Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
89972
View
274
Reply

AMWAY -- Everything abt AMWAY

[Copy link]

Author: Juju       Show all posts   Read mode

Post time 31-1-2005 10:07 AM | Show all posts

Miau... Not Sis but Bro

Originally posted by miau at 28-1-2005 12:11 PM:
sis anis, MLM apa yg u join sekarang ni?


Miau,

Ada orang yang komen dan seterusnya mempromosi syt yg diceburinya(macam kes DXN diatas tu;)). I'm not that kind of guy. If I want to I will open a different topic different thread.

Those who promote their MLM at other ppls MLM thread is simply a desperado :lol ... who do not respect other ppls rice bowl.

Imgine if you open a handphone outlet beside another handphone outlet, and the guy next door sent a staff to sit inside your outlet and promote their outlet inside your outlet, I will shoot him point blank.. I wont supprise MLMers like this will go to someone else OPP to look for prospect!!:ah:

Takziah kepada keluarga Dr Rohana.. semuga segala usaha beliau dalam membentuk insan cemerlang dalam industri MLM akan menjadi pelaburan yang berkekalan sehingga ke akhirat. Amin.

[ Last edited by anis710 on 31-1-2005 at 10:22 AM ]
Reply

Use magic Report

happilly This user has been deleted
Post time 31-1-2005 11:14 AM | Show all posts
Apa yang dikatakan betul....apa pula tak respect!!Lebih baik biar orang lain tahu sebelum terkena....Is good to prevent!!!!You must terima la yang amway tu dahulunya begitu...dan sekarang pun,macam naik tiang lincin :lol
Every month must maintain back...:nana:
dan baru ini saya terjumpa orang amway sendiri yang merongot katakan yang downline nia pergi masuk ke up line lain...apa la..."boleh tukar upline"..
Walaupun reason yang diberikan tak munasabah...:geram:
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2005 01:22 PM | Show all posts
Originally posted by anis710 at 31-1-2005 10:07 AM:


Miau,

Ada orang yang komen dan seterusnya mempromosi syt yg diceburinya(macam kes DXN diatas tu;)). I'm not that kind of guy. If I want to I will open a different topic different thread.

...



:setuju: ada org tu desperado...dh la desperado, x malu masuk thread org lain...
Reply

Use magic Report

happilly This user has been deleted
Post time 31-1-2005 02:09 PM | Show all posts
Ahhh,tak mau terima kenyataan pula.....
kata org tua kalau tak ada komen mana boleh berjaya...
Reply

Use magic Report

happilly This user has been deleted
Post time 31-1-2005 02:14 PM | Show all posts
ahhh ...tak mau terima kenyataan pula ...

kata orang tua ada komen barulah boleh berjaya...dan mesti terima komen komen orang!!!!!!!!!!!!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2005 06:15 PM | Show all posts
Setiap individu berhak untuk memberi pandangan tapi dalam MLM kita tak berhak untuk kritik or condemn syarikat MLM lain.... Itu tak betul dalam business etique. Persaingan dalam bisnes MLM biarlah secara sihat bukan dengan cara menjatuhkan atau condemn syarikat MLM lain...

Kalau tak berjaya atau gagal separuh jalan, Kaji kelemahan dan silap diri sendiri sebelum mudah menyalahkan syarikat MLM....
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2005 06:47 PM | Show all posts

happilly... what is your motif and objective?

You nak bagi pandangan dan comment silakan, tapi jangan paksa semua orang menerima your opinion. Different people see different things from different angle.

I sendiri bukan orang Amway, but problem ahli MLM melompat ke MLM lain, cross sponsoring, tukar upline, etc berlaku dimana2 jua, bukan sahaja Amway. So that is not releven.

I myself sudah berikan komen i pasal Amway, thats it. Terpulang pada penilaian masing2. Cuma once a while if I saw some misleading posting yg i kurang setuju, I will respond. That is natural.

Mungkin motif u adalah untuk semua orang setuju dengan u dan setuju bahawa MLM yg u ceburi is the best in the industry. Dan objective u agar u boleh signup seberapa ramai yg boleh dengan cara u itu. If thats so, you still got to learn a lot more about this business and be matured enough to participate in an open forum like this.

Sekadar pandangan... nothing else matters.
Reply

Use magic Report

myway This user has been deleted
Post time 3-2-2005 12:06 PM | Show all posts
Originally posted by blackpurple at 31-1-2005 18:15:
Setiap individu berhak untuk memberi pandangan tapi dalam MLM kita tak berhak untuk kritik or condemn syarikat MLM lain.... Itu tak betul dalam business etique. Persaingan dalam bisnes MLM biarlah  ...




:setuju:  


Kawan2 Amway, 26 - 27 February ada Leadership Seminar di Gold Course Hotel, Klang.   Guest Speaker Crown Direct Chan Koon Tin. Dia akan share Leadership dia hingga membawa kejayaan kepada beliau dalam perniagaan ini di banyak negara.  Only 21%  and above je yg boleh join.  Sila refer dengan upline DD masing2.
See u there.
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2005 12:11 PM | Show all posts
Originally posted by myway at 3-2-2005 12:06 PM:




:setuju:  


Kawan2 Amway, 26 - 27 February ada Leadership Seminar di Gold Course Hotel, Klang.   Guest Speaker Crown Direct Chan Koon Tin. Dia akan share Leadership dia hingga membawa k ...


Leadership seminar oleh Crown Ambassador Sunny Ho akan diadakan di Penang pada 11 - 13 March 2005. ..antara yang turut serta dalam seminar tsb adalah Diamond Dr Ali Azman, Exec. Diamond RAB/Nortini, DD Datuk Zul dan beberapa pemimpin yang lain... .....

So jangan lepaskan peluang untuk menghadiri seminar ini...
Reply

Use magic Report

clieza This user has been deleted
Post time 23-2-2005 02:02 PM | Show all posts
minat jugak nak tahu futher info pasal amway, sbb baca di laman web amway kurang paham konsep atau kelebihan AMWAY...TUAH can you explain [/img]:ah:
Reply

Use magic Report

myway This user has been deleted
Post time 23-2-2005 02:42 PM | Show all posts
Originally posted by blackpurple at 7-2-2005 12:11:


Leadership seminar oleh Crown Ambassador Sunny Ho akan diadakan di Penang pada 11 - 13 March 2005. ..antara yang turut serta dalam seminar tsb adalah Diamond Dr Ali Azman, Exec. Diamond RAB/Nor ...





kengkwan... sesiapa yg pegi Leadership Seminar Sabtu ni? kat Gold Course, Klang
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2005 05:36 PM | Show all posts
Originally posted by myway at 23-2-2005 02:42 PM:





kengkwan... sesiapa yg pegi Leadership Seminar Sabtu ni? kat Gold Course, Klang



saya pegi bulan May nnt
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2005 02:50 AM | Show all posts
Originally posted by clieza at 23-2-2005 02:02 PM:
minat jugak nak tahu futher info pasal amway, sbb baca di laman web amway kurang paham konsep atau kelebihan AMWAY...TUAH can you explain [/img]:ah:


ke mana la pulak si TUAH ni. :hmm:

kalau org lain tlg xplain boleh tak?
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2005 02:47 PM | Show all posts
Originally posted by clieza at 23-2-2005 02:02 PM:
minat jugak nak tahu futher info pasal amway, sbb baca di laman web amway kurang paham konsep atau kelebihan AMWAY...TUAH can you explain [/img]:ah:



i masuk jer amway, bukan ler nbak membina network sgt, tapi more on to try the produk.. pastu slowly belajar sikit2...

now ni yg dah conpem paham camne nak dpt bonus jer... :lol
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2005 02:58 PM | Show all posts
Originally posted by dideal_2004 at 28-2-2005 02:47 PM:



i masuk jer amway, bukan ler nbak membina network sgt, tapi more on to try the produk.. pastu slowly belajar sikit2...

now ni yg dah conpem paham camne nak dpt bonus jer... :lol




belaja sikit2 dulu dideal, karang dh paham betul baru boleh bina network....  dulu duyong pun x paham apa itu amway
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2005 03:04 PM | Show all posts
Originally posted by duyong95 at 28-2-2005 02:58 PM:




belaja sikit2 dulu dideal, karang dh paham betul baru boleh bina network....  dulu duyong pun x paham apa itu amway


thanks duyung, betul tu, tapi tu la dideal teringin nak pi kelas tapi takde masa la... tapi yer la org kata nak 100 daya tak mo 100 dalih... hehehe bg alasan ler tu

ingat nak suh DD mai umah ler buat demo..
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2005 05:03 PM | Show all posts
Originally posted by dideal_2004 at 28-2-2005 03:04 PM:


thanks duyung, betul tu, tapi tu la dideal teringin nak pi kelas tapi takde masa la... tapi yer la org kata nak 100 daya tak mo 100 dalih... hehehe bg alasan ler tu

ingat nak suh DD mai umah ...



standard la tu bg alasan.  dulu duyong pun ada pegi, ada tidak tp sekarang alhmadulillah pegi sokmo....:cak:
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2005 08:34 PM | Show all posts
dideal ada nak buat demonstrasi amwy kat rumah, hajat hati nak ajak DD buat demoa, so dideal nak tanya la for those yg interested nak join, tak kisah ler satu DD atau tidak,

rumah dideal kat Putrajaya, so before nak buat, nak tahu gak, ada tak sape-sape yg intersetd nak join, tak kisah ler ahli amway atau bukan ahli... those interested boleh PM dideal,

tapi kalau sambutan tak memberangsangkan, tak jadi ler kott...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2005 11:40 AM | Show all posts
Originally posted by dideal_2004 at 1-3-2005 08:34 PM:
dideal ada nak buat demonstrasi amwy kat rumah, hajat hati nak ajak DD buat demoa, so dideal nak tanya la for those yg interested nak join, tak kisah ler satu DD atau tidak,

rumah dideal kat Pu ...



buat nak buat demo apa ek dideal?  bila tu?
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2005 02:25 PM | Show all posts
Originally posted by duyong95 at 2-3-2005 11:40 AM:



buat nak buat demo apa ek dideal?  bila tu?


takde la.. dideal ni takde masa nak pi kelas amway, so kalau DD nak mai umah bagi petua camne nak dpt bonus byk ker :lol, camne nak consume nutrilite atau camne nak pilih set artistry yg sesuai utk muka kita ker... itu le ...

DD dok sebut demo2 , dideal ckp ler demo gakk...

tarikh belum diputuskan lagi..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087420s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list