokus tentang cara kerja sebuah syarikat dan bagaiman CEO nak berubah supaya pekerje dorang akan lebih selesa dengan dorang.

Return of Superman: Tentang anak2 selebriti/ahli sukan Korea. Dorang sangat bijak. Umur 2 tahun dah boleh bercakap , petah pulak tu. Critical thinking dorang pon superb. Lebih kepada cara parents didik anak dorang. Banyak tips boleh dapat. Dah lah semua budak2 dalam tu bijak. IQ tinggi EQ tinggi.

omniscient interfering view : Interaksi manager dengan artis Korea. Kita boleh tengok siapa manager yang jaga artis Korea yang kita minat. Macam mana dorang jaga uruskan artis dari A-Z. Rapat ke tak.

Gag Concert: Rancangan lawak dekat Korea. Ada banyak slot. Lawak dorang semua best.

Home Alone: Real life artis dekat rumah dorang dan apa yang dorang buat bila tengah cuti. Rumah artis Korea biasa2 je.

Lets Eat Dinner Together: MC/host akan jemput seorang artis untuk setiap episod. Dorang akan ketuk rumah orang lain secara rawak. Dorang akan tanya tuan rumah tu, sudi tak jemput dorang dinner sekali. Kalau ya, tuan rumah akan kongsikan kisah dia dekat rancangan tu

Law of the jungle: Beberapa orang artis dan artis jemputan akan pergi ke hutan di negara lain. Dekat Malaysia dorang pernah pergi dulu. Dorang akan adapt dengan nature dekat situ. Makan pon pancing, cari, tangkap sendiri. Semua sendiri. Ala2 Survival show.

I can see your voice: Malaysia dah ambik format rancangan Korea. Original, rancangan i can see your voice berasal dari Korea. #DoneClaim

2 Days & 1 Night: Beberapa orang artis akan pergi ke kawasan Korea selama 2 hari 1 malam. Dorang akan melawat tempat menarik dekat situ dan makan makanan yang istimewa dekat situ. Tapi sebelum tu, dorang akan main game dulu.

Busted: Beberapa orang artis Korea akan jadi ala2 Detective. Setiap episod akan ada kes misteri yang dorang kena selesaikan

Produce 101, The Unit: Trainer dari Entertainment Agency dekat Korea akan masuk pertandingan ni. Dengan harapan dpat debut.

Master in the house / All the butlers : Beberapa orang artis akan melawat rumah famous figure dan belajar dari dorang. Contoh: Melawat famous speed skater, so dorang akan belanar teknik2 dan cara dari speed skater tu.

Delicious Rendezvous: Chef popular Baek Jong Won dan beberpaa orang artis akan buka restaurant dekat kawasan popular macam rest areas, airport. Dorang akan jual makanan dekat situ berdasarkan local specialities.

King of Mask Singer: Singing competition show. Dorang kena pakai mask semasa menyanyi. Identiti dirahsiakan. Bila dah kalah, baru identiti didedahkan.

How do you play: artis Korea akan rakam daily life dorang sendiri. Unik. Relay camera captures unexpected and uniques stories.

Sugarman: Dua idol group/ singer akan berentap menyanyi dan penonton yang akan undi. Best . Sebab dorang akan ubah suai lagu yang dorang nak nyanyi tu.

Running man: Rancangan variety show yang popular , random activities. Berdasarkan game, artis yang datang dalam Running man mostly akan promote lagu, drama,filem dorang dekat bahagian introduction sahaja.

Knowing brother: artis yang ada filem, drama, lagu akan datang dekat show ni. Famous jugak. Dorang akan buat fun activites dengan cast Knowing brother.


Banyak lagi variety show Korea. Apa yang penting, format rancangan variety show unik dan berlainan di antara satu sama lain.

Drama dan filem Korea. Sangat realistik. Cara bedah orang, cara bunuh. Semua best. Siap tunjuk lagi satu cara untuk kita bunuh orang tanpa diragui. Dengan syarat orang tu minum arak. Dan suspek kes bunuh adalah ular bukannya manusia.




Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 03:25 PM | Show all posts
ko ingat malaysia je ke ade artis.....boleh tgk artis luar la.....phuiii....

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 03:26 PM | Show all posts
mungkin dah tiba masanya i stop langgan astro... almaklum la artis malaysia pun tak bergantung dkt peminat untuk terus relevan dan laku. I pun sebenarnya dah lama sgt tak tune in local channel. sbb banyak buka netflix dan youtube je. astro dkt rumah tu penyeri channel je walhal tengok jarang sekali
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 03:28 PM | Show all posts
chitt.. ingat buka tv keluar muka artis ke tiap masa.. ada banyak lagi rancangan yang takde melibatkan pelakon penyanyi dalam tv, sebagai contoh channel boomerang..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Daripada aku tengok kau beego baikla aku tengok doraemon. Kau pun dah lama tenggelam. Piiirahhhh. Aku sokong artis yg cerdik aje. Yg bimbo sorry boleh blah
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
ya tuhannnnnnnnn...

banyaknya artis memekakkkkk.....
hebat giler diorang ni kan..

ok fine, aku salahkan rakyat malaysia yg memuja2 artis ni..menyampah lah hai..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalu dia kata fans yg tak bagi money kt dia so akrg netizen boleh la boikot produk rwtis nie.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Radio & tv? Hey, anak i yg toddler pon tak layan tv hokkey. Parents i yg pencen pon berzaman tak dengar radio. Kalo bukak pon time nak berbuka jer dengar azan..Org skrg nengok Netflix, iflix, viu. Pakai smartphone je pon boley..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Sudah2 lah artis gred Z buka mulut....nampak busuk lg org duk menyampah cuba lah diam n teruskan kerjaya seperti biasa....lg korg nk komen lg nampak busuk n bodoh simpan2 bodoh tu utk hari tua.....nnt natizen korek2 cerita lama baru korg terduduk dhlah masing2 ada sejarah kelam,hiram legam....
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Bosan tul dgn dorg ni...
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Retis retis ni berenti lah berbunyi..netizen ni jgn di bakar. Depa terlebih masa lapang PKP ni..kang silap2 retis retis yg PKP selamanya di boikot netizen. Btw..TV tu mcm mcm citer ada...news..ceramah..tv al hijrah..etc..bkn retis aja yg dihadap  ...sekian
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list