Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
851
View
29
Reply

My Wishlist: Pokok-Pokok Idaman Hati

[Copy link]

Author: sharlenetexas    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-5-2020 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by sharlenetexas at 10-5-2020 10:59 PM

Teringin nak tambah koleksi pokok-pokok. Masukkan dalam wishlist. Berangan is free

Iols suka pokok pedal ayam atau iresine ni sebab senang hidup. Dah ada jenis batang pink daun hijau. Sekarang berangankan yang jenis merah pulak

  


Jumpa kat Lazada RM10 satu. Sebenarnya iols tak biasa beli pokok-pokok secara dalam talian.

Screenshot_2020-05-10-22-34-22-47.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 10-5-2020 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringin sangat bunga-bunga wangi macam kenanga

  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-5-2020 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Melati Belanda atau akar dani

  


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2020 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nazzse at 10-5-2020 03:32 PM

Tak pernah tengok pokok ni tapi cantik yg batang merah daun hijau tu.

I selalu beli pokok di grenish ni sharlene, sangat puas hati, packaging 2 3 kali wrap. Cuma lambat sikit la masa mco ni, tunggu giliran, kadang2 seminggu baru post out. Sebelum post dia akan dm tunjuk pokok. Mco ni dah 3 kalo repeat beli.

2 3 hari ni ingat nak ke nursey, google jumpa nursey murah area sini. Tak jadi2 fikirkan makin ramai keluar sekarang ni. Takutt

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-5-2020 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sharlenetexas at 11-5-2020 12:30 AM
nazzse replied at 10-5-2020 11:28 PM
Tak pernah tengok pokok ni tapi cantik yg batang merah daun hijau tu.

I selalu beli pokok di gre ...


Iols masih trauma lagi. Awal pkp baru ni order organic soil dan biji benih kt lazada. Excited la duk menunggu. Tapi seller tak pos organic soil, lupa ke buat2 lupa ke tak taulah. Dia suruh buat new order. Pastu packing punyalah lembab. Tapi sempat lagi iols selit order airplant tok janggut Nasib baiklah barang order semuanya ok.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-5-2020 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols rindu sangat pokok senduduk. Masa kecik2 dulu biasa tengok kat tepi jalan. Ingat habis PKP nanti nak gi cari dalam semak.
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2020 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
melati belanda tu baka jasmine ke? mesti wangiii
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-5-2020 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
bloodyamuk replied at 10-5-2020 11:47 PM
melati belanda tu baka jasmine ke? mesti wangiii

Entahlah. Iols tak tau sangat. Kat sini orang panggil akar dani. Bunga bau wangi.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2020 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Cantiknya ...boleh tambah koleksi.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2020 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols teringin nak buat vege bed
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2020 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sharlenetexas at 11-5-2020 11:16 PM

Sorry ot jap. Nak garden boots yang comel2
Screenshot_2020-05-11-00-32-18-77.jpg

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2020 02:38 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 11-5-2020 12:23 AM
Iols teringin nak buat vege bed

Iols pun nak buat juga vege bed tapi kena buat teduhan kasih dulu sebab tepi rumah ni panas sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2020 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 11-5-2020 02:38 AM
Iols pun nak buat juga vege bed tapi kena buat teduhan kasih dulu sebab tepi rumah ni panas sangat ...

Iols tgg Jumaat ni org datang poting rumput dan pokok rumah tok.. Ada tanah kosong byk.. Ingat nak buat tepi penyidai.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2020 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah lebih lima peket iols cuba semai pink cosmos tapi sampai sekarang masih belum berjaya

  

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2020 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sharlenetexas at 11-5-2020 11:15 PM

Ni paku pakis hiasan ke sayur yang boleh makan?
IMG_20200511_174004.jpg

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2020 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sharlenetexas at 11-5-2020 11:14 PM

Dragonfruit ni tak tahulah nak letak kat celah mana
Screenshot_2020-05-11-17-43-54-31.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2020 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Iresine

  

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2020 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sharlenetexas at 11-5-2020 11:13 PM

Nak tanam kacang horsebean. Tgk rupa macam kacang itik / kacang parang / kacang sepat.
IMG_20200511_225526.jpg

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2020 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap bulan depan keadaan dah reda. Iols nak ke kedai eco beli benih bunga kembang petang (four o'clock) dan pasu. Pernah tanam tapi tak berapa menjadi. Pokok kurus dan bunga malu nak kembang. Kali ni iols nak semai benih terus letak atas tanah.

  


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2020 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sharlenetexas at 11-5-2020 11:13 PM

Nak tanam pucuk paku buat sayur
IMG_20200511_230901.jpg
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list