Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
14903
View
424
Reply

[Tempatan] Kes Rentas Negeri: ' Tolong Jangan Kecam Anak Saya'

[Copy link]

Author: safriehalim    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-5-2020 11:14 PM | Show all posts
dani-rox replied at 21-5-2020 11:11 PM
set2 bodoh yg bekap minah selfish ni jawaplah "takdir Tuhan" kat nurse dan org lain yg kena jangki ...

takdenya aku nak kesian. Aku berdoa yg tua tua kat kampung tu kena covid biar minah ni dipandang serong oleh orang kampung. Silap haribulan tak blh kampung bertahun dah pasni
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-5-2020 11:15 PM | Show all posts
minah_selekeh replied at 21-5-2020 11:14 PM
Aku hampir nak wish benda yang sama.. Tapi alang2 uolls dah tulis, iolls amin-kan je la..

hahahaha!! ko amin saja, yg lain lain baca post aku pun sila aminkan
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:16 PM | Show all posts
Dia balik kg nak berpantang.
Kalau berpntang sndri mgkin ada mudarat pada diri dan anak dia.
Cuma dia x bernasib baik kena covid 19 ni.
Habis tu yg keluar pegi keja. Pegi cod. Ke sana ke sini atas urusan yg penting tu ada risiko sebarkan virus jugak kan sama la dgn dia.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:18 PM | Show all posts
dengarnya kena c-sect btol ke

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:18 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 21-5-2020 11:14 PM
takdenya aku nak kesian. Aku berdoa yg tua tua kat kampung tu kena covid biar minah ni dipandang s ...

tingin nak tengok rupa pompuan bertuah tuh, dgn laki dia sekali. bole masuk wall of fame bersama mamat #136 dan ahso rhb.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:19 PM | Show all posts
intercurrent replied at 21-5-2020 11:16 PM
Dia balik kg nak berpantang.
Kalau berpntang sndri mgkin ada mudarat pada diri dan anak dia.
Cu ...

org keluar bekerja tu adalah essential service. Klu takde internet ko pun tak blh nak berforum. Klu takde delivery boy korang pun tak mkn kat rumah. Malas masak punya pasal.  Org yg kerja essential ni pun reti amik langkah berjaga jaga sebelum balik rumah jumpa family & peluk anak bini. Betina ni pula lenggang mak limah berziarah sana sini mcm kalis virus. Padanlah muka. Klu mampos kena covid pun aku tak kisah. Terimalah akibat perbuatan bodoh sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:21 PM | Show all posts
mawarputih2612 replied at 21-5-2020 11:18 PM
dengarnya kena c-sect btol ke

Betul sebab ada risiko klu beranak normal sebab dia positive covid.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:21 PM | Show all posts
dani-rox replied at 21-5-2020 11:18 PM
tingin nak tengok rupa pompuan bertuah tuh, dgn laki dia sekali. bole masuk wall of fame bersama m ...

adalah esok netizen bawang skodeng. untung untung dptlah kita tengok muka dia dlm hall of fame
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
intercurrent replied at 21-5-2020 11:16 PM
Dia balik kg nak berpantang.
Kalau berpntang sndri mgkin ada mudarat pada diri dan anak dia.
Cu ...

uols ni pompuan bodoh yang balik kampung tu ke
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:30 PM | Show all posts
intercurrent replied at 21-5-2020 11:16 PM
Dia balik kg nak berpantang.
Kalau berpntang sndri mgkin ada mudarat pada diri dan anak dia.
Cu ...

Seriously? Ko bandingkan dengan orang yang keluar kerja cari rezeki? Itu keluar atas dasar tanggungjawab dan amanah.. Ni ada pilihan untuk stay dan tak merisikokan orang lain, knowing yang ko tinggal dalam zon merah..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
intercurrent replied at 21-5-2020 11:16 PM
Dia balik kg nak berpantang.
Kalau berpntang sndri mgkin ada mudarat pada diri dan anak dia.
Cu ...


iols antara orang yang kena g keje masa pkp..bukan pkpb yach tapi pkp masa majoriti rakyat mesia duk kat rumah..iols kena keluar kerja hari2 tapi tade BODOH macam laki bini ni merayau rata2..simply g opis balik rumah je..tade nak menyinggah memana..even makanan pon iols tak singgah beli..so ko takyah nak samakan laki bini bodoh ngan orang yang kuar keje
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 21-5-2020 11:18 PM
tingin nak tengok rupa pompuan bertuah tuh, dgn laki dia sekali. bole masuk wall of fame bersama m ...

setakat ni tak nampak lagi muka laki bini ni kat mana2..harap netizen csi kaw2
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by epal21 at 21-5-2020 03:38 PM
intercurrent replied at 21-5-2020 03:16 PM
Dia balik kg nak berpantang.
Kalau berpntang sndri mgkin ada mudarat pada diri dan anak dia.
Cu ...


The keyword is urusan penting. Yg perempuan ni apa urusan penting dia nak ke aeon, singgah rumah nenek segala? Ingat the real frontliners (bukan technician ye macam laki dia tu) tu suka sangat ke nak pergi kerja hospital pakai ppe yg panas tu? Kalau dia tak balik kg,dia hanya jangkitkan kpd anak dan suaminya saje. Tapi disebabkan dia balik kg & selfishnya singgah sana sini,satu kg kena macam pkpd.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 21-5-2020 03:33 PM
setakat ni tak nampak lagi muka laki bini ni kat mana2..harap netizen csi kaw2

Iols bayangkan muka mek ni macam adik naura boniey yg katanya iras neelofa tu. Dengan senyum cebiknya dok gigih pergi aeon, berbuka rumah nenek.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
epal21 replied at 21-5-2020 11:37 PM
Iols bayangkan muka mek ni macam adik naura boniey yg katanya iras neelofa tu. Dengan senyum cebik ...

ha muka tipikal sskjp..tade rasa bersalah langsung
bawak penyakit kat orang
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
ekselen replied at 21-5-2020 07:37 PM
Kan...kalo siap2 minta maaf tu xdela org marah sgt...at least bg la sejuk sket... Kdg2 diam tu leb ...

Diam je.. Buat mcm org tabligh.. Dia org diam je.. Kecuali yg kes 136 tu buat ati kita terbako.. Hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
namieamuro replied at 21-5-2020 02:39 PM
iols bru nk komen mcmni bile tgk acik ni dgn laki die buat stetmen bekap diri sendiri..sudah la yg ...

Lupa pulak cluster rhb tu. Kesian kan sampai a few family members in one family meninggal disebabkan org yg selfish & kiasu nak kerja juga. Yg study korea tu,iols harap dia dapat pembalasan nanti sebab bukan saje kematian disebabkan dia tapi org sampai hilang pendapatan disebabkan covid19 ni. Dia aman2 aje balik korea before border shutdown.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
ekselen replied at 21-5-2020 08:55 PM
Tu le... Kluster tabligh tu ujung2 siap org puji sbb behave xde nk komplen2, xde nk merempan walo  ...

Sbb dia org tu ape2 biar maulana yg ke depan.. Tu salah satu kebaikan nye.. Maulana dia pun keluar ms mintak ahli dia p bt test .. Tu pun mintak maaf beria2.. Lps tu mn de dah keluar.. Tu sbb ahli2 yg lain paling2 abis kalo up kat fb tulis x de yg menyakitkan ati..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 21-5-2020 11:29 PM
uols ni pompuan bodoh yang balik kampung tu ke

Aku pun terfikir soalan yg sama. Samada dia ni la mak buyung tu atau ahli keluarga mak buyung kot

#tanyajesbbdefensivenakmams
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Scheherazade replied at 21-5-2020 11:48 PM
Aku pun terfikir soalan yg sama. Samada dia ni la mak buyung tu atau ahli keluarga mak buyung kot
...

mak buyung kot beria bekap merata thread
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list