Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
15023
View
424
Reply

[Tempatan] Kes Rentas Negeri: ' Tolong Jangan Kecam Anak Saya'

[Copy link]

Author: safriehalim       Show all posts   Read mode

Post time 21-5-2020 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 21-5-2020 02:50 PM
sama mcm kes pelajar UUM
dia balik
pastu jln sana sini

2 mall tu tumpuan kedah utara dan Perlis weiii.. Bukan sikit2 anak nak mencari..
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-5-2020 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
hoii makcik bingai kau rase kalau anak kau yg bodoh tu bagitau polis yg dia nak kunjung mengunjung sedara kat kg lepas ke tak?! kau sekolah tak makcikk? pastu siap hantar bala tentera kat fb bekap guna 'laki frontliner', 'dpt kebenaran balik', 'duduk rumah je'...mcm la frontliner kkm/pdrm, jaga line tenet je pon, kebenaran dapat utk balik je ngok bukan jalan merata, duduk rumah haaa rumah berlainan kan kau gi duduk sepanjang 4 hari tu? balik kg bawak bala sebok tazkirah mulut netizen biadap, deyy kau tak hormat pon hak orang kg untuk hidup aman dlm zon hijau, bila kau nak merangkak mintak maaf?! balik susahkan orang, senang2 mintak doa dipermudah
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Both situasi agak tertekan dan menekan... Anak terdesak balik nak bersalinn...
Cuma yg xbagusnya die balik sempat jalan2x.. Tak self kuarantin....patut dr rumah direct ja balik rumah parent.. Dok diam2..... Jgn jumpe org...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols rasa dia confident sbb takde symptom. At least now dah tau ada covid sila jaga diri dan baby dan surrounding. Berapa ramai antara uols yg dah test even takde symptom??? Haha iols pun tak test sbb takde sympton. Minta jauh syuhhh syuhhh
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 21-5-2020 01:49 PM
aku berdoa derang semua anak beranak positif & mampos. Baru nak ingat bila dah kena. Anak buat sal ...

Kalau depa sekeluarga kena tu tak pela. ..ni singgah banyak tempat ...menyebar pada orang lain yg x de kena mengena. ..bahaya betul
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 03:23 PM | Show all posts
delia3003 replied at 21-5-2020 01:18 PM
Ramai yg kecam sebab ura2 aktiviti singgah menyinggah tu dan takde buat self-quarantine. Dari zon me ...

Mana2 family atau sedara mara yg defend minah tu kena kasi kecam & pulaukan jugak.

Biar ajar skit. Virus covid ni bukan boleh buat main2.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
najib888 replied at 21-5-2020 02:49 PM
Boleh baca niat org.. dahsyat la.. rasanya dia dpt kebenaran boleh rentas negeri sbb KKM tak dpt b ...

Tak perlu ada kemahiran untuk baca niat orang...kita sama2 manusia.

Tipulah kalau takde terselit sikit pun dalam hati 'kegembiraan' dapat beraya kat kampung.

Cakap pasal kebenaran polis, ada je anggota polis yg tanda tangan surat sesama sendiri utk kebenaran rentas negeri.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Makcik ni tau tak nyawa dia satu family dalam bahaya dek kerana anak ksayangan dia ni?
Takde sape marah die nk bpantang kat sana aih, yg org geram sbb bodoh lps saringan pegi merayau buat reunion ngn manusia lain
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada muka makcik ni tak? Atau muka si pregnant lady
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 03:39 PM | Show all posts

so klo suami dia xde , talian TM semua terputus ke? suami dia je ke yg keje sorang time covid ni? TM kan ada paternity leave
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 03:39 PM | Show all posts
nak blk.. blk la klu ada sebab yg kukuh tp g menyinggah sana sini tu ghapo...... menyusahkan la..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 03:40 PM | Show all posts
Nurul8001 replied at 21-5-2020 01:50 PM
Nak tanya pada sesapa yg tau.

Kalo COVID-19 yg takde simptom ni, sampai bila dia boleh menjangki ...

as per saranan KKM, kuarantin 14 hari. dlm masa 14 hari tu ada 2-3 kali swab. klo negatif dah xde la
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 03:41 PM | Show all posts
frontliner pd pemahaman aku... kkm polis askar n sewaktunye.... x tau la aku TM tu pun frontilner...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 03:43 PM | Show all posts
sape2 yg tak nak kena kecam..... jgn langgar SOP PKPB, sila jgn jadi bodoh



Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sitisitu25 at 21-5-2020 03:45 PM
she replied at 21-5-2020 01:43 PM
Alasan nk bsalin

Sorry macik...iols dulu bsalin sensorg je kt oversea...anak first plak tu...xde  ...


Itu la..ni msia tau..bersalin kat mana pon selamat je..anak no 2 lak tu..xkan xpandai manage lg..kalau normal..smggu je da baik..i dulu anak no 2 mak i dtg teman 2 weeks je..dah tgk i da kuat siap leh drive anta anak sulung gi tadika bagai..dia blk..and i bersalin czer yer. lgpun br 35weeks..alasan sgttt
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
isu nya ialah anak ko tu menyingah bbrp tempat slps test... bkn nya blk umah mak...

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 03:46 PM | Show all posts
Cadangan abam kepada PDRM


Sebelum bagi sebarang kelulusan rentas negeri, pastikan pemohon buat test covid terlebih dahulu


Tak kiralah walhal mengandung sekalipun, untuk keselamatan

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
shida81 replied at 21-5-2020 03:41 PM
frontliner pd pemahaman aku... kkm polis askar n sewaktunye.... x tau la aku TM tu pun frontilner... ...

bkn frontliner pun... takat technician keje shift jg line tenet... tk kena berhadapan dgn org ramai pun...

saja guna perkataan frontliner utk kuatkan alasan...

yg sebenar2 frontliner ni, polis tentera doktor nurse staff hospital or bomba..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:00 PM | Show all posts
covid mengeram covid mengeram covid mengeram covid mengeram

ingat ni walaupun sihat. waspada selalu. kita jaga kita
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:04 PM | Show all posts
Auntie berpendapat yg wanita yg mengandung, suaminya, ibunya dan saudara-mara dah pun mendapat "pembalasan" drp Yg Maha Berkuasa.

Pembalasannya adalah wanita yg mengandung dan suami, kedua2nya positif covid 19. Bayangkan betapa risau dan stress nya nak menghadapi situasi beranak dlm keadaan ada virus covid 19. Mesti tak keruan, tambahan pula disuruh buat caesar.

Skrg takder siapa pun boleh tolong - dlm wad pengasingan lah tempatnya. Ibu sendiri walaupun dah dlm satu daerah & satu negeri pun tak dpt nak melawat. Harap facetime melalui hp jer lah. Sama jer mcm duduk kat rumah kat KL tu tapi dlm keadaan yg sihat. Skrg ni, lebih teruk, mengandung + covid 19 + tak dpt jumpa ibu.

Pembalasan bagi ibunya dan saudara-mara yg ada contact dgn dia, pasti resah gelisah sbb takut diri sendiri pun dijangkiti oleh virus corona ni. Kena pulak tunggu 14 hari atau lebih utk pastikan diri bebas drp virus - kena buat self quarantine. Pasti saudara-mara yg lain2 tak nak lah dekat2, kunjung-mengunjung ke rumah mrk. Tak perlu KKM & polis buat pengawasan pun. Mcm kena dipulaukan pulak.

Bagi yg tak takut dan rasa diri mrk kebal. Silakanlah......
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list