Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1850
View
30
Reply

[Tempatan] 20 ditahan bergaduh di PPR Jalan Ipoh

[Copy link]

Author: FOTHER-MUCKER       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-5-2020 06:46 PM | Show all posts |Read mode
Edited by FOTHER-MUCKER at 23-5-2020 02:47 AM

20 ditahan bergaduh di PPR Jalan IpohFMT Reporters -

May 23, 2020 3:06 PM


Beberapa kenderaan yang diletakkan di PPR Jalan Ipoh di Kuala Lumpur rosak dalam satu pergaduhan lewat malam tadi.


PETALING JAYA: Polis menahan 20 lelaki kerana terbabit dalam pergaduhan di Projek Perumahan Rakyat (PPR) di Jalan Ipoh, Kuala Lumpur lewat malam tadi.

Ketua Polis Kuala Lumpur, Mazlan Lazim berkata pergaduhan itu membabitkan kira-kira 30 lelaki yang menyebabkan beberapa kenderaan rosak selepas dirempuh kereta dipandu seorang suspek.

Katanya, siasatan awal mendapati pergaduhan itu berpunca daripada salah faham membabitkan sekumpulan lelaki dan kira-kira 10 ahli keluarga yang sedang bergaduh.

Sekumpulan lelaki tidak berpuas hati kerana tindakan beberapa orang yang cuba meleraikan pergaduhan dan dianggap mencampuri urusan keluarga mereka.

Akibatnya, berlaku tolak-menolak dan pergaduhan di antara mereka, katanya dalam kenyataan hari ini.
Polis kemudiannya menahan 20 lelaki berusia 17 hingga 33 tahun untuk direman 4 hari sehingga 26 Mei ini.

Mazlan berkata, polis giat mengesan suspek lain dalam kejadian itu dan kes itu disiasat di bawah Seksyen 148 Kanun Keseksaan kerana merusuh dengan senjata.
Katanya, seorang lelaki cedera pada jari telunjuk kanan, manakala yang lain tidak cedera.

Beliau mengingatkan orang ramai tidak bertindak bersendirian dan menjaga keharmonian masyarakat berbilang kaum menjelang sambutan Aidilfitri esok.
Terdahulu, tersebar beberapa gambar menunjukkan kenderaan dirempuh berdekatan PPR Pekan Batu 5, Jalan Ipoh sejak awal pagi tadi.

https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2020/05/23/20-ditahan-bergaduh-di-ppr-jalan-ipoh/

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-5-2020 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
kalo nak bergaduh pon...'social distancing' tu...jgn dilupa.....supaya tak sakit...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 07:26 PM | Show all posts
risiko duduk rumah ppr, kalau duduk rumah ppr sila lah pakai kereta kebal siapa langgar dia binasa. contoh kereta kebal wira aeroback petak, volvo tahun 2000, proton savvy
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
lain kali kalau kelly tengah gaduh call polis je terus..
tak yah masuk campur..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 08:02 PM | Show all posts
Kelly mabuk datang buat hal kat situ, attack kelly yg mmg tggl kat area tu.
Dak dak melayu situ nak leraikan.
Tup tup kelly mabuk tu buat hal, apa lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 07:15 AM | Show all posts
Skuau replied at 23-5-2020 07:00 PM
kalo nak bergaduh pon...'social distancing' tu...jgn dilupa.....supaya tak sakit...

dah tangkap nnt lengkapkan dgn pertuduhan tk mematuhi PKP
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Keling pemalas lembik pengecut buat hal jangan harap la boleh lepas. Banyak songeh kalo...lokap juga masuk. Tengok kes sepet pemandu hilux yang buat hal di Bukit Beruntung tuh. Dia yang mula bergaduh hingga orang lain semua belasah dia. Kemudian terhegeh jegeh lepas geram di tapak pasar sebelum kena tangkap reman berapa hari pun tak tau
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 12:59 PM | Show all posts
Geng tu kalau dah mabuk tak menyusahkan orang lain tak sah.  Kat luar negara ramai je juga yang mabuk tapi mereka dalam dunia mereka sendiri je jarang nak buat hal dengan orang lain.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Seramnya dok situ. Ni kejadian yg biasa ke kat sana?
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 04:16 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 23-5-2020 07:51 PM
lain kali kalau kelly tengah gaduh call polis je terus..
tak yah masuk campur..

kan?? tak yah nak jd orang balik tolong lerai. Call saja polis. kelly rumah bawah aku ni pun sama. Kelly dia satu family je tp huru hara perumahan kami disebabkan family ni. pukul 2-3 pagi dok terpekik terlolong bergaduh drama Tamil
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 24-5-2020 04:16 PM
kan?? tak yah nak jd orang balik tolong lerai. Call saja polis. kelly rumah bawah aku ni pun sama. ...

Pelik kan
Kenapalah bangsa ni tak malu ke dgn society?
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
knp kelly2 kat msia perangai hauk..kelly2 kat london uk ok je, xde yg gaduh2 tamil, xde buat temple merata2, sekolah tamil pun xde dan perangai mereka nmpk high class, tp kelly msia mcm omg mcm kelly kampung perangai darat
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 06:17 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 24-5-2020 04:16 PM
kan?? tak yah nak jd orang balik tolong lerai. Call saja polis. kelly rumah bawah aku ni pun sama. ...

tu blm lg yg main bubut2 sambil bw pisau..ayo ama jerit2 raun 1 blok.hahhahaa
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 07:11 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 23-5-2020 07:51 PM
lain kali kalau kelly tengah gaduh call polis je terus..
tak yah masuk campur..

x guna pon,  dulu kat area iols penah kelly gaduh dan call polis,  bang polis takut deols,  hanya berdiri sebelah dan  tunggu sampai deols puas gaduh bang polis baru tindak
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 07:14 PM | Show all posts
kelapaparut replied at 24-5-2020 05:03 PM
knp kelly2 kat msia perangai hauk..kelly2 kat london uk ok je, xde yg gaduh2 tamil, xde buat temple  ...

pasal dulu yg datang sini ala ala paria jadi buruh kat estet

yg mampu ke London konpem gorongan kasta tinggi yg ala ala speaking punya
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 09:42 PM | Show all posts
ikanmasin replied at 24-5-2020 06:17 PM
tu blm lg yg main bubut2 sambil bw pisau..ayo ama jerit2 raun 1 blok.hahhahaa

pariah sangat perangai. Aku senang jak. Aku amik air satu baldi, aku siram dari atas. nah!! padan muka kamurang
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 09:43 PM | Show all posts
monsterwife replied at 24-5-2020 04:26 PM
Pelik kan
Kenapalah bangsa ni tak malu ke dgn society?

mana ada tau malu. Gaduh sesama family pun blh huru hara satu taman perumahan. kita yg tak tau family isu derang pun jd tau. washing their dirty laundry in public
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 09:45 PM | Show all posts
kelapaparut replied at 24-5-2020 05:03 PM
knp kelly2 kat msia perangai hauk..kelly2 kat london uk ok je, xde yg gaduh2 tamil, xde buat temple  ...

yg dtg ke Msia ni dulu dibawa utk kerja estet. Low class pariah punya kelly. Kelly yg di London tu kasta Brahmin. Beli rumah kat London. Rumah siap ada helipad.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 23-5-2020 07:00 PM
kalo nak bergaduh pon...'social distancing' tu...jgn dilupa.....supaya tak sakit...

Ada terbaca komen kat fb pasal kes ni...

Dia tulis nk gaduh pun lastikan ikut SOP, tulis nama dan no phone, check suhu badan so kalo wujud kluster gaduh ppr senang KKM nk buat contact tracing
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 11:48 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 24-5-2020 09:42 PM
pariah sangat perangai. Aku senang jak. Aku amik air satu baldi, aku siram dari atas. nah!! padan  ...

hahaha kalah drama tamil ooo...esok2 tgk berpegangan tangan hepi2 gitu..sandii perangai
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list