Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
15444
View
364
Reply

"Buang Artis? Korang Buang TV, Radio Dulu" - Beego

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-4-2020 01:19 PM | Show all posts |Read mode
Wah, marah betul warga maya dengan kenyataan pelakon Beego yang mencadangkan 'sesiapa tidak suka artis, boleh buang televisyen mereka'.




Kredit foto: IG




Beego sebelum ini mengeluarkan kenyataan sedemikian di Facebook susulan kekecohan berhubung golongan artis menggesa kerajaan turut menyalurkan bantuan kepada mereka.


Berikutan kekecohan itu, tercetus 'perang' antara warga maya dan segelintir artis apabila mereka saling kutuk-mengutuk.


Kemuncaknya, artis dilabel bukan sesiapa dan sepatutnya mereka sedar diri bahawa tanpa netizen, tiadalah mereka yang sekarang.


Beego kemudian menegaskan bahawa selama ini dia kekal dalam industri seni bukan kerana peminat semata-mata.




Kredit foto: Gempak/FB




Merujuk sebuah karikatur, Beego menyarankan orang ramai agar membuang TV, radio dan pelbaga aplikasi hiburan terlebih dahulu sebelum 'mencampak artis'.




Kredit foto: FB




Kenyataan berani Beego itu kemudian diturunkan dari FBnya. Pun begitu, warganet terus membanjiri ruangan komen dengan sindiran dalam kebanyakan perkongsian terbarunya di platform berkenaan.




Kredit foto: FB



Kredit foto: FB











Kredit foto: FB



Janganlah disuruh buang TV tu, ada benda lain boleh ditengok selain hiburan kan? - CARI

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 8-4-2020 01:39 PM | Show all posts
retis sangkak yg nak limelight gak ke????
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 01:40 PM | Show all posts
HAHAHAHAHA

Nak kena gelabah payudara secara berjemaah lagi ka ni?
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha apesal cetek sangat artis mesia ni?? Adoi, aku tgk cite korea, tamil, indon... Ingat kita dok tgk artis mesia je ke ....
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Ek eleh.. drama pun sampah, aku bukak tv sebab nak tgk cartoon, bukan drama super sampah adaptasi novel, cintan cintun tahap sampah, holding berjuta, faham tak???
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh tv aku utk tgk netflix artis luar je...ko pe hal...lol
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Utk hiburan aku cuma perlukan netflix dan utube je. Stakat drama2 lakonan artis smpah mcm beego ni, not my level
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
ingat tv tu ada hiburan dari artis malaysia jeke? perasan gila. orang tengok drama korea/movie luar
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku layan netflix series dari luar negara.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodohnya...ingt org beli TV nak tgk muka artis ke... berlakon tah apa2...kalau berlakon taraf oscar x apalah jgk....
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
sorry den dah lama tak layan local entertainment
kahkahkah

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
bongok
aku tak layan product artis sengkek malaysia mcm kau lah..
perasan giler..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Membongak sekor2.....hakak layan cite omputih dek walopun tidak berkiblatkan kokosen....layan cite tamil tv2 selalu best2 (laki hakak mix tamil), layan cite cina pun tv2 gak...cite iran pun  best gak..hehheheh
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Beego=Bigo

Dua2 low class

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Netizens mnyamph retis msia je esp yg duk mnyalak tu..... boikot boikot
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 01:56 PM | Show all posts
maxim replied at 8-4-2020 01:43 PM
Utk hiburan aku cuma perlukan netflix dan utube je. Stakat drama2 lakonan artis smpah mcm beego ni,  ...

betul uols kenapa nk buang tv yang kita tak tengok pun drama melayu yang kebanyakannya kualiti ke laut
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
bloodyamuk replied at 8-4-2020 01:51 PM
sorry den dah lama tak layan local entertainment
kahkahkah

sama ler kita..
baik aku tgk national geographic dari aku tgk local entertainment..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Kita boleh survived la quarantine ni kalo tak dapat dengar lagu dan tengok movie drama pun.
National Geographic ada, animal planet ada.
Bosan2, main la games kat phone yg berlambak2 tu. Tak pun baca buku.

Bosan sangat, baca je lah forum ni.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 01:59 PM | Show all posts
ni pukimak. bukan duit bapak kau yang belikan aku tv la sial

aku mana tengok drama ke, nyanyi kat tv la cibai.

aku tengok berita & dokumentari je.

muka kalau dah tak laku, mula la keluar statement bingai macam ni.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku cuma minat artist porn je..tak promote gaduh2 jalan cite nye pun, kisah cikgu ajar anak murid elok2..kisah bomba selamatkan gadis dari rumah terbakar, kisah lelaki betulkan paip rumah..kau buat cite pagi bangun lambat pastu wife dah buat roti bakar tak makan, sampai opis marah pekerja, tghari kuar lak ngan scandal..ape nak jadi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list