Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
14939
View
424
Reply

[Tempatan] Kes Rentas Negeri: ' Tolong Jangan Kecam Anak Saya'

[Copy link]

Author: safriehalim    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-5-2020 04:05 PM | Show all posts
katanya 20 kontak rapat semua -ve
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-5-2020 04:06 PM | Show all posts
yo la tu makcik, org lain bersalin sensorang kt india x kata apa pun, x kalut pun nk balik kg bagai
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
manehnya replied at 21-5-2020 04:06 PM
yo la tu makcik, org lain bersalin sensorang kt india x kata apa pun, x kalut pun nk balik kg bagai

Syg la anak..lain la yatim piatu mcm ko..terpaksa la berpantang sorang2..
Kesilapan anak dia cuma gigih berjln ke sana ke mari je bila sampai kg...alhamdulillah closed contact 20 org semua negatif.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo x positif dia nye merayap tu agaknye lg dasyat.. Nak senang bersalin la katanye.. Alasan je la.. Ko nk blk kg blk trs la.. Duk singgah sana sini buat pe
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
najib888 replied at 21-5-2020 02:18 PM
Beranak anak first mmg tak de masalah kot. Yg dia ni dah ada anak sorg.. laki on call 24 jam.. yg  ...

I branak 3 org kt oversea uolsssssssa

Husband keje outstation powerplant...bukan branak dekat rumah sensorang...dekat hospital

Haiyaaa...due date bulan 6....ntah ape lah yg lemah sgt....otw balik singgah rata xpe pulak iyeeee
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
sitisitu25 replied at 21-5-2020 03:43 PM
Itu la..ni msia tau..bersalin kat mana pon selamat je..anak no 2 lak tu..xkan xpandai manage lg. ...

Kalau dia betul serius bab nk bsalin kat kg...why x check dlu ada sakit Corona ke x sebelum isi borang nk rentas negeri

Main sebat balik alasan nk beranak huwawawa
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:16 PM | Show all posts
aint replied at 21-5-2020 03:59 PM
bkn frontliner pun... takat technician keje shift jg line tenet... tk kena berhadapan dgn org rama ...

kan.. fefeeling betul.. tebal tul muka ngaku frontliner
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
aint replied at 21-5-2020 03:59 PM
bkn frontliner pun... takat technician keje shift jg line tenet... tk kena berhadapan dgn org rama ...

Kalu ckp technician bnyi xbape sedap mase musim2 covid nih, kena ckp frontliner Bru bnyi ade up ckit luas lubang2 idung pe...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
nanie replied at 21-5-2020 04:05 PM
katanya 20 kontak rapat semua -ve

Negatif belum tentu selamat. Kuarantin dulu 14 hari .next result -ve baru boleh sujud syukur .selamat berhari raya dikuarantine
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
nanie replied at 21-5-2020 04:05 PM
katanya 20 kontak rapat semua -ve

-ve utk skali test, tp kna test lg pas2 nih sbb virus nih susah gak nk detect awl2...tu y rmai org takut...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
jahcomel replied at 21-5-2020 04:17 PM
Kalu ckp technician bnyi xbape sedap mase musim2 covid nih, kena ckp frontliner Bru bnyi ade up ck ...



aha.. ptt polis kena tanya detail frontliner kategori apo...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Suchi at 21-5-2020 05:07 PM

Nampak tak semua, sebab tu kita sedaya upaya utk elak kena sakit ni walau pun ramai kata yg sembuh lebih ramai drpd yg mati.
stigma masyarakat, mampukah kita hadapinya.
Dahla kena sakit berjangkit nak hadap kecaman org lagi.

Kena kuarantin lagi dan ditahan kat wad.
Ingat ye episod kuarantin bg pesakit covid tak semudah yg disangka, sila baca pengalaman2 perit pesakit2 covid.
Entah berapa kali swab test tiap kena buat, entah berapa kali episod kuarantin kena hadap.
Kalau antibodi lemah lambat sembuh igt seronok kena tahan kat wad lama2 pastu tgk je yg dh sembuh boleh balik. Yg kita tak -ve lagi result.
Kalau dah sembuh igt org berani ke nak dekat2 ngn kita mesti org akan ade rasa trauma juga.

So kalau ade yg perlekehkan kita takmo terima tetamu ke cop kita anak durhaka sbb tak blk kg ke apa, kita paranoid ke apa biar lantak.
Sebab bila dh kena nak menyesal pun dah takde guna.
Ia merampas segala2nya kehidupan normal dan kebebasan kita
Fikir-fikirkanlaa ada akal kita gunala sebaiknya.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
shida81 replied at 21-5-2020 04:16 PM
kan.. fefeeling betul.. tebal tul muka ngaku frontliner



mmg muka tebal... gigih ngaku frontliner... pd hal tu rutin biasa je sblm wabak covid ni...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
nanie replied at 21-5-2020 04:05 PM
katanya 20 kontak rapat semua -ve

standard la negative sbb baru sangat lagi, tggu 14 hari tu pon tah boleh harap ke tak kuarantin tu, tah duk kunjung mengunjung sedara dekat2 sambil berlinangan air mata syahdu result negative. kalau ada pemantau 24 jam takpe, tapi kesian pulak yg kena pantau tu nnt patut boleh raya kat umah tapi kena raya depan umah family selfish ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 21-5-2020 04:31 PM
Nampak tak semua, sebab tu kita sedaya upaya utk elak kena sakit ni walau pun ramai kata yg sembuh l ...

Iols setuju dengan kesemua 3 perenggan uols. Kita kena jaga diri kita.

Raya ni takyah pi cari mee kuning nak masak untuk tetamu last menet, Suchi. Tutup pintu uols!
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 21-5-2020 04:35 PM
standard la negative sbb baru sangat lagi, tggu 14 hari tu pon tah boleh harap ke tak kuarantin tu ...

Kan. Sbb tue kena ada second swap
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Ppuan ni kja x, ke duduk rumah je
Ntah2 laki dia yg pembawa
cam kes pembawa covid di sarawak,diana oink2 hanat rhb aman2 masih hdup,
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 21-5-2020 02:01 PM
ko percaya ke dia berkurung tak merayap ke sana ke sini time PKPB? adoi!! ko tgklah berapa byk mak ...

Eeemmm betul gak tu....Kalau ye dia ada merayap time pkpb..kira mmg dia yg mencari penyakit laa.. dengan peknen & ada baby kecik kat umah.
Yg aku komen tu, kalau betul dia duk umah tapi still boleh berjangkit gak (kes sporadik).  
Tak dinafikan ada yg degil.  Tapi ramai gak yg ikut betul2 berkurung.  Tunggu siasatan kkm.. kalau confirm dia merayau time pkpb ni, baru aku kasi sedas dua makian..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
she replied at 21-5-2020 05:43 AM
Alasan nk bsalin

Sorry macik...iols dulu bsalin sensorg je kt oversea...anak first plak tu...xde  ...

Waaa....samalah kita....beranak sulung pulak tu kan...pastu berpantanglah sendirian berhad....alhamdulillah sihat je sampai dia sendiri pun dah berumahtangga sekarang.
Dia bersalin aritu pun iols tak kisah suh balik sini. Suami dia ada. Berdikarilah.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
nama wartawwn dgn nama makcik nak dekat..

urm
semoga semua dilindungi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list