Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
15027
View
424
Reply

[Tempatan] Kes Rentas Negeri: ' Tolong Jangan Kecam Anak Saya'

[Copy link]

Author: safriehalim       Show all posts   Read mode

Post time 21-5-2020 10:09 PM | Show all posts
org kecam sbb anak ko singgah ke sana ke mari, makcik oi. agaknya penyakit bodoh nih menurun anak beranak
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-5-2020 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
tungkai replied at 21-5-2020 02:23 PM
Orang dok kecam sebab anak ko balik kampung sambil bersiar2. Walaupun kat Ampang tested negative nam ...

Macam mana tahu anak dia bersiar2, maaf tertinggal kereta api.. Kat mna nak tengok.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 10:15 PM | Show all posts
sskjp alaaaaaaaaa nak tag sorg forumer kelate gigih duk back up sskjp ni tapi lupa porumer id dia. nnt kalau igt iols sambung kecam
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa tak terus balik rumah?
Kenapa perlu singgah sana sini.
Itu yg isunya
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
vee_zara replied at 21-5-2020 09:37 PM
Sana sini dok gemburkan yg laki dia ni frontliner i ingat paling kurang pun medical asistant. Rupa ...

Kalau ye pun ambik jelah cuti seminggu jaga bini lepas bersalin.
Bukan anak pertama pun smpai nak bersalin kat kampung.ingatkan ada komplikasi smpai kena bersalin kat kampung.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
epal21 replied at 21-5-2020 09:37 PM
Acik ni sama dgn acik yg anaknya study kat Korea lepas tu join perhimpunan tabligh & pergi berja ...

iols bru nk komen mcmni bile tgk acik ni dgn laki die buat stetmen bekap diri sendiri..sudah la yg jd punce kluster tabligh, kluster bank rhb tu elok sihat walafiat..yg xde kene mgene ilang nyawa.

jgn jd kuster rentas negeri dh ler..elok ijau, dh jd kuning blk...

xbole ke ckp mtk maaf atas kekhilafan dr bekap benda yg terang2 slh
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
yg menjadi PUNCA kemarahan netizen adelah anak makcik tak kurung diri lps dh selamat smpi sane..org kalau dh niat 1 je yg buatkn diri nekad amek risiko, dh tentu sedar diri tujuan balik kampung jauh2 mcm tu..

ini siap ke sane ke sini..mmg mtk dikecam la..

ape pun iols doakan baby sihat walafiat dan slmt bersalin.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 10:54 PM | Show all posts
Edited by Peterpan17 at 21-5-2020 11:00 PM
namieamuro replied at 21-5-2020 10:43 PM
yg menjadi PUNCA kemarahan netizen adelah anak makcik tak kurung diri lps dh selamat smpi sane..org  ...

aku baru baca facebook tadi. Dr Noorhisham sd bagi arahan kpd semua doktor utk tidak memberi surat perlepasan kpd ibu ibu yg nak beranak kat negeri memasing. Dari awal PKP aritu lagi arahan ini berkuatkuasa. So persoalannya dari mana minah ni kononnya dapat surat perlepasan dari doktor?

https://www.facebook.com/rusyain ... 37565118805?__cft__[0]=AZWs0BqbCv5RP8bPBkviflxJ8RLorK54Hhx6Cm3zV4m7hzKm3qDLe5a9I5Hs--YIo86yVS7X5sJMRATo0wV1A0ILZBQdhH2NjX8hkpHbItZDPK4D1Tn4xtg4zUwpCE-kMyg&__tn__=R]-R
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
auntieagony replied at 21-5-2020 04:04 PM
Auntie berpendapat yg wanita yg mengandung, suaminya, ibunya dan saudara-mara dah pun mendapat "pemb ...

Mantap. Absolutely correction
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 10:58 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 21-5-2020 10:54 PM
aku baru baca facebook tadi. Dr Noorhisham sd bagi arahan kpd semua doktor utk tidak memberi surat ...

Hah! Nampak?? Gigihnya kaum kerabat dia masih back-up.. Kalau terjangkit kat orang lain dan staf yang sambut baby, mintak maaf la korang!
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:02 PM | Show all posts
minah_selekeh replied at 21-5-2020 10:58 PM
Hah! Nampak?? Gigihnya kaum kerabat dia masih back-up.. Kalau terjangkit kat orang lain dan staf y ...

ko tengok link ni. Nurse yg buat chk kesihatan mak buyong ni pun kena kuarantin. Ada anak 4 bulan lagitu. Disebabkan betina ni sekor semua orang terkena bahana. Kampung minah ni abis kena lockdown. Td dengar Ismail Sabri punya presscon. Sebab dah ada kontak dgn orang orang kampung. Jd mcm kes Simpang Renggam tu.

https://www.facebook.com/rusyainie.ramli/posts/10222037565118805
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
sqlite3 replied at 21-5-2020 09:49 PM
Hak individu untuk tidak suka mana2 kelompok, tapi aku dapati mereka2 yang tak suka orang kelantan ...

Bila dah benci , mana ada perkataan yg elok2 lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 21-5-2020 10:54 PM
aku baru baca facebook tadi. Dr Noorhisham sd bagi arahan kpd semua doktor utk tidak memberi surat ...

ha sudahhhh..kantoi 1 hal..jd mcmane die bole terlepas balik tu..

awal2 bace ade sedare die bekap laki die frontliner..iols mati2 igtkan polis ke askar ke staff kesihatan ke smpi nti laki die tak bole nk bwk bini bersalin kt tmpt asal...rupe2 nye........alahai.

die pk emosi die je terganggu..die x pk org2 keliling yg terlibat same secara direct/indirect tu ade keluarge gk nk kne pk..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:08 PM | Show all posts
namieamuro replied at 21-5-2020 11:06 PM
ha sudahhhh..kantoi 1 hal..jd mcmane die bole terlepas balik tu..

awal2 bace ade sedare die bek ...

Selepas bersalin dia laki bini sepatutnya kena tindakan undang undang sebab sd menipu surat perlepasan dari doktor.

Laki setakat technican cabuk kat TM gigih nak claim frontliner. Padapiya sangat
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 21-5-2020 11:02 PM
ko tengok link ni. Nurse yg buat chk kesihatan mak buyong ni pun kena kuarantin. Ada anak 4 bulan  ...

jadi, nk kne jatuh kesian ke rase simpati ke mcmne ni kt die ni? kt fesbuk pakat nk kesian, bkn slh die, die taktau...

eee iols harktuih kan aje..org marah sbb die merayau je..bkn marah die balik sane nk bersalin...tgk la akibat die shj, ramai yg terkesan..lagi kesian simpati iols kt nurse ade baby 4bln..dh la fasa mmg nk berkepit je dgn mak..ni mak dh kne kuarantin, tak ke efek emosi si ibu..apetah lg baby 4 bln..

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:10 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 21-5-2020 11:02 PM
ko tengok link ni. Nurse yg buat chk kesihatan mak buyong ni pun kena kuarantin. Ada anak 4 bulan  ...

Eeiii.. Panasnya aku baca.. Memang dah menyusahkan orang lain, tu belum deliver lagi.. Jap lagi nak bersalin, mesti libatkan ramai lagi staf.. Tak pikir orang sekeliling langsung! Semoga dapat balasan!
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:11 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 21-5-2020 11:02 PM
ko tengok link ni. Nurse yg buat chk kesihatan mak buyong ni pun kena kuarantin. Ada anak 4 bulan  ...

set2 bodoh yg bekap minah selfish ni jawaplah "takdir Tuhan" kat nurse dan org lain yg kena jangkit. Kesian baby 4 bulan terpaksa terpisah drpd ibunya disbbkan org lain gatal bijik nak balik kpg.




Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:12 PM | Show all posts
minah_selekeh replied at 21-5-2020 11:10 PM
Eeiii.. Panasnya aku baca.. Memang dah menyusahkan orang lain, tu belum deliver lagi.. Jap lagi na ...

Maafkan bahasa kasar aku. Tp aku nak caci minah ni. Aku berdoa semoga anak dia pun kena covid bg dia menyesal smp mati
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:13 PM | Show all posts
namieamuro replied at 21-5-2020 11:10 PM
jadi, nk kne jatuh kesian ke rase simpati ke mcmne ni kt die ni? kt fesbuk pakat nk kesian, bkn sl ...

takde aku nak simpati. aku harktuih je. Aku doa baby dia kena covid 19 bg dia menyesal smp mampos. Sebagai balasan apa dia buat kat nurse yg ada baby 4 bulan tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:14 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 21-5-2020 11:12 PM
Maafkan bahasa kasar aku. Tp aku nak caci minah ni. Aku berdoa semoga anak dia pun kena covid bg d ...

Aku hampir nak wish benda yang sama.. Tapi alang2 uolls dah tulis, iolls amin-kan je la..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list